Att komma till Chile var som att komma hem. Det kändes inte som ett främmande land med ett främmande språk och främmande människor. Allt var helt nytt men ändå bekant.Landskapet var fantastiskt, vart du än vände blicken var det höga berg, antingen beklädda med sin natur eller hus och solen sken nästan varje dag, men den var aldrig FÖR varm. Som vi säger i Sverige så var det alldeles lagom.

Så jag har berättat lite om höjdpunkterna i Chile, något dåligt fanns det ju även.

Trafiken till exempel var kaaaos, Sveriges trafikpoliser hade väl tuppat av om de såg hur de körde i Chile. Deras kollektiv trafik är väldigt annorlunda från Sverige. Micro heter de bussar man tar, kostar typ ingenting åka. De som kör bussarna arbetar inte för staten eller något stort företag som SL utan har köpt bussarna själva och får tävla med andra bussar för att flest kunder. Det resulterar med att de kör som galningar. Första gången tyckte jag det var väldigt obehagligt, men eftersom vi tog Micro nästan varje dag så vande man sig. Sen är det Collectivon, som taxi fast om man är två i bilen kan personen plocka upp 3 till på vägen, därför är resan lite billigare. De kör också som idioter. En kväll åkte vi hem efter att ha klubbat och han som körde oss krockade nästan 2 ggr och hade inga bälten i bilen dessutom!! Så efter det gav Igge förarna dricks och bad att de skulle köra lite saktare.

Det var det ända jag på riktigt kunde klaga över när vi var där.

Kortfattat har Chile varit en fantastisk upplevelse. Mycket sol, mycket bad, mycket festande, mycket prat.

Lägger upp lite fler bilder på diverse saker :)


Glass gjord som smoothie fast fryst då ;) Super gott och hur fina?!

Idylliskt att se, Valpo.

Strand i viña, den här dagen blåste det så mycket!!

California Rolls så jäkla gott!

På väg till La sarena, paus på resan upp, bilturen tog ju ca 5h dit.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har var så mysigt och fick mig att längta till den svenska sommaren!! Vi var ett gäng uppe i skogen (allt ligger i bergen) och där grillade vi och hade musik. Två killar där var rappare och freestylade rap på spanska, fattade såklart inte så mycket mer än att det var grymt bra. Vi drack en massa pisco (en chilensk/peruansk dryck) med cola. Här kommer bilderna 😊

Alla bilderna är tagna med Olympus kameran och är på nattläge med jätte lång slutar tid.

Likes

Comments

En annan höjdpunkt var att åka till La Serena. En sommarstad full av liv, vi vart hungriga klockan 2 mitt i natten. Klädde på oss och gick ner till stranden där det fanns restauranger, vi åt empanadas och drack terremoto.
Sen åkte vi till en liten turist by där vi åkte ut med båt och fick se vild pingviner, uttrar, sälar och delfiner.

Likes

Comments

Höjdpunkt nr.4 sunset. En klubb vid havet i Reñaca beach som man kan gå till efter en dag på stranden. Drinkarna är 12or! så du blir rejält dragen om du inte håller dig till öl.

Likes

Comments

Höjdpunkt nr.3 i Chile. Vi firade nyår i Viña del Mar och Valpo. Vi såg fyverkiererna som de skjuter från båtar ute i havet. Det är förbjudet för allmänheten att skjuta raketer själva, så himla bra! Ljusshowen var otroligt vacker och en av de största i världen fick jag höra, har dock ingen säker källa. Kysste in nya året med min älskling.

Efter ljusshowen drog vi till valpo och det var världens fest på gatorna. Alla vara ute och alla var så trevliga. Vi gick till toppen av valpo där de hade en DJ som spelade på en ganska stor öppen yta. Här är lite bilder vi lyckades ta

Likes

Comments

Höjdpunkt nr.2 i Chile var att rida i bergen.

