Vardag

Hur förklarar man för någon om ett ständigt mörker som hela tiden vilar över en som ett stort åskmoln?
Att man inte kan komma ihåg senaste gången man var genuint glad utan att ha någon annan känsla ligga i bakgrunden som äter upp dig inifrån. Jag är inte ledsen, jag är inte arg, eller glad. Jag bara är.

Men jag vet inte vem jag är längre. Kan inte känna igen mig själv längre.
Alla mina ambitioner och framtidsplaner existerar inte i mina tankegångar längre.
Det enda jag hela tiden kan tänka på är - Hur tar jag mig ur det här?

Hur får jag den där gnistan tillbaka, den där som fick mig att bry mig om allting, någonting..

Tomhet.

​- Frida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inspiration, Vardag, Gastric Bypass

Häromdagen provade jag ett par shorts som jag inte har använt på ungefär två år. Det har gått lite mer än ett år sedan min Gastric bypass operation och det är väldigt ofta som din hjärna lurar dig att tro att det inte har skett någon förändring alls, även om beviset finns på vågen. Men som sagt hittade jag de här shortsen i helgen och tänkte "åh de här hade jag glömt bort att jag hade, mina favoriter!" och så ramlade de av mig. Där stod jag framför spegeln en bra stund och kunde inte förstå vad som händer.

Dessa shorts brukade vara som ett andra skin, jättetajta och nästan omöjliga att knäppa och nu gled de bara av. Det är dessa stunder som verkligen gör det värt att ha gått igenom en operation. Jag antar att min hjärna helt enkelt måste börja inse att - 37 kg faktiskt gör skillnad. #viktnedgång #nyttlivSo the other day I tried on a pair of shorts that I have not tried on in like two years. It's been a little more than a year since I did my Gastric bypass operation and from time to time your brain is tricking you to thinking that nothing has really happened and that you're still as big as you were before. But then as I said I found these shorts this weekend and thought "oh, I've forgotten about these. I love these!" and then they just fell of. I stood infront of the mirror for a while and could not understand what had happened. These shorts used to be like a second skin. And they used to be really hard to zip up. I'ts these moment that makes everyting so worth it. I guess that my brain really need to realise that - 5stone 12lb DO make a difference. #gastricbypass #weightloss #newlife

​- Frida

Likes

Comments

Resa, Rhodos 2017, Vardag, Inspiration

Idag är jag bitter.

Att vakna upp kl 4 på morgonen på en tisdag och mötas av skitväder, vilket jag har gjort sedan jag kom hem från Rhodos för 9 dagar sedan. Börjar göra mig jävligt frustrerad. Överallt på social media som #instagram och #facebook ser jag hur mina vänner är i Grekland eller Turkiet eller liknande och har precis påbörjat sin semester. Jag bara önskar att jag hade mer pengar, för då skulle inget hålla mig borta från att resa och upptäcka.


Today I'm bitter.

To wake up att 4 am on a tuesday morning and be "welcomed" by shitty weather, wich have welkomed me ever since i came home from Rhodes 9 days ago. Is really starting to make me frustrated. Everywhere on social media I see friends in Greece, Turkey or other places, and they have just started. their vacation. I just wish that I had mor money, because then NOTHING could keep me away from traveling and exploring.


Yes, I've decided to start writing in english as well. Just because I really want english to come naturally to me and to learn it more fluently. And Im not gonna lie, It would be nice to have some english speaking readers too.

The picture above is from #rhodes , #greece I visited the beach right next to #hotelsunshine

​- Frida

Likes

Comments

Vardag, Resa, Rhodos 2017, Skottland 2017

Alltså det här med att resa och se massor av olika vackra platser i världen, är verkligen min grej. Jag älskar verkligen allt från att planera vad man ska packa, checka in bagaget, den äckliga flygplansmaten till att möta nya människor och kulturer. Att fånga varje ögonblick med kameran är en av mina passioner oavsett om jag är i Sverige eller om jag är på Rhodos kust. Maj månad har varit utöver det vanliga för mig. Jag började månaden med att tillbringa 3 dagar i Skottland med min pojkvän. Skottland är ett land som jag har velat besöka och se så länge jag kan minnas och att få åka dit med någon man älskar och se all denna grönska som Skottland erbjuder var helt magiskt. Vi försökte klämma in så mycket som möjligt på 3 dagar som vi kunde. Vi besökte Ett museum, Edinburgh Castle och vi tog en busstur genom The Highlands och så olika sjöar, eller loch´s som det kallas. Och jag vill bara säga att bilder på Skottland kan inte göra det rättvisa för fem öre. Du MÅSTE åka dit för att förstå hur vackert det faktiskt är och människorna var hur charmiga som helst. Vårt hotell kunde inte liggamer perfekt.Det var verkligen mitt i smeten av Edinburgh med vara 5 minuters gångavstånd till huvudgatan och slottet. Denna resa var en present från mina svärföräldrar och jag är så otroligt tacksam över att jag fick möjligheten att checka av det landet från min bucketlist.

