Er det på tide at dere flytter sammen er det selvfølgelig noen ting dere bør være klar over. Det skjer ofte at par i glede og forventninger kan overskygge fornuften, og nettopp derfor kan man glemme å snakke om noen viktige ting.

Få styr på finansene og forsikringen

Der er ikke mest morsomme emnet, og faktisk kan samtaler om penger føre til en myriade av diskusjonene, men dem kan dere like gjerne klare før dere flytter sammen. Vil dere ha felles økonomi eller bare ha en felles pool til mat og husholdningen? I tillegg bør det bli diskutert hvordan pengene skal disponeres. Er det pasta med ketchup hver kveld, eller er det gode biffer med norske poteter som skal være på menyen? Det er veldig forskjellig på hvordan folk vil bruke pengene sine. En av dere vil kanskje spare på maten, slik at det er rom for smarte og moderne klær. Uansett tilfelle, er det viktig at dere snakker sammen om det tidlig, og hvis dere trenger hjelp er det alltid lurt å snakke med en bankrådgiver som kan hjelpe med budsjettet. Når samtalet allerede faller på den økonomiske situasjonen er det også viktig at du får et grep om de ulike forsikringene. Det bør tas vare på, og det må mestres ganske raskt, slik at dere er dekket på best mulig måte.

Innretningen

Kanskje har dere egne synspunkter på dette området, og da handler det om å kompromisse. Selvfølgelig er det innretning som dere sikkert er enige om. En god dobbeltseng og koselig dobbeldyne skal dere jo ha. Du kan klikke her hvis du leter etter en nettside som har et stort utvalg av dobbeldyner og alt annet som man kan trenge til soverommet.

Hva skjer om dere slår opp?

Dette emnet er kanskje det vanskeligste, fordi det tror man aldri vil skje. Men sannheten er at det er svært mulig, og derfor må du ha diskutert hva som bør gjøres i en slik situasjon. Hva gjør dere med leiligheten, hvordan deles tingene, og hva hvis dere har tatt lån? Det er mange ting som man må ta hensyn til. Det kan være ubehagelig, men det er for din egen skyld hvis den uheldige situasjonen oppstår, noe som det forhåpentligvis ikke vil gjøre.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Bli bedre kjent med barnet ditt, og bli bedre kjent med deg selv samtidig. Kanskje får man ikke noen håndfaste svar, men man gjør seg opp tanker om dine handlinger, barnets reaksjoner og hvordan dere kan bli en symbiose som fungerer veldig bra. Det er viktig å skape refleksjon og bevissthet rundt foreldrelivet, for at man skal få en bedre mestring. Aviser og media flommer over av ideer og tips, men det er ikke sikkert man skal ta til seg alt man leser og hører. Det er viktig at man skjønner at dersom man gjør så godt som man kan, så er det det aller beste. Det viktigste er at barnet vokser opp i et trygt og godt miljø, der det kan utvikle seg over tid. Og barnet lærer gjennom å imitere og gjenta det de voksne gjør. Men alle har sine dårlige dager, og det er slik man blir hele mennesker.

Hvordan foreldrelivet påvirker dere og barnet

Det finnes ingen fasit på hvordan man skal løse forledrefloken, men det er opptil hver og en. Man må bruke sunn fornuft. Viser du hvem du er, så vil barnet være trygg på deg og seg selv. Livet som foreldre er fantastisk, men det er ikke statisk. Dere endrer dere, både i modenhet og livserfaring. Barna endrer seg fra å være helt avhengige av dere, til å tro de kan mestre alt i verden. Det vil de snart finne ut av. Å være klar over disse tingene, hjelper dere veldig i hverdagen. Endring er en del av livet.

Likes

Comments

Det er nesten som et mirakel når man får vite at man skal bli foreldre. Man går fra å være et forelsket par, til å bli et kjærlighetspar. Det er utrolig mange ting som skjer kroppslig og psykisk. For det første skal kvinnen bære fram barnet gjennom graviditeten. Da vokser fosteret i magen slik at den etter 9 måneder er klar for verden utenfor som helt menneske. Kvinnen vil oppleve endringer i kroppen, og formen vil variere fra god til heller dårlig. Menstruasjonen forsvinner, og fosteret vokser dag for dag. Man kan oppleve kvalme og besettelse på ulike matsorter. Humørsvingninger er vanlig. Man spiser ofte for to personer og det er overhodet ikke spesielt rart.

Barnet blir født inn i deres foreldreliv

Så blir barnet født, noe som er en smertefull opplevelse. Men utfallet er desto bedre. Et helt nytt menneske med deres egenskaper og trekk. Det er nå dere skal begynne på foreldrelivet og det er nå dere må ha overskudd og glød. Barnet må passes på hele tiden. Ikke bare litt, men hele tiden. Det skal mates, skiftes på, ha nok søvn og følges med på slik at det utvikler seg normalt. Men det er her idyllen kommer frem. Et lite nurk som ligger å sikler på pappas brystkasse eller et par som går sammen med barnevogna en kald vinterdag. Den første julen, den dagen barnet får en tann, når den går eller sier mamma for første gang. Å se barnet utvikle seg og vokse. Det er det som er det fantastiske med et barn som er laget av deg og din kjære.

Likes

Comments

Det er gitt ut utallig litteratur om oppdragelse og foreldreliv, både av kjente forfattere og mange bloggere verden over. Foreldreliv symboliserer som oftest den perioden man tenker at barna er små. Man har dilemmaer som oppdragelse, rutiner, hvordan man skal få dagen til å gå opp, matvaner, fritidssysler og så videre. Er vi enige om disse tingene eller må man kompromittere for at ting skal bli så bra som mulig. Som småbarnsforeldre er det mange dilemmaer som dukker opp. Hvem skal skifte bleier, hvem skal gå tur med barnevogna. Hvem skal opp på natta når ungen skriker, og hvem skal mate ungen. Hvilke verdier skal barnet få, hvor viktig er det med læring. Hva slags mat skal ungen ha, hvor mye skal man presse det i læring.

Som ung voksen er foreldreliv det siste man tenker på

Det er hundrevis av ting man bør ha tenkt på. Som ung voksen er det ikke alle som har tenkt gjennom disse tingene. Kanskje man endelig føler seg fri som menneske, ingen foreldre som maser og kjaser om regler og farer. Kanskje man absolutt ikke er klar for å bli foreldre. Det er mange ting man skjønner for første gang man blir foreldre. Hvorfor de voksne bli rørt av barnekor, hvorfor man passer på og gjentar gang på gang hvor farlig det kan være å krysse veien, hvorfor man ikke skal være slem med andre og så videre.

Det er derfor kanskje den viktigste jobben man noen gang gjør. Nettopp å oppdra et annet menneske. Det er et lite vesen som trenger all din hjelp, omsorg og kunnskap. Ellers ville det ikke klare seg. Foreldreliv er din viktigste jobb i livet.

Likes

Comments