HeaderJag tog tillfället i akt att återuppliva bloggen genom att kommentera Sveriges riksdagsval. Om ni som jag följt valvakan, eller åtminstone sett några av de många statusuppdateringar på diverse sociala medier, kanske ni förstått allvaret i den stundande situationen. Dagens samhälle präglas av en otrolig ökning av främlingsfientlighet, förtryck och klassindelning. Det är sådana resultat som ger oss större klyftor i samhället, och i dessa klyftor gror rasismen. De utsatta grupperna har aldrig valt att själv vara just utsatta, invandrare kommer hit i hopp om hjälp som jag hade önskat att vi alla var villiga att ge, men samhället är inte ideellt för alla, och det är med stor sorg jag tvingats inse sanningen: att allt för många i Sverige försöker lösa våra problem med invandringspolitiken genom rasism.

Inte minst vill jag framföra min positivitet kring den den nybildade regeringen, men den räcker inte ända fram. Vill kunna bo i ett land där jag inte bemöts av förtryck i såpass många rum som det i nuläget existerar. När det kommer till valet har jag ändå valt att vara öppensinnad och försöker därmed att ha förståelse för att man röstar på det som berör mest (eller av ren okunnighet, vem vet), och när det kommer till mig är jämställdhet en självklar fråga. Det samhället jag lever i idag stirrar många blint på feminismen och dömer den ofta utan kunskap. Därför tänkte jag göra en lista nedan på viktiga tankar som få påstådda ickefeminister förstår sig på.

Jag hatar inte män, feminism handlar inte om "vi" mot "dem", utan är snarare ett samarbete för att alla ska ha det lika bra med samma förutsättningar, man som kvinna.

Könsroller är en konstruktion som samhället gjort av okänd anledning, att bara för att jag har en fitta finns det saker som är mer eller mindre passande för mig att göra. Jag har alltså helt andra förväntningar på mig om man jämför med någon som biologiskt är kallad för man.

Alla tjejer gillar inte rosa, eller är intresserade av mode, hussysslor, är heterosexuella, bär klänningar, har långa naglar, sminkar sig, har långt hår, rider osv (tillhör ovanstående påstående)

Jag identifierar mig som kvinna, men ta det inte för givet att alla med fitta gör det, att delas in i en samhällsgrupp ska vara självvalt.

Alla män våldtar inte, det vet jag väl, men tvivlar på att statistiken ljuger. Jag känner mig otrygg i utsatta situationer, jag har blivit trakasserad, både fysiskt och psykiskt, många kommentarer som sexualiserar mig, ord om bröst och hur slampig jag är, ovälkomna händer på min kropp. Mycket talar för en ojämn fördelning av makt mellan könen.

Kvinnor trakasserar också. Har blivit kallad för ord som hora och fitta även av de som samhället utsatt för samma förtryck.

Därför behövs feminism. Alla behöver det. Jag vill bara sprida kärlek och lika förutsättningar till alla.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 424 Readers

Likes

Comments

Efter att jag haft en helg med ångest pga borttappad telefon, så känner jag en våg av jävlar anamma och vill verkligen komma igång med att ta tag i mitt liv, efter ett väldigt konstigt år ska jag komma på banan igen, minska på allt som inte är bra för mig och proppa vardagen med lyx och kärlek till mig och min kropp. Tänker utmana mig själv på riktigt. Har redan kommit igång väldigt bra med träningen och börjar snitta 5 dagar i veckan, har varit väldigt mesiga pass många dagar, men allt eftersom jag varit där har jag lärt känna min kropp väldigt bra. Har märkt tydliga resultat på bland annat kondition, uthållighet och styrka, men ännu inga synliga resultat. Har tagit kontakt med skolsköterskan för att få hjälp med en del saker, och dragit med min kompis i härvan och vi ska utmana oss själva att inte äta socker. Dessutom ska jag få börja storhandla vad jag kallar för "Hannamat" ensam, eftersom jag älskar frukt och grönt och allt sånt där, vet inte hur kärleken till sån mat uppstod, men jag är inte bitter :)

Likes

CommentsJag är äntligen tillbaka här på bloggen, efter x antal veckor borta. Har väl inte känt att jag har något vettigt att skriva eftersom jag själv lägger rätt stor vikt av vad som faktiskt ska skrivas på min blogg. Vill inte ha en sk dagboksblogg där jag berättar om vad jag gjort under dagen, utan inläggen ska snarare spegla de tankar som poppat upp och här är mitt ställe där jag får reflektera och diskutera. 