Så Skottland var som sagt där jag började min månad. Sen han jag vara hemma 2,5 veckor och jobba innan det var dags att avsluta Maj månad i Rhodos tillsammans med min Låtsasmamma och småsyskon. Det är en välig kontrast mellan att resa till Skottland och Rhodos, vilket är väldigt uppenbart. Skottland är verkligen ett land där du vill se så mycket som möjligt på den tiden du har. Rhodos, Grekland - där kan man slappa mer. Visst finns det mycket att se där också,speciellt för någon som är så kulturtokig som jag är. Men där blev det en ren semester med sol och bad och all inclusive. Härligt väder hade vi, trevligt hotell och underbar personal. Jag skaffade mig t.o.m nya vänner där som jag hoppas att jag kan hålla lite kontakt med i framtiden.

Men sen får jag alltid den här jobbiga känslan när jag ska åka hem från en semester. Och jag kan inte förklara känslan på ett bra sätt, men det ordet som passar in bäst är - Bitterljuv.
När jag sätter mig på planet på väg hem till Sverige igen så är det nästan så att jag sörjer. Istället som de flesta jag känner som får en känsla av " Gud vad skönt det ska bli att komma hem" Så får jag nästan istället panik och vill hoppa av planet och stanna för alltid. Detta händer alltid, det är inte förknippat till ett visst land. Denna känsla är väldigt jobbig att få och jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Vad säger det om mig som person?
Ja, jag har alltid sökt äventyr och jag har alltid varit spontan av mig men att alltid ha den här känslan av att jag inte riktigt vet vart jag hör hemma eller att jag inte vill hem, skrämmer mig lite. Denna rastlösa själen vill bara komma till ro någon gång.

Är det någon annan som känner som jag? För just nu känns det som att jag är väldigt ensam med det här.

Bilder från både Skottland och Rhodos kommer upp så snart som möjligt. Samt mer information om vad jag har gjort där.


XX

​- Frida

Likes

Comments

Vardag, Film & Serier

Hallå! 😃

Härliga Lördag du är så välkommen!
Här sitter jag nyduchad i soffan och njuter av en nystädad lägenhet. Finns det något bättre än doften av nyskurade golv? Jag tror inte det. Möjligtvis ett rum som är fullt av tända doftljus såhär i höstmyset. Det får det allt bli ikväll!

Idag har jag tvingat min pojkvän att hjälpa mig och städa lägenheten eftersom hans familj kommer på besök. Det vankas filmkväll med mat från det lokala pizzerian. Mums! Vi har infört nostalgikvällar. Eller man kanske skulle kunna kalla en kväll med klassiker. Alla i Marcus familj (min pojkvän) dvs hans mamma, pappa, hans syster, han själv och så lilla jag har bestämt varsin kultfilm som inte alla har sett och sen drar vi lott om vilken film det blir vardera helgkväll. Vi har sett 🎥 Top Gun & Braveheart än så länge och ikväll hoppas jag att det blir min film - 🎥 The Green Mile. Vi får väl se om ödet är på min sida!

Imorgon drar jag och min pojkvän ner till mina hemtrakter - Mariestad, till min pappa för att fira min lillasyster som fyller 14 år!
Herregud vad tiden går fort!

Btw, Nu har jag äntligen fått internet till min lägenhet! Så skönt!

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig helg! 😜

​Bilder lånade från google.se

​- Frida

Likes

Comments

Tjingeling! 😃

Ja precis som rubriken gäller.. Det är fruktansvärt frustrerande när det är tyst på jobbfronten. Det här med att vara timvikarie och behöva hoppas och förlita sig på att någon ska vara sjuk så att jag får en chans att jobba ihop mitt levebröd den här månaden är egentligen rätt så tragiskt. Säger man levebröd? Anyway.. Mina dagar har börjat med att jag vaknar kl 07.00 IFALL bemanningen skulle ringa mig eller om jag skulle få ett sms att jag blivit bokad. För det värsta jag vet är att behöva kasta mig iväg till jobbet.. Men icke. jag har inte fått något jobb på över en vecka och nog blir man nervös för att man inte ska få in pengar så att det räcker. För bara för att jag inte får något jobb så betyder det ju inte som alla vet att räkningarna skulle sluta komma. NOPE! Så idag har jag ringt bemanningen och bett dom lägga mig tillgänglig på ytterligare fler förskolor och fritids. Och jag tycker ju att det är SÅ kul att jobba med barn!

Idag fick det istället bli en sån där dag när man tar tag i saker istället. Så det blev en tur till Laxå för att träffa studievägledaren och bestämma vad jag ska läsa för kurser så att jag äntligen kan få tillräckligt med poäng för att kunna komma in på universitetet till nästa höst. Jag måste läsa 250 poäng på 10 veckor för det måste tydligen vara färdigt till mitten av december annars får jag inga slutbetyg. Så det brinner lite i knutarna kan man säga.

