Sitter i sängen med en kopp (varm mjölk och honung) i ena handen, datorn framför mig och jag är nästan helt redo för att sova! Men innan dess kommer lite positivitet.


För mig är det väldigt viktigt att sprida positivitet så nu delar jag med mig lite av min största glädje här i livet.

Jag är lycklig, mer än lycklig. De närmsta personerna i min omgivning skänker mig en massa energi/lycka. Men den överlägset viktigaste personen i mitt liv, den bästa jag vet.. Hon ger mig absolut mest av alla (kanske inte så konstigt?). Utan henne vid min sida vet jag inte riktigt vad jag hade hittat på...

Hon fyller mig med glädje varje dag. Det finns inget jag uppskattar mer än att få vara med henne. Att man kan bli så glad av någon är rätt sjukt och ibland ofattbart. MEN det går, jag lever i det. Jag lever i en bubbla fylld med kärlek. En bubbla som stiger och stiger för varje dag som går, ju mer kärlek den får, desto högre den når. Till slut flyger bubblan över molnen och då kan ingen förstöra den.

I min bubbla har jag alltid med mig min flickvän. Jag behöver henne i den för att lyfta och kunna flyga. För att nå nya höjder och se saker från nya perspektiv. Alla vet väl hur det känns att flyga? Det går ett rus genom kroppen, från topp till tå.. Man känner sig som en superhjälte, man är ascool. Det är häftigt att flyga. Det är också häftigt att ha en bubbla som är fylld med det bästa av det bästa!! 

Njut i era bubblor, sväva så länge det går!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Särskriv och jag bryter kontakten står det som rubrik. Det är väl inte helt sant men jag tror inte jag är ensam om att störa mig extremt mycket på när någon särskriver.

Det finns saker i världen som är mycket värre än särskrivning (jag vet). Men problemet är alldeles för stort för att bara strunta i och ignorera helt och hållet. Därför vill jag sprida mina enkla tankar kring detta.

Jag tror att det svenska språket undermedvetet glöms bort mer och mer i skolan/världen. Ingen får längre skrivkramp pga en uppsats eller liknande. Ingen suddar ut en felstavning på datorn, den rättas direkt av datorn utan att du märker av det. MEN jag vet att datorn inte rättar allt du särskriver. 

Att särskriva ibland, det gör vi nog alla men att t.ex. ständigt skriva ett mellanslag mellan "jätte" och "roligt" eller att skriva "fredags mys" är enligt mig inte okej alls. ALLT som har "jätte" framför sig ska alltid skrivas ihop, det är inte jättesvårt att lära sig. Precis som du tidigt i skolan lärt dig att "ALLTID stavas alltid med två L och ALDRIG stavas aldrig med två L." bör du ha lärt dig att "jätte"-någonting alltid sitter ihop. Det finns människor som har dyslexi, det finns människor som har annat ursprung och därför kan ha svårare att förstå hur det ligger till med stavning, regler etc. Det är okej, jag är säker på att de försöker. Här kommer några jättedumma särskrivningar (med korrekt stavning efter).

kul glass - kulglass
rök fritt - rökfritt
gris lever - grislever
skum tomte - skumtomte
mördar snigel - mördarsnigel

Jag kan inte fokusera ordentligt på en text där det finns fler särskrivningar än rättstavade ord och det vet jag att det är fler som har problem med. Det samma gäller med de/dem eller en/än (där det inte ens ska gå att skriva fel.). Rättstavat är lättläst. Ni som inte kan reglerna för sammansatta ord och särskrivning får mer än gärna höra av er. Jag bryter inte kontakten pga särskrivning, jag lovar.


Likes

Comments

Hur många kvinnliga bloggare finns det egentligen? Varför bloggar inte lika många män?

För fyra år sedan hade 30% bland tjejer mellan 14 och 17 år en egen blogg. Det var nästan 17 miljoner blogginlägg (år 2012) från svenska bloggare. Samt att nästan hälften av alla internetanvändare i Sverige läste någon blogg, regelbundet eller någon gång då och då. Siffror som säkert stigit mycket mer fram tills idag.

Vanligast är nog att man läser bloggar om mode, vardagssysslor, partyhelger, etc. Men vilka är det som driver dessa bloggar? Är det bara tjejer som sätter sig framför skärmen och skriver ner tankar och händelser som de vill dela med sig av? Är det bara tjejer som läser bloggar? Är det mindre okej att blogga om du är av manligt kön? Blir du stämplad som kille? Vad är det som sätter stopp från att skriva och dela med sig av saker? Varför är det bara tjejer som står som toppbloggare på Nouw?

Jag själv tänkte skriva ner och dela med mig av tankar, det är ju det vi gör på alla andra sociala medier. Använd bloggen som en dagbok eller liknande. Det fungerar ju precis likadant som på instagram, du kan hitta andra profiler, se deras inlägg hit och dit, du kan gilla och kommentera eller kanske hata och kommentera. Det finns alltid de som hatar på andra. Skicka bara ett hjärta och sprid lite kärlek till hatarna.

Nu påbörjar jag, en kille med stora fötter och utan större bröst mitt bloggande iaf. Det kanske till slut blir till en dagbok... jag vet inte, vi får se helt enkelt.

Likes

Comments

Här är jag, Oskar. 22 år gammal och enligt vissa, så mycket göteborgare man kan bli.

Jag är en kille som i princip älskar allt som har med idrott att göra.. Från Göteborg, born and raised. Jag har en tvillingbror som ser näst intill likadan ut..
Mina största intressen utöver nära och kära är futsal och fotboll. Jag älskar att resa samt att äta mat, oftast räcker inte lönen till detta tyvärr. Ska försöka skriva så mycket jag kan och uppdatera så ofta jag kan (läs: så ofta jag kommer ihåg). Kan sammanfatta mig själv med en fruktansvärt kort lista här nedanför.

Namn: Oskar
Ålder: 22
Längd: 194 cm
Kön: Kille/man
Favoritmat: Thaimat 
Husdjur: Messi (hund)
Skostorlek: 46-47

Det var väl det hela, det är jag som är Oskar.
Häng med, det blir kul!

/O


Likes

Comments