Likes

Comments

Höjdpunkt nr.1 i Chile, valpos färgglada gator. Även fast du emellanåt får en avloppsliknande lukt i ansikte var och varannan minut så är den här staden magiskt vacker och förtrollande. Vi gick 2 mil genom gränder som var graffiti målade med vacker konst och många gånger måste vi konstatera att de här människorna som målat dessa väggar måste gått på LSD. På gatorna såldes det handgjorda smycken, målningar, askfat i glas och mycket mycket mer. Det spelades även gatumusik och ungdomar satt och drack på gatorna. Det var liv. Här kommer bilder 👌

Likes

Comments

Har haft en så härlig helg med min ääälskling.
Efter Igges jobb åt vi på the public som en kollega tipsat om och det var super god mat!
På lördagen,hade vi sovmorgon och gick till Ica för att hämta kameran och resväskorna. vi lagade middag och åt i köket vilket vi typ aldrig gör.
Sen satte vi på viaplays brasa, tände ljus och drack lite Margaritas och rom med cola samt spelade lite spel, pratade och myste.
Det är sällan vi verkligen gör det oftast kollar vi på en film men att umgås utan att ha mobil eller tv med i bilden är så värt verkligen så det bestämde vi att göra oftare.
På söndagen hade vi adventsmys och tittade på Vikings och alla ” jul igen” filmer.
Kvalitetstid ❤️

Likes

Comments

Det är dags för den årliga listan!!!
En liten genomgång av året som jag gjort i ett par år nu på dayviews(bilddagsboken) som jag använde flitigt under min tonår och jag tycker det är så kul att kunna se tillbaka på hur mina år varit.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Iår har jag prövat på höghöjdsbana det innebär att man med sele klättrar ca 15-17 m upp i luften bland träden i en hinderbana. Det vill jag verkligen göra om!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Precis som förra året hade jag inga, dock kom igge med idén att vi ska göra en bucketlist en gemensam och individuell där vi skriver ner vad vi vill uppnå och göra under 2018!
Det roliga var att när igge kom med förslaget hade jag lyssnat på marguax och Amandas podd och marguax hade i den nämnt just att hon skulle göra bucketlist istället för nyårslöfte för att fokusera på det positiva. Hur bra som helst tycker jag!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Nej men nästa år så kommer mina bästa vän bli mamma för första gången, ser så mycket fram emot det.
4. Dog någon som stod dig nära? – Nej vilket jag är väldigt tacksam för.
5. Vilka länder besökte du? – Jag har varit i Sverige hela året precis som 2016 . Har dock inte ältat så mycket kring det eftersom vi åker till Chile 29/12
6. Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018? – En hund typ men det ska vi ju köpa nästa år 😍
7. Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? – 25/9 då flyttade jag och igge till vår förstahandskontrakt lägenhet.
8. Vad var din största framgång 2017? – Kanske att jag har fått mer insikt i mig själv och förlåtit människor jag tidigare varit arg/ledsen på.
9. Största misstaget? – Att röka och dricka mycket alkohol. (Inga dåliga minnen så men ur ett hälsosamt perspektiv.) samt att jag inte tränar mer
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? – Förra året hade jag nämnt halsfluss typ 1 miljon gånger och jag har haft väldigt ont i halsen iår men tog bort mina halsmandlar 22/11 och hoppas problemet ska vara borta när jag läkt klart helt.
11. Bästa köpet? – Har köpt en liten systemkamera av märket Olympus som levereras idag!!! Men eftersom jag ska träffa Emelie och sen gå på dejt med Igge så kommer jag förmodligen inte kunna hämta ut den förrän imorgon. 😢
12. Vad spenderade du mest pengar på? – Mat helt klart, shit vad pengar man slösar på mat och onlineköp fasen vilken fälla det är.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? – Min sambo har gjort mig glad verkligen varje dag. Har jag en dålig dag eller är ledsen så finns han alltid där och ser alltid till att få mig glad, världs bäst!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2017? – How far I’ll go - From Viana
Keep it loose, keep it tight - Amos Lee (covern med Chris Kläfford som är med i idol nu är så bra)
Utan dig - Molly Sandén (egentligen båda hennes singlar är verkligen så fina och sårbara)
Love you again - Benjamin Ingrosso
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? – GLADARE
16. Vad önskar du att du gjort mer? – Varit med vänner mer det måste jag verkligen bli bättre på men jag är en sån hemmasittare och älskar att mysa med min kille. Måste dock komma ut mer och träffa vänner (något till bucketlistan)
17. Vad önskar du att du gjort mindre? – Rökt och druckit, hälsan är ju så viktig.
18. Hur tillbringar du julen? – Med la familia fast iår hos Igges mamma, sen blir det julafton 25 hos mammi.
19. Blev du kär i år? – Blir kärare varje dag så JA
20. Favoritprogram på TV – min topplista är bara svenska reality serier som har blivit min grej iår haha.
1. Whalgrens värld
2. Unga mammor (Julia Bergström är en så fin förebild)
3. Svenska Hollywood fruar
4. Paradise Hotel
21. Bästa boken du läste i år? – Ett tusen mil - Jojo Moyes har tyvärr inte läst så mycket mer iår.
22. Största musikaliska upptäckten? – Amos Lee
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? – Så mycket fina köksprodukter och en dammsugare, jätte nöjd!
25. Något du önskade dig men inte fick? – är verkligen nöjd med vad jag fick och att min familj spenderar så mycket pengar på mig.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2017? – Jag jobbade halva dagen och var sjuk halva. Hade firats helgen innan eftersom jag opererades 22/11 (dagen efter min födelsedag) och var sjukskriven sen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? – Jag hade kunnat röra mig mer och fokusera på att verkligen göra det om det är vad jag känner för.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2017? – Har lite svårt för att beskriva min stil faktiskt, rätt vanlig tror jag.
29. Vad fick dig att må bra? – Min underbara sambo.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? – Har så svårt för denna fråga då jag inte tänder så mycket på utseende utan snarare kombinationen av utseende, kemi och personlighet. Men det finns ju absolut ögongodis på TV men inget jag direkt vill ha.
31. Vem saknade du? – Elina Gud vad jag saknar henne vi sågs i somras en kort stund men vill verkligen dricka vin med henne och snacka en hel natt! Förhoppningsvis så kommer hon upp nu i december.
32. Den bästa nya personen du träffade? – Simay, en arbetskollega som blivit en vän. Väldigt fin människa!

