Att jobba på förskola

Att vara pedagog på förskolan är ett svårt. Jag säger inte att det är det lättaste jobbet, och vi har faktiskt många dagar där vi kämpar, men det är inte så varje dag. ( nu vill jag att ni även tänker att jag utgår ifrån min del) vi kan vara stressade men trots det så gör vi super mycket för att barnens säkerhet ska prioriteras och att de ska må bra och inte känna av stressen som vi får. Jag har nu gått genom mycket i mitt yrke och har fortfarande samma åsikt om det. Detta jobb är så meningsfull, varje dag blir jag överraskad med något nytt av dessa fina individer som ska bli vår framtid. ( rekommenderar att lyssna på Laleh- Goliat)

Dessa barn är så kreativa, har stor kompetens och jag älskar när de plötsligt kommer på något nytt. Här om dagen så upptäckte barnen att det finns något som heter " karta" och wow vad vi har undersökt, försökt skaffa oss en egen tolkning av kartor. Snart får ni se resultat gjort av byggmaterial. Därför säger jag alltid att det är viktigt att tänka att detta jobb låter mig som vuxen lära sig nya saker och tänk vilket förberedande jag får inför föräldraskap i framtiden. Jag är trots det tacksam att jag får utvecklas tillsammans med alla dessa barn, att få se deras utveckling, bli stora, stolta över sig själva. Jag lär mig tex självfötroendet, att jag ska vara stark. Om ett barn kan det så kan jag.

För barnen kunde en karta vara bara ett torn, ett litet bygge eller ett djurpark. Men jag älskar att det är deras egna idé och att De håller så starkt om den idén och försöker få andra att inse det.

Gillar

Kommentarer