Måndags hemma spa

Jag tänka att måndagar behöver inte alls vara så dåliga som man tänker vanligtvis, varför inte ändra på den trenden? Jag har såklart haft en stressig dag på jobbet men samtidigt känner jag att gränsen går någonstans. När jag tog en tidig dusch idag så kände jag att det var dags och ändra på den dåliga energin.

Efter duschen tog jag fram ansiktsmask, ansiktsscrubb och körde på lite behandling hemma. Känns så underbart måste jag säga. Har alltid gjort detta på lördagar men kanske ändra trenden till måndagar? Känns iaf skönt att göra det idag för att få en bättre start på veckan. Mår mycket bättre och dessutom är jag redo för en ny vecka.

Nu är det bara serier och mys framför tvn med tända ljus, om det är något jag älskar med höst och kvällar som är mörka så är det tända ljus som doftar så gott. Jag är verkligen den som älskar doftljus allra mest.

Gillar

Graviditet hittills

Hej, hoppas allting är bra mer är även om det är måndag.

Jag tänkte skriva lite idag hur jag har mått under den biten av graviditeten som har gått. Det är liksom halva vägen bakom mig. Denna resan var inte lätt kan jag säga, speciellt början av graviditeten, alltså de två första månaderna.
Jag har mått sjukt illa hela den tiden, åt knappast men inte för att jag inte tyckte om maten utan matlusten försvann totalt. Detta hjälpte förstås inte då illamående blev bara värre, vissa dagar kände jag mig helt borta från världen. Kunde inte jobba så fick vara hemma i några dagar tills det blev bättre, som tur var så var det precis innan jag skulle på semester så då fick jag tid för att gå genom den jobbiga perioden.

När min semester började och jag behövde inte tänka på jobbet blev jag mer avslappnad i kroppen och då ungefär vecka 13 började jag må bättre, illamående blev nästan helt borta och jag kunde fungera normalt igen. Från vecka 14 var jag som vanlig igen, enda problemet var min rygg med den har jag haft problem med länge så jag brydde mig inte så mycket.
Vecka 16 när jag väl började jobba igen blev det som vanligt, jag kände knappt att jag var gravid för jag hade inga större problem. Mådde bra och kunde jobba utan anmärkningar så det var ju det bästa, att få fungera som alla andra igen.

Jag har verkligen mått bra fram till vecka 19-20 då första nya saken uppkom, jag började dricka sjukt mycket vatten och blev aldrig mätt på det, fick i mig flera liter och kroppen skrek efter mer. Tänkte " så sjukt att jag är så sugen på vatten " då sa min kollega att jag ska kolla upp om jag inte har graviditetsdiabetes. Fick träffa barnmorska men värden på blodsockret såg bra den dagen, då bestämde vi oss för glukosbelastning och det är där som de visade sig att jag har för hög blodsocker så nu får jag mäta blodsockret 3 gånger i veckan under 5 tillfällen och äta anpassat kost med mindre socker. Det har blivit bättre sedan jag fick diagnosen och mer anpassat kost. Tänk så mycket en graviditet kan förändra i en människa, jag har aldrig haft problem med sockret egentligen.

Nu är jag i vecka 23 ( 22+0) och mår helt ok förutom ryggen som gör ont speciellt bäcken så jag kan knappt röra på mig på kvällarna efter 8 h jobb, därför fick jag bli sjukskriven 25 % för att få mer återhämtning. Blev även sjukskriven för att jag har fått blodtrycksfall många gånger och känns inte så bra att jobba på förskola med öppningar och stängningar i fall jag skulle få blodtrycksfallet, för då behöver jag direkt sätta mig ned och vila då jag är svimfärdig och kan inte stå på ben. Idag var min första dag på jobbet med sjukskrivning så jag hoppas det blir bättre. Jag är verkligen förvånad hur en människans kropp förändras under en graviditet.

Gillar

Jag är gravid

Det är så overkligt fortfarande att jag står framför spegeln varje dag och undrar om jag drömmer. Jag har velat vara gravid länge, men trodde det skulle dröja längre tid. När jag och min sambo bestämde oss för att försöka bli gravida gick det fort. Lyckan är obeskrivlig och i februari kommer vår lilla prins 💙.I början på juni kände jag mig sjukt konstigt, ont i bröstet som bara den. Har alltid ont i bröstet innan mens men det här var helt annorlunda och ondare. Bestämde mig för att göra ett tidigt test, mensen var liksom inte beräknad förrän 7 dagar efteråt. Första testet såg man typ ingenting, ett knappt synligt streck. Jag släppte då tanken på att det kan vara graviditet.


Samma dag som mensen skulle komma gjorde jag fler och till min förvåning så var det positiva. Den känslan den stunden var obeskrivlig, jag viste inte om jag skulle gråta, skratta eller skrika. Blev typ förlamad, men var sjukt glad.

Å här är han, vår finaste skatt som kommer i februari. Min lilla prins, och jag längtar så mycket efter honom. Skulle kunna spola tiden fram för att få redan nu hålla om honom.


Jag tänker att jag kommer skriva mer om min graviditet hittills i separata inlägg sen så uppdaterar jag lite mer om vecka för vecka.

  • Postad i: vardag

Gillar