Skulle göra piroger, har mycket köttfärs och tänker att man kan variera sig lite. Blir mycket köttförsås, köttbullar, biffar och lasagne. Så därför tänkte jag pirog. Har testat göra egna.
Hittade recept på deg, men hade ingen jäst hemma så jag tänkte att det borde gå med smördeg ich.
Gjorde klart fyllningen till pirogerna.
Häftade i med degen. Och det gick åt helvete, tog lite ägg. Blev inte bättre. Tog i lite olja för att få degen lite mjukare.... katastrof.
Gick inte ens att kavla ut....

Tänk om: vad kan jag göra med denna deg?
Hallongrottor!
I med socker och vaniljsocker.
Ok inga små formar, tar bullformar.
Ok ingen hallonsylt. Tar jordgubbssylt.
Jaja de får duga.

Boooom, tystnad. Gallskrik!!
Hampus gör faceplant på golvet.
Trösta söva! De gick bra.
In med ”hallongrottorna” i ugnen.

Dags att smaka, bränner mig på sylten och tappar kakan på golvet.
Jaja lite skit rensar magen mycket blir man sjuk av.

Smakar: Blää, vidriga! Inte ens hunden vill ha.
Så här sitter jag nu med mitt kalla kaffe.

Ha en fab torsdag

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Har jag testat att göra egna bars. Läste många olika recept och gjorde ett eget utifrån vad som fanns hemma i skafferiet. Det är ingen bar man tar med sig, men bra att ha hemma istället för bullar i frysen.

Jag har toppat dem med en blandning av vit choklad och kokos. INTE vanlig vit choklad utan den från Clean eating , den är utan socker.

Har inget exakt recept men här är på en höft.


En näve hasselnötter

En näve valnötter

En halv näve pinjenötter

En matsked tranbär.

En matsked jordnötssmör

Två matskedar kokosfett

En matsked honung

Lite kakao ca två teskedar

Två matskedar kokos

Lite flingsalt.


Till topping

3 rutor vit choklad från Clean eating och lite kokos


Mixa all nötter och tranbären så det inte finns några hela bitar.

Blanda ner övriga ingredienser i en skål och blanda runt med en gaffel till en jämn smet.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och forma en rektangel ca 2-3cm tjock.


Mixa sedan chokladrutorna och lite kokos och strö på som topping.


In i frysen ca 20 min.

Likes

Comments

Inte nog med att man ska fixa barnlås på lådorna i köket och sätta upp en grind vid trappan... har även barnsäkrat matplatsen.
Ja eller barnsäkrat, men bytt från vita stolsöverdrag med lång kjol. Till en kort modell i mullvadsfärg.
Jag kan inte säga att överdragen var direkt vita. De blev smutsiga direkt efter man tvättat dem.
Mat som kastats och hamnar på golvet. Eller spills ut...En tjock labrador som mer än gärna rensar spagetti och köttfärsås, mackor med leverpastej och korv stroganoff. Sedan lägga huvudet på någon utav stolarna, och tigga lite mer.
Sen kör Hampus på överdragen med sin gåstol.Ibland mer klibbig ibland lite mindre. Det är såklart inte hans fel för jag låter han klabba och kleta. Är heller inte supernoga med att torka han kliniskt ren efter han ätit.
Va fan gör de?
Tänker att det är typ frihet under ansvar och hellre lite damm i hörnen än ett rent helvete.



Överdragen är från IKEA, och finns i flera färger. Fanns ett jättefint i rosa också. På rea dessutom. Men inte så förlåtande mot fläckar.
Skulle helst vilja ha Y-stolar. Men de får nog vänta....

Vi hörs!

Likes

Comments

I torsdags packade vi bilen och åkte till kusten. Närmare bestämt till Glommen. Det ligger precis norr om Falkenberg.
Mattes föräldrar har hus här. Supermysig, ett stenkast från havet.
Det är så sköt med miljöombyte. Vi har det mesta här nere, tandborste, myskläder och sängen är bäddad och klar. Men varje gång är bilen full när vi åker....
Det är klart, bagagen är full innan vi ens kommit iväg. En labrador och en vagn med åkpåse osv....