Likes

Comments

Mina senaste tre dagar har inte varit roliga. Har inte kunnat äta och det jag fått i mig har jag spytt upp. Beror på att medicinen jag tar har de biverkningarna så nu tar jag bara alvedon istället. Så idag mår jag lite bättre men åt bara en piggelin igår så är helt slut i kroppen.
I fredags beställde jag iaf en kamera, vi åker till Chile om 1 månad och jag vill ha en bra kamera när vi är där!
Har testat Olympus flera gånger i butiker och alltid känt att den kameran verkar så bra. Så därför valde jag den, levereras om ca 1-5 dagar längtar så mycket!

Likes

Comments

Så i onsdags opererade jag bort halsmandlarna. Ignacio tog ledigt från jobbigt 2 dagar så han kunde följa med mig under själva operationen och ta hand om mig hemma. Hur bäst?!

Vi gick upp 06.00 för att åka till Ektorps Centrum där kliniken för operationen var.

8.15 fick jag byta om till en tröja och sen blev jag inkallad till ett rum med en brits där läkaren som skulle operera var med 2 sköterskor och min doktor som bedömt att jag måste ta bort halsmandlarna. Jag var väldigt nervös men de pratade med mig och samtidigt fick jag lugnade och sen sövdes jag. När man blir sövd känns det verkligen hur skönt som helst. Inte lika skönt att vakna dock.

ca 9.20 väcktes jag och hade extremt ont i halsen. Jag fick 2 alvedon och 1 oxycontin, av oxycontin blir man väldigt trött av när den väl börjar värka. Jag fick ligga kvar till ca 11 de släppte mig efter att kontrollerat att jag inte blödde i halsen.

Ignacio hade hämtat ut min medicin och vi köpte piggelin innan taxin kom, kunde dock inte äta hela för att de gjorde så ont att svälja. Somnade i taxin och däckade sen i soffan när vi kom hem. Var extremt hungrig när jag vaknade då jag hade fastat sedan 20.00 på tisdagen. Fick i mig lite nyponsoppa men kunde inte dricka vatten det kändes som knivar i halsen.

Igår kändes det dock bättre, värktabletterna fungerar bra. Kunde äta 2 rostade mackor till soppan jag åt till middag och kan dricka vatten. Kan också prata men det gör väldigt ont så försöker att låta bli, vilket är väldigt svårt.

Ska försöka gå ut och röra på mig, men vill inte gå själv. Blir väldigt yrslig och matt av oxycontinet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi hade inflyttningsfest i fredags, jag blir alltid stressad när jag ska vara värdinna och Igge kom hem vid typ 19 tiden så jag fick förbereda allt själv. Hans brosa kom vid 17 tiden så vart lite mindre stressad och fick hjälp att förbereda lite. Gjorde en bål på 10 liter som dracks upp!!! Mycket spilldes nog ut för vi fick skura golven 3ggr!!! på lördagen. I alla fall ramlade gästerna in, vi körde beerpong och dansade.Det var ganska mycket folk ca 20 st och alla spillde och drällde, någon lyckades få rött vin på väggarna...så det här är sista gången vi har så mycket folk över. Det var verkligen lyckat men är för rädd om lägenheten. Jag däckade vid 4 och en del höll igång till 7, grannarna över och under hade Igge stött på och varnat för festen och de var helt cool lugna och sa att vi fick köra på, så länge det inte är varje helg vi festar så haha ingen risk! Lägger upp de bilder jag lyckades få, var ganska dragen haha.

