Om att drömma

När jag var liten drömde jag om att vara delfinskötare på Kolmården, alternativt bli konståkningsprinsessa (som jag var övertygad om var ett yrke. Det faktum att jag AVSKYDDE att åka skridskor hade inte så stor betydelse). Jag drömde om att ha ett rosa hus med gula blommor målade runt varje fönster. Jag drömde om att hitta ett rådjurskid i skogen som sedan skulle bli bästa vän med min katt Pussy (jag var fyra när jag döpte henne) och ha en egen häst. Jag drömde om att en dag få smaka riktigt choklad (eftersom att jag var allergisk mot kakao som barn).

I högstadiet började jag på allvar drömma om att en dag bli hästägare. Att efter studenten åka till en ranch i Kanada eller Australien för att bo och jobba på. Jag började läsa spanska i skolan, och upptäckte hur mycket jag drogs till den latinamerikanska kulturen. Jag ville plötsligt lära mig dansa salsa, resa till Machu Picchu och lära mig spanska på riktigt. I ungefär samma veva öppnades filmernas värld för mig, och drömmen om att en dag bli skådespelerska föddes. Att flytta till Hollywood och stöta på kändisar som Johnny Depp (som självfallet skulle falla pladask för mig) på vardaglig basis.

Under gymnasiet bleknade kändisdrömmarna, men där tog istället en dröm om att bli musiker vid. I samband med att jag skrev musik, så började jag även skriva andra texter. Dikter, noveller. Jag påbörjade faktiskt en roman som jag hann skriva över femtio sidor på. Därmed började jag drömma om att bli författare. Samtidigt växte min fascination för Latinamerika, och jag bestämde mig för att testa på att bo där någon gång. Mitt i allt detta träffade jag David, och en dröm om ett liv tillsammans med honom växte fram.

Tre år efter studenten och mina drömmar ser visserligen annorlunda ut, men självklart jag har dem. Ett par stycken har jag ju till och med förverkligat! Och det fina med att uppfylla drömmar, är att en nu får hitta nya (tror att det där var ett citat från filmen Trassel??).

Så dröm mer vänner. Dröm, med risk för att misslyckas.

Kram <3

Gillar

Kommentarer

gcamillas
gcamillas,
Så fint och roligt inlägg 😃 Kram!
nouw.com/gcamillas
omedelbart
omedelbart,
Tack 😊 <3
nouw.com/omedelbart