Mys med djungeldjur i Puyo

Tog bussen ner till Julia i fredags efter jobbet. Hon volontärarbetar på ett rescue centre för utsatta djur i staden Puyo som ligger i kanten av Amazonas. Fick lyxen att sova i deras mögliga sängar och dela toalett med diverse insekter men det var det värt! Kolla bara.

Det första jag möttes av när jag knackade på porten till centret var en man som bar runt på denna krabaten. Sushi, som hon heter, kom till centret 15 dagar gammal och ingen vet vad som har hänt hennes mamma. Hon måste bäras runt på innanför tröjan för att hålla värmen. Här är hon ute och solar lite med sitt gosedjur.

I lördags morse visade Julia mig runt på centret.

Detta är vännerna Bluetooth och Wi-fi.

Denna lustiga filur minns jag varken namnet på eller ens vad det var för djur.

Inte denna heller.

En sköldpadda, så mycket vet jag i alla fall!

En undul...egoja?

En ocelot! Ha! Något lärde jag mig.

"Gäsp va trött jag är efter att ha tuggat i mig tuppen som de släppte in levande i min matbur. Det dröjer nog innan jag går ut i stora inhägnaden."

😻

Fick även äran att gosa med Rosalita, en apa som hänger på centret frivilligt och mer än gärna gör inbrott i stugorna där volontärerna bor för att stjäla mat emellanåt. För mig visade hon endast sin charmiga sida dock.

Efter lunch hajkade vi lite. Målet var egentligen ett enormt vattenfall men det hittade vi aldrig haha. En tvivelaktig hängbro stötte vi på däremot.

Gick lite vilse och klev rakt in i detta helt övergivna ställe. Det var fullt med hyddor och hammockar, men inga människor. Alla dörrar stod på glänt och fönsterglasen var sönderslagna. "Detta ser ut som en plats en skulle kunna hitta en död kropp på" sa jag när vi gick omkring. Uppskattades kanske inte så mycket.

Tillslut hittade vi rätt väg, och efter en EXTREMT svettig promenix uppför en lerig och hal stig nådde vi äntligen denna utsikten!

Försöker fladdra med håret så det inte syns hur genomsvettig jag är.

I söndags morse hjälpte jag Julia på hennes runda som var att mata aporna.

Mina stövlar läckte och "bron" (som egentligen var några plankor en hissade ner under vattnet så aporna inte skulle kunna klättra över) låg snett så fick förlita mig på en pinne att leta efter stenar jag kunde gå på. Klarade det faktiskt!

"Men jisses kan ni skynda er jag är hungrig."

Hm har det börjat växa en svart luden boll i min nacke?

Nää det är en apa såklart!

En sån här för att vara mer exakt. Huuur göllig eller.

"Här hänger jag och visar hela härligheten och jag bryr mig inte ett dugg för daa är ju en apa vad hade du väntat dig" ok grabben.

Och detta är Cookie. Hennes favoritmat är bananer (surprice!) men de var tyvärr slut så hon fick nöja sig med vattenmelon.

Slutligen gillade vi lite med denna bebisen. Han var som en kombination av: kattunge, apa och björn. Minns tyvärr inte vad djuret heter... Allt var dessutom på spanska så är inte lätt att minnas! Kanske är han djungeldjuret??? Han bor i alla fall här på centret sedan hans mamma hittades död. Nu fick jag vara mamma en stund!

Ser skeptisk ut men jag njuter till 100% jag lovar!

Alltså KOLLA på den ❤️❤️❤️❤️

Tack Julia för att jag fick komma. Har en tendens att bara ta kort på dig bakifrån eftersom ditt blonda svall alltid ser så tilltalande ut, förlåt för det. Nästa gång vi ses ska jag fota ditt söta fejs, lovar!
Kram på er ❤️ kommer att leva på denna helgen ett tag kan jag lova.

Gillar

Kommentarer

torahansson
torahansson,
Åhhh vad gulliga!
nouw.com/torahansson