Hampus har den största väskan när vi åker. Allt dubbelt, två ombyten varje dag och pyjamas för en hel vecka. Ingen idé att lämna hans kläder här. Han växer ur dem på en kvart typ. Han är snart nio månader, helt sjukt. Utöver kläder så är det: hundmat, blöjor, vinterjackor, varma skor osv.
Jag och Matte packade i samman ” väska”(läs blå IKEA påse). Very classy.

Helgens project var att riva den gamla altanen och ta bort ett burspråk i glas. Detta för att bygga ett helt nytt soldäck. Kommer bli jättebra.
Jag är ju ingen snickare men tigersågen fick jag gå loss med. Skulle såga sönder den gamla altanen. Kul för man behöver inte vara så noggran och det passar mig. Men efter ett tag började den ryka... japp och sen hade jag förstört den. Bra Karin! Hur lyckas man ens? Det är typ omöjligt... Förlåt svärfar.

Glommen bjöd på sol och det blev en härlig promenad utmed havet. Baron älskar havet. Eller ja de finns mycket han älskar, mat, vatten och sova i sägen.

Lyssnade på en pod under promenaden Mitt i livet med Katrin Zytomierska och Malin Gramer. Man får tycka vad man vill. MEN fan va företagsam Katrin är. Tycker också att hennes och Bingos relation är föredömlig. Tänk om alla skilsmässobarn hade det så. De sätter verkligen barnen först! Inget skitsnack inget bjäbb. Barnen först, sen barnen igen och igen, sen deras egne egon, det är stort.

Ska lägga mig tidigt ikväll. Hampus vaknade fyra i morse,kunde inte somna om. Det blir nog pizza och mello här ikväll.
Mello är inte min favorit,tycker det va bättre förr. Då var det en kväll. Nu känns de som att melodifestivalen är lika lång som hels SHL säsongen.
Och va är det för spektakel?
Tänk han eller hon som säger: jag var med i mello 2018.
- jaha va kul, vilken låt?
Nä asså jag var vindruva och bakgrundsdansare till Edward Blom.
Mina nerver....men det är ju olika vad man gillar och jag vet,man behöver inte titta.

Ha re!

Likes

Comments

Hampus är snart nio månader, och det var dags för den första klippningen.
Han har haft små tofsar runt öronen, lite som en miniatyr av Dynamit Harry.
Såklart väldig gulligt men också just där vid örat maten klibbar fast.
Inte lika gulligt.
Eftersom papp skulle klippa sig så passade vi på att fixa till tofsarna runt öronen på Hampus samtidigt.
Pernilla som är faster och tillika gudmor är inte bara livets svägerska hon ör frisör också. De små tofsarna fixade hon lätt.

Jag sparade den lilla lilla lilla locken.
Så töntigt men det struntar jag i. Sjukt ändå, spara på hår.
Tur jag inte behöver spara på Barons hår.

Tack och hej🙋🏼‍♀️

Likes

Comments

Baked oats

Fick ett recept av min trendiga kompis Emelie som jag testade i helgen.
Baked oats- asså livets frukost!
Skulle lätt kunna äta det varje dag i resten av mitt liv. Typ som att äta paj till frukost, fast de är gröt.
2 portioner, gör så här:

Sätt ugnen på 180grader.

Blanda:
2dl havregryn
2kryddmått vaniljsocker
2kryddmått bakpulver
Lite grovt hackade nötter, ex hassel och mandel.
2msk kokos
4msk diverse frön solrosfrö/pumpakärnor/linfrön
Lite flingsalt

Vispa ihop 2 ägg med 2dl havremjölk, eller vanlig mjölk

Hacka ett äpple och lägg det I botten på en liten ugnsfast form, typ en glas-matlåda från IKEA, sån som alla har.

Häll över gryn och fröblandningen.
Häll över ägg och mjölk. Ringla lite honung över och strö på lite flingsalt. Ställ I ugnen I 30min.