Och något internet har jag inte fått än så åter igen så sitter jag hos min mor och själ av hennes internet (mohaha!)

Men nu ska jag sno med min min lillebrors Xbox 360 och spela lite The sims 3 som jag fick låna av min svägerska, så min kväll är räddad! Man kan ju hoppas att det händer lite mer på jobbfronten imorgon..

​BTW! Idag har jag gått ner exakt hälften av det jag vill gå ner.. på 6 månader! -26,8 KG! 😃

​- Frida

Likes

Comments

Vardag, Inspiration

Hejsan svejsan!

Nu är jag tillbaka igen.. Ja jag skrev i mitt förra inlägg att jag var tillbaka då, eller ja.. att jag ville börja blogga mer igen. Men det var så mycket där ett tag med flytt och ,hitta ett nytt jobb och så vidare. Men nu tror jag att jag har hunnit landa lite i alla fall. Lägenheten börjar ta form och jag har börjat jobba som timvikarie i Laxå kommun inom skolan och än så länge måste jag säga att jag trivs väldigt bra. Bara det att man är ledig på helger, storhelger och kvällar är ju underbart!

Jag har även börjat ta tag i träningen efter operationen. Simning minst en gång i veckan.. Helst så vill jag simma två gånger i veckan men vi får väl se hur det blir. Samt promenader. Jag är också väldigt inne på att börja gymma, Måste bara hitta ett bra gym där det inte alltid är fullt med folk och man får stå i kö för att använda maskinerna, för det är det värsta jag vet..

Jag har också börjar sjunga i en kör. Jag måste säga att jag har saknat att sjunga, Har ju inte direkt sjungit sedan gymnasiet.
Det bästa av allt är att det snart är dags att börja öva in julsånger! Yeey! :D

Slutligen så hat jag äääntligen köpt mig en ny dator. Så som jag har längtat efter det! Så nu blir det lättare för mig att blogga mer. Dock har jag inte hunnit få in något internet i lägenheten än, så just nu sitter jag hemma hos min mamma och lånar internet och skriver tills fingrarna blöder. Men nu ska jag alldeles strax åka hem till mitt och sova och vakna upp imorgon och det är Fredag. Underbart!

Jag kommer nog inte skriva något i helgen men jag ska definitivt återkomma nästa vecka igen. Eller så kanske jag hinner slänga in ett inlägg imorgon. Ha det bra sålänge! 😘.


​MIN NYA ÄLSKLING!👌

​- Frida

Likes

Comments

Vardag, Gastric Bypass, Inredning

Jag har varit sjukt dålig på att skriva i bloggen de senaste månaderna, I know!
Men mitt liv har den senaste tiden varit lika hetsig som trafiken klockan 16 på en Fredag. Så har lite att skriva av mig.

För det första så har jag spräckt den magiska siffran på vågen och är sedan några veckor tillbaka under 100 KG. Jag väger just nu 96.6 närmare bestämt och den känslan är helt sjuk! Jag har inte vägt så här lite på minst 8 år! Så totalt 23 KG har jag gått ner. Kroppen känns lättare och kläderna sitter lösare. Jag har inte varit i någon affär än och provat nya kläder men mina arbetskläder har ändrats från storlek XXL till L. Helt sjukt!

Sen så jag är mitt upp i en spontan flytt från Kumla tillbaka till Finnerödja. Jag ska flytta om exakt en vecka så lägenheten ser ut som om man har släppt en bomb med alla flyttlådor och jobbletandet är i full gång.
Jag hoppas att när jag har kommit till rätta och inte har så många bollar i luften samtidigt att jag ska ha mer tid och framför allt ork att skriva oftare.

🖖

​- Frida

Likes

Comments

Inspiration, Jag vill ha!, Vardag

Om man fick drömma. Och det får man ju. Men hur mycket ska man behöva drömma innan man faktiskt tar tag i sitt liv och jagar sina drömmar? Jag är expert på att leva i min lilla bubbla, i en låtsasvärld. Jag är väldigt spontant lagd men ändå kommer jag inte för att få tummen ur arslet och bestämma mig vad jag ska göra eller vilken riktning jag ska gå i livet. Men om man får drömma så har jag en bucketlist som jag någon gång ska ta tag i. Här är en del av den:

BUCKETLIST

Lära mig Spanska flytande.
• Jobba som professionell fotograf.
• Ha en inkomstbringande blogg.
• Resa jorden runt.
• Ta en road trip i USA.

Men vart börjar man för att åstadkomma allt det här? Nu är det dags att jag tar tag i mitt liv. 📸🛫🌍

bilder lånade från google.se

​- Frida

Likes

Comments