Tankar

Jag gick igenom något oerhört traumatiskt detta år.

Det är inte första gången något hemskt hänt mig, men detta var så direkt att jag genomgick en stor personlighetsförändring efter dådet.
Jag har väldigt svårt att se det goda i folk längre. Jag har varit deprimerad länge, flera år faktiskt, men jag har alltid trott att jag kan anförtro mig i andra när det blir svårt.

Nu tror jag inte det längre. Nu vet jag att ingen egentligen bryr sig, man är alltid ensam, speciellt om man behöver hjälp.
Efter det jag gick igenom, vågar jag inte längre lita på andra. Jag har skurit flera vänner från mitt liv, online och i verkligheten. Man märker så tydligt när någon bara hänger med en för att det är kul - inte för dom egentligen bryr sig. Man märker det så tydligt när man vet människans natur. När man sett hur människor är.

Efter vad som hände, är jag inte alls längre intresserad av att träffa nya vänner eller ens en ny partner. Jag vill ta bort varenda onlinekonto jag äger, inte ha någon kontakt alls.


Vi är verkligen monster.

- Ollinn

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar

Sanningen är att vi alla är likadana. Vi är alla i behov av närhet, accepterande och uppmärksamhet. Vi lever alla utefter instinkter, instinkter som får oss att fortsätta framåt. Äta, dricka, föröka oss. Vi går alla igenom samma sekler i livet, vi strävar alla undermedvetet efter samma sak.

Människan är tillsynes det ända djur som utvecklat en sofistikerad syn på tid och rum. Detta syns genom vårat behov av att hålla tid, scheman, årstider och så vidare. Denna uppfattning av tid innebär också att vi vet att tiden tillslut tar slut för oss alla. Till skillnad från till exempel ett rådjur, ett lejon eller en myra, vet vi om våran egen dödlighet. Vårat liv gör ingen inverkan på framtiden efter att vi gått bort, ingen minns oss efter några generationer, allt vi strävat för att uppnå gör ingen skillnad när vi ligger i graven.

Men vad är då meningen med livet? Om inget egentligen gör någon skillnad?
Meningen är att vi ska känna och uppleva så mycket som möjligt. Meningen är att vi ska göra det som gör oss lyckliga. Och om den lyckan kommer av att vara rik, eller att resa, äga djur, yoga, fiska, arbeta, spela piano.. det är upp till dig att komma på. Gör precis vad du vill, så länge det inte skadar andra. Och när du själv är lycklig, sprid då den lyckan vidare, få andra att le.

Det är vad jag tror att meningen med livet är. Allt är värdelöst - förutom lycka.

- Ollinn

Likes

Comments