Graviditet hittills

Hej, hoppas allting är bra mer är även om det är måndag.

Jag tänkte skriva lite idag hur jag har mått under den biten av graviditeten som har gått. Det är liksom halva vägen bakom mig. Denna resan var inte lätt kan jag säga, speciellt början av graviditeten, alltså de två första månaderna.
Jag har mått sjukt illa hela den tiden, åt knappast men inte för att jag inte tyckte om maten utan matlusten försvann totalt. Detta hjälpte förstås inte då illamående blev bara värre, vissa dagar kände jag mig helt borta från världen. Kunde inte jobba så fick vara hemma i några dagar tills det blev bättre, som tur var så var det precis innan jag skulle på semester så då fick jag tid för att gå genom den jobbiga perioden.

När min semester började och jag behövde inte tänka på jobbet blev jag mer avslappnad i kroppen och då ungefär vecka 13 började jag må bättre, illamående blev nästan helt borta och jag kunde fungera normalt igen. Från vecka 14 var jag som vanlig igen, enda problemet var min rygg med den har jag haft problem med länge så jag brydde mig inte så mycket.
Vecka 16 när jag väl började jobba igen blev det som vanligt, jag kände knappt att jag var gravid för jag hade inga större problem. Mådde bra och kunde jobba utan anmärkningar så det var ju det bästa, att få fungera som alla andra igen.

Jag har verkligen mått bra fram till vecka 19-20 då första nya saken uppkom, jag började dricka sjukt mycket vatten och blev aldrig mätt på det, fick i mig flera liter och kroppen skrek efter mer. Tänkte " så sjukt att jag är så sugen på vatten " då sa min kollega att jag ska kolla upp om jag inte har graviditetsdiabetes. Fick träffa barnmorska men värden på blodsockret såg bra den dagen, då bestämde vi oss för glukosbelastning och det är där som de visade sig att jag har för hög blodsocker så nu får jag mäta blodsockret 3 gånger i veckan under 5 tillfällen och äta anpassat kost med mindre socker. Det har blivit bättre sedan jag fick diagnosen och mer anpassat kost. Tänk så mycket en graviditet kan förändra i en människa, jag har aldrig haft problem med sockret egentligen.

Nu är jag i vecka 23 ( 22+0) och mår helt ok förutom ryggen som gör ont speciellt bäcken så jag kan knappt röra på mig på kvällarna efter 8 h jobb, därför fick jag bli sjukskriven 25 % för att få mer återhämtning. Blev även sjukskriven för att jag har fått blodtrycksfall många gånger och känns inte så bra att jobba på förskola med öppningar och stängningar i fall jag skulle få blodtrycksfallet, för då behöver jag direkt sätta mig ned och vila då jag är svimfärdig och kan inte stå på ben. Idag var min första dag på jobbet med sjukskrivning så jag hoppas det blir bättre. Jag är verkligen förvånad hur en människans kropp förändras under en graviditet.

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,

Vad spännande, jag är i v.29 + 1. Längtar så efter min lilla dotter!

nouw.com/artibus
OliwiaMichalak
OliwiaMichalak,
åh vad kul , grattis <3 hoppas du mår bra 😊
nouw.com/oliwiamichalak