Likes

Comments

Det är 6 dagar kvar tills vi flyttar! Nästan allt på rummet är ner packat, det känns lite tråkigt att flytta ut dock då Eva och hennes lilla hund casper har varit fantastiska att vara inneboende hos. Ett år ganska exakt bodde jag här och igge nästan ett halvår haha för han vart inneboende i mitt rum ;)
Just nu värmer jag på qournfärs för idag blir det tacos. Det bästa med tacos är att det kan bli en dag vilken veckodag som helst. Taco-måndag, taco-tisdag, taco-onsdag etc. Riktigt bra grejer å viktigaste är guacamole såklart, vilket igge inhandlar ingredienser till just i detta nu. Jag brukar vanligtvis följa med till affären men på tisdagar är det kontorsdag vilket innebär 05.45-19.00 alltså tid till jobb och hem så jag är alltid död när jag kommer hem och vill typ inte göra någonting alls, helst. Men så kan man inte hålla på, att görs ingenting alltså. Har börjat bättre på jobbet. Har behövt ändra min inställning mycket. Mår egentligen inte bra alls med halsen och nu ligger det någon förkylning i kroppen men what the hell, jobb är ju viktigare än hälsan 🤔 nej kanske inte men jag får kämpa på
och om febern sätter fart igen får jag vila men tills dess ska jag köra race som en fu**ing dyrasellkanin.

Likes

Comments

Igår blev det en AW med dessa brudar. Har ju så sjukt roliga kollegor. Vi alla klickar ju med varandra på jobbet och det går att snacka med alla. Vi hade super trevligt och pratade om allt mellan himmel och jord.

Likes

Comments

Helt oplanerat blev det två dagar på tatueringsmässan. Igge bokade in en tid för en stor tatuering på fredagen som han satt lördagen 19-01 nästan i streck, vilken superman! Och jag gjorde två spontanare.

Tatueringen symboliserar hans rötter från Chile och anledning till att hon blickar bakåt är för att den representerar det förflutna och allt hans förfäder får kämpa för/emot. På andra sidan av armen kommer han så småningom tatuera in en viking. Han var så glad över att få göra den här tatueringen då han velat göra den i 5 år. Just motivet och tatueringen är gjort av en spansk man från Barcelona som heter Ivan de Castres @zemsoner på instagram. Igge är jätte nöjd men värdigt öm. Vi skulle egentligen spara pengar den här månaden men har istället slösas ca 9000 kr. Den här tatueringen kostade 6000 kr att göra.

Att sitta och se på när någon gör en tatuering är rätt långtråkigt och man blir själv sugen på att göra det och efter några öl blir jag rätt så impulsiv. Jag tänkte först göra en trollstav på fingret men ingen ville göra den då färgen blir missfärgad snabbt och det blir fult väldigt lätt så jag bestämde mig för att göra dödsrelikerna. Den här tatueringen symboliserar barndom och något våra barn kommer få växa upp med. Han som gjorde tatueringen heter Renan Batista och var från Brasilien men bor i Berlin @renanbatistatattoo på instagram. Piercade även mina bröstvårtor i Fredags, gjorde skit ont och ömmar fortfarande. Kort sagt har vi varit väldigt destruktiva i helgen haha ;)


Likes

Comments

Fick mina glasögon i Tisdags!! Jag trodde ju jag var allvarligt sjuk eller något, jag var så himla trött och hade ont i huvudet hela tiden och det visade sig att synen var dålig. Arbetar ju vid datorn så trodde att problemet satt där först. Så himla skönt att det problemet är löst. Jag har dock något problem med min hals som inte vill släppa, trodde det var brist på B12 eftersom jag inte äter kött men inget har visats vara fel i mina värden när jag tagit blodprover så jag får träffa hals doktor om 1 månad ungefär så hoppas att jag får ett svar snart. Måste också byta preventivmedel, äter p-piller nu och har PMS varje dag. Jag ska boka en tid hos barnmorskan, tänkte pröva på p-ring för jag vill helst kunna skjuta upp mensen så jag har den var tredje månad istället för varje.