Jag är en person som gillar att peppa andra, försöker visa vägen hur man ska tänka och känna för att se sig själv som en fantastisk människa. Ser gärna att jag motiverar och ger komplimanger till de som tycker livet är i motvind, men när det kommer till mig är jag blind. Jag vet inte hur jag ska kunna hjälpa någon egentligen, för jag själv ser inte att jag är värd komplimanger, tar sällan åt mig av positiv kritik och är helt döv om någon peppar mig. Det känns som att inget av det "är för mig" och att alla ljuger som säger att det inte är något fel på mig. I många år har jag levt på PAUS och tänkt att "om några år, när jag är sådär stark och bra och snygg, då är jag värd det där" och unnar mig sällan något vettigt. Man kan säga att jag inte känner mig levande och har inte gjort på över ett år. 

Det kommer perioder då jag mår sämre än vanligt och läkare har intygat att jag lider av depression och ångest (som så många andra, vilket får mig att känna mig ännu mer värdelös då jag inte är värd att få klaga när andra mår precis lika dåligt eller sämre) och har tyvärr utvecklat ett självskadebeteende som visas i alla dess former. Det känns typ som att jag mobbar och misshandlar mig själv fysiskt och psykiskt varje dag, och hur ska man kunna leva i samma kropp som sin största fiende. JAG VILL INTE DETTA LÄNGRE. JAG VILL INTE. VILL INTE. INTE!!! 

Har hamnat så långt ned i skiten att det är en bit att ta sig upp, men med hjälp av alla människor runtomkring mig (har fler och bästast vänner än jag någonsin haft), tydligare framtidsplaner och allt bra som jag har framför mig, ska jag fan klara det. Jag vet precis vart jag vill i nuläget och dit ska jag, med mycket blod svett och tårar. Allt jag vill är att leva igen. Så nu kommer fokus ligga på det som får mig att känna mig mest levande. Träning.

Likes

CommentsFörsta riktiga lovdagen har startat och nu kan jag äntligen slappna av. Jag tänker inte ha några måsten idag, utan kommer bara lägga tid på det jag har lust med att göra. Det är så himla viktigt att ta sig egentid ibland och bara strunta i allt vad ansvar heter. 

Idag planerar jag ändå lite, jag ska träna, städa mitt rum och bygga min årliga februarikoja, en tradition som är inne på tredje året nu. Eftersom februari är min absoluta deppmånad behöver jag lite trygghet i vardagen, försvinna in i mitt eget och bara inte bry mig om något. Nu är det i alla fall sista året på gymnasiet, bara 107 dagar kvar tills jag tar studenten och har en lång jobbig lista som ska bockas av innan dess. Inte nog med alla skolarbeten som ska in, så känner jag press över hur det ska gå efter jag slutat. Dagens samhälle har inte gjort det enkelt för någon tror jag.

Det var ju ett tag sedan jag bloggade nu, men om ni vill se mer uppdatering ska ni gå in på min tumblr eller instagram (gannahe @ insta).

Likes

Comments


Bild från julafton

Åh, ligger i sängen och försöker sova, men låter mig själv stanna uppe eftersom att jag har sovmorgon till klockan 13.20 imorgon, så himla skönt. Ska ta en lugn och skön morgon och bara ta hand om mig själv, kommer bli så mysigt. Haft min första dag med detox och min det har gjort susen för min problemmage som gärna är uppsvälld och gör ont i vanliga fall. För övrigt känner jag ju inte en så stor skillnad än, men jag hoppas att det kommer. Imorgon ska jag på mattestuga istället för yoga som jag först tänkt, får försöka klämma in ett morgonpass för att röra lite på mig. Just nu längtar jag verkligen till vår och sommar så att jag kan komma ut och springa igen, för blir ju så satans lätt sjuk om jag tränar i minusgrader (blir lätt sjuk överhuvudtaget). Men framför allt längtar jag efter att ta en tur på brädan! 

På tal om brädor så ska jag förmodligen åka till fjällen på sportlovet, kommer bli så himla roligt. Jag har verkligen längtat efter att få åka snowboard igen. En dröm jag har är att någon gång flytta till en skidort och bara åka bräda hela dagarna och dricka varm choklad på övrig tid. Men jag drömmer ju om så himla mycket. 