Asså livets frulle✨

Likes

Comments

Grön juice

Eftersom jag varit förkyld i över en vecka tänker jag hjälpa kroppen på traven och boosta med grön juice.
Jag har en rådsaftscentrifug men de funkar bra med mixer.
Går att köra allt utom typ mjuka frukter/grönsaker. Typ avokado och banan.
(Fast banan är ju inte en frukt utan en ört.)

Jaja detta behövs till två stora glas:
En näve Spenat
En liten blomma Broccoli med stjälken
En Lime
Två Äpple
En halv grapefrukt
En lagom knota Ingefära
Några blåbär
Lite is

(Avokado till knäckebröd )

Jag börjar med att skala äpplena,lime ingefära och grapefrukt.
När det är klart kör jag ner grapen.
Direkt när den är juicad rensar jag filtret av allt överblivet där allt hamnar.
Sen kör jag ner resten. Allt på en gång, försöker att undvika att få med känor.
När samtliga ingredienser är juiceade lyfter på filtret igen. Men nu tar jag de som “blir över” typ alla rester från frukten och lägger nästan allt i juicesaften. Det är så mycket närig och fibrer som annars hamna i komposten. Det blir lite mer matigt juice.
Slutligen lägg i isen och häll upp den gröna drycken.

Yammi yammi

Inger går till spillo. Resterna hamnar i juicen🥦

Likes

Comments

Mässan är slut och det är dags för en liten summering. Tycker att denna mässan var riktigt bra. Mycket folk i montrarna, en känsla av nyfikenhet och entusiasm. Känns bra med tanke på att det varit lite kämpigt i handeln överlag.

Vad är trendigt våren 2018 då?
Kan säga att att formerna är runda, materialen kommer från naturen och färgskalan ”lite lortiga pasteller ” har aldrig varit hetare.
Särskilt den rosa färgskalan. Hela vägen från den den ljusaste rosa till nästan roströd/läderbrunt.
Till detta finner vi växter, gröna växter i alla former.







Vi var också hos Designers Guild och kikade på deras nyheter. De har även agenturen för Ralph Lauren home och Christian Lacroix.
Det är alltid kul att komma till DG, härliga färger och snittblommor. Deras största nyhet är samarbetat mellan kvinnan bakom DG- Tricia Guild och Johan Derian. Ett spännande möte där den New York bördiga Johan Derian tar med sitt signum från ”gammal skolplanscher”och bjuder på fantastiska mönster.
Ni känner igen hans produkter när ni ser dem, de finns att köpa på tex Artilleriet. Du har säker sett hans papperstyngder eller tallrikar. Ögongodis!
Kollektionen kommer både som tyg och tapet. Älskar den med gula blommor.



Ralph Lauren har hittat sin inspiration till vårkollektionen i Kalifornien, närmare bestämt vid Half moon bay. Om ni kollar in bilder därifrån vet ni var nästa plats är på eran buket list. Här är det många som har sitt bröllop och det ör inte svårt att gissa varför...
Det är klassiska färger med rött,blått och vitt. Men nu har man valt att trycka lite extra på den röda färgen. Superfina textilier som alltid.
Vill ha ett riktigt sommarställe med Boho känsla.


Sista stoppet var på Myntkabinetten vid slottet. En liten utmaning var det att köra i rusningstrafik in till slottet och hitta en bra parkering. Lite svettigt men det gick bra.
Lätt värt mödan när vi fick se fina möbler från Jio klädda i textilier från bl.a. Cadoro och Manuel Canovas.
Det är då man önskar att man hade minst 300 kvadrat att inreda.
Kännes lite surt att behöva ta bilen hem, när det bjöds både på bubbel och fina snittar.
Måste bara dela med mig, de va en snitt som va sååå sjukt god. Smörig med typ lite nötter i och friterad lök. Den va så sjuk god, bara smälte i munnen. Tog tre av den och smakade inte ens på någon annan.
När vi skulle gå frågade jag var det va som var så smörigt och gott i.
-Ja du menar den med anklever, fick jag till svar.
Jaha... tack.