Likes

Comments

​Ni anar inte hur taggade vi är på att få flytta ihop! Min kille låter mig sköta inredningen i alla rum förutom "kontoret" aka Spelrummet. Det mesta kommer faktiskt från H&M home på bilden, de har såå snygga grejer där och för väldigt bra priser! Marmor bordet från MIO är dock dyrt ca 2000:- men fett värt det. Soffan köper vi begagnad från Igges vän och för mycket bättre pris än originalet vilket är skönt då vi är lite fattiga i och med Chile resan. Har börjat packa lite smått redan nu kan knappt vänta och ska snart börja stor städa mitt lilla hyres rum och toalett. Ska bli så skönt att ha en hel lägenhet för oss själva! 

Likes

Comments

Jag har lagt upp nio bilder från den här sommaren. Jag och killen har jobbat hela sommaren så vi har bara varit hemma i Sverige. Därav bildbristen. Finns ungefär en anledning till varför jag funnit sommaren bäst och det är Igge.

Vi kan börja med bilden på bordet med all mat, det är ifrån midsommar. Maten var fantastisk god och vi lekte två lekar som också var rolig även fast inte så många var med. Kortfattat så var kvällen rena sömntabletten och nästa år väljer vi ett sällskap som gillar lite mer drag, kvällar då man chilldricker och bara myser har vi tillräckligt av, tack! Så någon minnesvärd kväll var det tyvärr inte.

Gruppbilden nedanför midsommarbordet är ifrån kvällen jag återförenades med en av min närmsta vänner Emilie då hennes bror fyllde år och Igge är vän med honom. Vi slutade prata för att vi inte var överens om en grej och båda är envisa som åsnor så ingen ringde den andra på ett halvår haha..Hon hade varit skitsur för att jag inte ringt henne innan utgången för att fira hennes bror men jag tycker alltid att saker är lättare att ta face to face. Jag bad om ursäkt till henne och allt löste sig, är verkligen super glad för detta då hon är en av mina galnaste och roligaste vänner!

Bilden längst ner till vänster är på min bonusbror och hans nublivna fru som varit ihop i 10 år, de gifte sig i sluter på Juli och jag önskar att det var bröllop varje helg! Jag är super emotionell och grät till vigseln och alla tal. Festen på detta bröllop var fantastiskt rolig, min mamma och bonuspappa släppte verkligen loss och shottade en massa. Jag vart väldigt berusad och dansade euphoria dansen fast typ 100x pinsammare haha, men alla i familjen dansade och firade det nya brudparet och vi alla pratade om hur roligt det varit efteråt. SÅ lyckat! och bilden högst upp i mitten är på mig och Igge, se hur fint vi har matchat klänningen och slipsen!

Nedanför den är två partybilder från en fest hos Igges kusin Gabriella, vi var ganska få där men hade skitkul med god mat, dans och galenskaper. Så midsommar borde ha varit haha. Dock var jag sjuk bakis dagen efter och slutade röka cigg för att det smakade så jävla äckligt. Har inte rökt sen dess förräns i helgen då vi var ute, men ångrade mig supermycket att vi ens feströkte sjukt onödigt då jag då varit rökfri 2 veckor.

Så bilden längst upp till höger är på min syster Frida och Pappa Jeans som står och grillar. Vi var ute på syrrans killes familjs land över helgen och myste med korsord, sällskapsspel, vin, kräftor och timmar ute på sjön med kastspön. Så härligt och välbehövligt!

Bilden på mig och Emelie i taxin är ifrån helgen, det var vi och Igge först och vi hade hur trevligt som helst med drinkar och vin på Emelies balkong och hon fick äntligen sin inflyttningspresent och öppnade en julklapp hon fick av mig på nyår haha. Sen åkte vi in till stan och gick till wokhouse vilket var största misstaget eftersom det sällskapet vi mötte upp endast bestod av drama. Både Igge och Emelie var fullare än mig vilket typ aldrig händer så det var sjukt roligt. Önskade bara att vi stannat på Emelies balkong, vi avslutade kvällen efter en misslyckad utgång med vår klassiska svarttaxi. Ingen bakfylla men vi gick till Ica dagen efter och köpte massor av frukt och gjorde en STOR super god fruktsallad och jag gjorde varmchoklad med grädde, väldigt bra bakisdag.

Sista bilden är på en sallad bara för att jag gått upp typ 5kg och måste verkligen ändra min kost nu. Ska försöka bli fit till Chile resen i december! Det kommer uppdateras. (Vikten alltså)

Likes

Comments