Likes

Comments


Äntligen är helgen över. Visst har det varit roligt att fylla 19 och fira det, men är så glad att jag får vila ut och laddar nu för en skolvecka. Nu är det dessutom nystart på annat sätt, för jag har bestämt mig för att ha vit månad, för att spara pengar och förbättra min hälsa. Inte nog med det ska jag kickstarta månaden med en veckas detox, yoga och hemmaspa. Nu ska jag ta hand om mig själv. 

Likes

CommentsHej, hoppas ni haft det bra de första dagarna i skolan! Själv har jag inte börjat än, eller har tagit ledigt för att jag gjort halkan och riskettan. Jag har mycket planerat inför de kommande dagarna, eftersom jag fyller 19 år imorgon, onödig ålder, men ändå ganska kul. Så ikväll ska jag plugga lite, sedan träna, imorgon blir det släktkalas, sedan ska jag och mina vänner till Lipz nattklubb, lördag har jag en liten tillställning för vänner hemma hos mig och söndag blir det ännu ett släktkalas. Puh, kommer knappt orka.

Likes

CommentsDecember kan vara den månaden på året som innehåller flest traditioner, i alla fall för en vanlig svenne som jag själv. Men jag är inte bitter över det, för jag trivs med traditioner och seder, eftersom jag finner någon slags trygghet i det. Har fått många fina julklappar och firat nyår precis enligt mallen över hur ett nyår ska se ut, med alla obligatoriska riter. Så nu är jag redo för 2014 eftersom 2013 inte fört med sig något annat är skit. Okej, nu överdrev jag, jag har hittat massa vänner som jag faktiskt slipper känna mig nedtryckt av, vilket många har en tendens att göra annars. Jag har hittat musik jag tycker om, blivit myndig och dansat som aldrig förr, jag har mått väldigt, väldigt bra vissa dagar och andra har jag knappt orkat andas. 2013 har jag vågat ta steget utanför tröskeln, sluppit lägga mig som en rock över varje pöl mina medmänniskor ska passera. Jag har lärt mig att jag inte behöver kasta pärlor åt svin, att jag är min egen och ingen annans, att jag är precis lika mycket värd som någon annan, det spelar ingen roll vilket kön eller hudfärg jag har, jag vågar tycka som jag vill utan att fundera över hur folk tycker om mig. Jag har kommit långt och hittat många pusselbitar av min verkliga och sunda självbild. Dock har jag även sett mycket hemskt, till exempel har jag sett många nära och kära få sjukdomar jag inte ens funderat över att det skulle drabba någon och all fokus har hamnat på dem och jag har gömt mig i min grotta, tagit ut mycket smärta på mig själv. 

2013 var det året jag hittade respekt för mig själv. Nu ska jag lägga allt bakom mig och bara blicka fram mot 2014, året med student, högskola och framtid.

Likes

Comments

Dan för dopparedan, jajemän, har shoppat, städat, slagit in paket och tjuvsmakat på julgodis idag nästan bara. Kan tyvärr inte visa allt jag köpt, eftersom det var presenter (hehe några var till mig). Men ni får ett par fina bilder på min söta syster och mitt nya skriv-/sminkbord som jag köpte på IKEA igår, ÅH VAD JAG ÄR NÖJD! Ni får se det sen när det är helt klart. Ska dessutom måla om mitt rum och få fler nya (gamla) möbler.

Likes

Comments


Pga att vi har en fuktskada i vårt badrum funkar det inte att använda vår tvättmaskin som vi har hemma, vilket lett till att enda chansen att få rena kläder är att tvätta i källaren. Idag var den dagen jag gjorde detta, och tro mig, det behövdes. Två nästan överfulla maskiner och över halva min garderob tvättades. Nu ska jag ta tag i lite skolarbete, städa mitt rum, diska, skriva shoppinglista, planera de sista julklapparna. Sen till skolan.

Igår diskuterades även vad jag skulle hitta på efter gymnasiets slut, och min plan har åter ändrats. Som det ser ut nu tänker jag ta ett tekniskt basår på högskolan väst och fortsätta bo hemma. Kommer endast behöva finansiera studiemedel, plus få ett betydligt högre bidrag än jag har nu, så kommer förhoppningsvis kunna spara till när jag börjar högskolan på riktigt. Dessutom ska jag söka många jobb till våren för att eventuellt kunna sommarjobba, för första gången i livet. Åh, framtiden ser ljus ut.

Likes

Comments