Ja det var allt!
Puss hej!

Likes

Comments

Måndag och på displayen visar en utetemperatur på -7*. Härligt när solen är framme.
Min kusin Ullis är hemma och hälsar på, men hennes lille prins Oliver💕. Som jag är stolt gudmor till.
Vi hade bestämt att vi skulle käka lunch i hennes mysiga torp, Dansktorpet som vi kallar de. Ett supermysig litet hus som hon och hennes danska man Henrik
renoverat.
Nu bor de i Tyskland och skall flytta till Paris under sommaren.
Vi kommer definitivt att hälsa på oftare då det går två flyg om dagen dit.
Hon hade gjort riktig husmanskost: rotmos och fläsk.
Som vanligt när de är middag på torpet eller Månseryd är alla med, ulles mamma och pappa, samt min andra kusin Fredrik och så Baron förstås.

Efter middag och kaffe blev det pulkaåknig och så fick snöjouren rycka ut.
Sötaste snöröjarna jag sett.
Oliver har fått en eldriven traktor med frontlastate på. Eftersom det var mycket snö var vi tvungna att skotta🙄
Så söta de va när de körde runt i snön. Eller Oliver körde och Hampus fick bara sitta för han når inte ner.
Traktorn spelar musik också. Vad passar inte bättre än lite eurodisko och snökörning.
Efter denna härliga eftermiddag vidare till ett mini firande av Emma som fyller 8år idag.
Vi skulle bara ta lite kaffe och tårta för vi ska fira henne ordentligt lite senare.
Men som vanlig hade min svägerska fixat massor, fruktsallad, frallor, fika och tårta.

Ja de var den måndagen, nu blir de en bastu för att mota bort förkylning. I morgon kommet Ullis och Oliver hit.
Over and out!

Likes

Comments

Varje år föds det i Sverige 1000 barn med hjärtfel. Det är runt 3 barn om dagen.
Jag är ett av den och min bror var ett av dem. Han skulle fyllt 33 1 februari.

I februari uppmärksammas just hjärtebarn lite extra. Några som verkligen engagerat sig i Jönköping är föreningen Sköra hjärtan. Läs mer  här: http://www.skorahjartan.

Igår anordnads ett disco för barn på kulturhuset Spira och över 300 biljetter hade såts- fantastiskt❣️
Så fantastiskt, vilket engagemang.
Att se de små barnen i sina finaste ”gå bort kläder” malligt gunga till musiken gör mig så glad.
Pengarna som samlats in skänker Sköra hjärtan vidare till forskning kring barn med hjärtfel.
Tänk va fantastisk, utan gåvor och bidrag till forskning hade jag inte suttit här och jag hade definitivt inte haft Hampus.
Bara för 10-15 år sedan avråddes kvinnor med allvarligare hjärtfel att bli gravida. Riskerna var helt enkelt för stora.

Men igår fanns inga bekymmer för någon, alla var så glada när tonerna av ”Hakuna marata” strömmade ur högtalarna och discokulorna snurrade i lagom takt.
Det fanns många härliga instagrammoment, men med hänsyn till barnens integritet kommer inga bilder att läggas upp. Ni får komma dit och uppleva det själva nästa år.

Jag och Hampus var där med mamma/mormor för att överlämna en check på 11 000:-
Pengarna skänks av mamma och Tyghuset i Taberg som nyligen sålt en unik stol designat för välgörenhet.
Stolen är designad av Charlotte Olsson tillsammans med Jio Möbler. Charlotte har skulpterat och målat på sitt egna härliga sätt. Både framsida och baksida pryds av härliga hjärtan som är förgyllda med bladguld. Charlotte har sedan tidigare goda erfarenheter av välgörenhet och det syns att detta är något hon brinner för!
Stolen har sålts till en konstsamlare som ringt ifrån Madrid.

Som ordspråket säger: man kan inte hjälpa alla, men man kan alltid någon❣️

Vill du också skänka en slant👇🏼
Hjärekram💓

Likes

Comments