Det som snurrar

Jag gör mig inga illusioner om att jag ska "blogga på allvar" här eller så. Tanken med bloggen från början var ju ett sätt att dela med mig av min vardag när jag var ute och reste, så ni kunde se vad jag höll på med. Efter att jag kom hem kändes det inte som att den fyllde någon funktion längre. Fast det gör den ju! För min skull! Så det tänkte jag fortsätta med nu. Blogga för min skull.

Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Ska försöka rada upp dem i rangordning:

1. Dötrista termer och begrepp jag korvstoppat min stackars hjärna med inför en tenta jag har på fredag :( Kursen heter Vetenskapliga Perspektiv Och Metoder - vilket är lika torrt och fyrkantigt som det låter. En ska tydligen ha koll på sådana ting som framtida ämneslärare. Livsviktigt.
2. Mitt nya jobb som jag trivs så HIMLA bra på. Trodde nästan inte att jag skulle trivas så bra någonstans efter att jag slutade på Magnus Ladulåsskolan förra hösten (för let's face it jag levde life där) men det kan jag tydligen? Skönt ändå att veta inför framtiden tänker jag. Det är som personlig assistent! För en kvinna som är CP-skadad. Ni har säkert en massa föreställningar om hur det skulle kunna vara att jobba som personlig assistent, både bra och mindre bra, men jag säger er bara detta: när hon skrattar så börjar jag nästan lipa för att det är så härligt. LIPA. Vilket har lett mig till insikten att jag VERKLIGEN ska jobba med människor. Har ändå tvivlat en del på om jag verkligen kommer bli en bra lärare eftersom att många beskriver mig som introvert. Inget fel med det! Men har ändå tänkt mycket på det den sista tiden. Hursomhelst, vare sig jag är intro- eller extrovert så vet jag detta: människor är det mest fascinerande jag vet. Jag kan inte tänka mig att jobba med något annat.
3. David. Inte bara för vår relations skull (även om den är värd att prisas också!) men för hans skull. Jag låter säkert löjlig nu men jag är så STOLT över honom! Han liksom växer framför ögonen på mig just nu. Att studera passar verkligen honom nästan oförskämt bra. Det är något alldeles särskilt med att se någon som en älskar att brinna för något. Att lyssna på när han försöker förklara vad en switch är, och vad alla inputs och outputs gör och hur allt hänger ihop. Jag förstår självklart inte ett skvatt, men det spelar ingen roll. Kan ändå komma med följdfrågor, bara för att höra honom förklara vad han vet. (Kanske är det någon slags pedagogisk strategi jag har hunnit utveckla såhär ett halvår in i mina studier till pedagog?)
4. Mina växter. Ja, jag är helt seriös. Går och småpratar med dem om kvällarna, smeker bladen och klämmer mjukt på stjälkarna så de känns starka och friska. Tyvärr är det ingen som direkt frodas när den här tiden på året på grund av solens snålhet, men det är ju påväg att ändras. Tänkte unna mig själv en ny växt efter tentan på fredag! Ska gå till en riktig blomsterbutik och välja ut en, inte bara köpa en på IKEA för att det var billigt - alla växter från IKEA kommer ju med någon slags ohyra dessutom?? Har slängt tre murgrönor därifrån på rad nu, och min guldpalm, även den från IKEA, verkar också sjuk :(
5. Outlander. Vet inte vad mer jag kan säga till er som inte har sett den ännu än: SE DEN. Ni andra förstår varför den nämns. Hjälp vad bra den är.
6. Feminism. Ja, okej, det kanske borde ligga högre på listan men såhär ser det ut i mitt huvud just nu. I alla fall. Feminism är inte direkt ett "ämne" för mig längre som blir aktuellt emellanåt, utan är snarare en del av vardagen. Jag tänker liksom automatiskt på när en kvinnas karaktär i en film bara finns med för att förstärka ett manligt porträtt, eller när en radiokanals tre mest spelade låtar är av manliga artister. Jag kommenterar alltid när mamma ber mig laga mat och ber David om hjälp med att renovera hennes kök, eller suckar högt när killarna i min klass avbryter tjejerna under seminarium. Jag noterar det, tänker att det är ännu en ring på vattnet från patriarkatet, men försöker inte stirra mig blind på dem. Men det senaste har jag tänkt mycket på genus och feminism, och vad det gör med oss. Mycket på grund av att jag hela tiden föreställer mig hur det kommer vara att stå i ett klassrum fullt med hormonella tonåringar som ska balansera livet med skola, vänner, normer och allt vad det innebär. Jag funderar på vilket sätt jag, en lärare, kommer kunna göra någon liten skillnad. Vem vill jag vara för dem? Vem kan jag vara? Borde skiva ett inlägg om bara detta kände jag nu.
7. Politik. Eller nej förresten, jag bryr mig inte ens längre. Sverige får la gå utan regering i fyra månader till. Trump får la hållas sin tid ut, och Brexit verkar ske trots allt. Vad kan en göra liksom.
8. Min kreativitet. Som sagt, jag har saknat att skriva här på bloggen, men jag saknar framför allt mitt fria skrivande. Där jag kunde förlora mig själv i flera dagar med att bara stoppa ur mig ord som på något sätt skapade en berättelse till slut. Gud, vad jag saknar det. Kanske borde ta någon skrivarkurs för att komma igång? Det är väl nu, som student, som jag har tid åt sådana (onödiga) roliga grejer egentligen? Vem har tid när en jobbar 100% med familj och hushåll liksom?

Eftersom att mitt huvud är relativt stort så snurrar det egentligen många, många fler saker, men känner att sängen kallar på mig. Kul om någon orkade läsa hela novellen jag fick för mig att skriva såhär en onsdagskväll! Kram till dig <3 Godnatt!

  • Tankar

Gillar

Kommentarer