​Tjena tjena, nu är jag här igen!

Har gått lite för många dagar sedan sist, men nu framåt slutet av läsåret har jag fullt upp med nationella prov. Har typ ett par nationella prov i veckan nu ett tag, plus det sista kvar på en del andra kurser som jag läser också. Har det med andra ord ganska hektiskt nu ett tag, men antar att jag får fylla mig själv som går natur haha!

Sen ska det ju såklart tränas flitigt med mellan pluggandet! I onsdags blev det ett rent styrkepass med lite puls för hela kroppen, krav maga i torsdags, i fredags körde jag först ett pass med explosiva styrkeövningar varvat med högintensiv löpning och sedan ett enkelt styrkepass med basövningar, som knäböj, armhävningar och crunches. Tycker att oftast är det de simpla och klassiska övningarna som funkar bäst, är väl därför de har hängt med så länge! I lördags blev det lite lugnare, gick 7km med 10kg ryggsäck med pappa. Det är riktigt mysigt att bara gå med pappa och prata om allt och ingenting, samtidigt som det ändå tar lite på kroppen i alla fall. För mig tränar det mest upp knäna och ryggen, har haft en del problem med överansträngningar i knäna och svag rygg tidigare, så får tänka lite extra på det. Ska man dessutom bli fallskärmsjägare gäller det ju att kunna gå långt och bära tungt ;) Igår blev det löpning i intervaller om 1km i ganska högt tempo och därefter bålstyrka! Ikväll kör vi på med ett pass krav maga.

Jag och pappa ska också sätta oss ner och planera min träning i stora drag fram tills det är dags för mig att göra GMU och så småningom bli fallskärmsjägare. Det är ju trots allt ett elitförband som ingen kvinna i Sverige har kommit in på, så man får planera i tid och verkligen tänka efter. Pappa är verkligen till stor hjälp där, han har ju varit där själv och vet vad som krävs!

För att förklara min rubrik lite så är jag inne i en period där jag är sugen på ägg och räkor typ hela tiden. Skulle kunna leva på det för tillfället känns det som!

Träna på nu där ute så hörs vi!

​Sky is not the limit, it's home

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hej hopp!

Nu är jag tillbaka med en riktigt rolig dag igår! Det brittiska bandet The 1975 hade nämligen konsert i Köpenhamn, något som man absolut inte får missa.

Eftersom jag och min kompis Isabelle åkte redan efter lunchen i skolan skulle det alltså inte kunna bli något tränat på eftermiddagen som jag brukar, utan det fick bli ett morgonpass istället innan skolan. Blev en tidig morgon eftersom jag dessutom börjar tidigare än vanligt på måndagar, men jag körde ett kort men intensivt pass där jag blandade lite enkla styrkeövningar med rusher på 100 m, lagom sådär en måndag morgon :)

Efter lunch bar det som sagt av mot Köpenhamn och vi köade utanför i typ 4,5 timme, men när vi kom in fick vi riktigt bra plaster längst fram på balkongen så det var lätt värt all väntan! Detta var första gången jag såg The 1975 live och de var riktigt bra, hoppas de är tillbaka snart igen :)

Idag blev det ett lite tuffare träningspass eftersom det inte blev så mycket igår. Först 5km löpning i lagom tempo och sedan passet "600 repetitioner", ett styrkepass från FMTK som jag starkt rekommenderar om man vill ge hela kroppen en riktig omgång :) Nu är man lagom mör i låren, får bli en skön dusch och sedan lite läxor!

​Sky is not the limit. it's home

Likes

Comments

Tackar @sarahlee för nomineringen!

Jag har fått 11 frågor som jag ska svara på, ska egentligen nominera 11 nya men jag har lite bråttom så skippar det

1. Hur gammal är du?

16, fyller 17 i år

2. Hur länge har du haft bloggen?

Ca 30 min haha

3. Har du snapchat, eller andra sociala medier?

Har nog det mesta! Snapchat: mimmininnni Insta: oliwenmimmi Twitter: mimmioliw

4. Vad gör du om dagarna?

Är i skolan, och tränar såklart ;)

5. Tränar du?

Om jag gör, är huvudinnehållet i den här bloggen!

6. Vad är ditt mål i livet?

Att lämna denna värld som ett bättre ställe än jag fann den

7. Favoritland?

Australien och Storbritannien

8. Favoritserie?

The walking dead

9. Vilken mobil har du?

Iphone 5c

10. Vilken klädstil tycker du , att du har?

Punk rock, typ black ripped skinny jeans och band shirts

11. Saknar du någon?

Klart jag gör, men det hållet jag helst för mig själv

Likes

Comments

Vad spännande att du har hittat hit till min lilla blogg!

Såhär i det första inlägget tänkte jag presentera mig själv lite grann :) Jag är 16 år gammal och bor i södra Skåne och skulle kalla mig själv en träningstokig nörd med pannbenet som tyngsta kroppsdel! Tränar mellan 6 och 8 pass i veckan som mestadels består av löpning, styrketräning och krav maga (självförsvar från Israel). Jag fyller även dagarna med ridning, skolarbete och vara i skogen med grönkläder. Det är nämligen så att jag är med i Försvarsungdomarna, försvarsmaktens verksamhet för ungdomar från 15 års ålder. Därav har jag en viss förkärlek för kläder med camouflagemönster, som jag har en hel del även i det civila som ni kan se på bilderna ;)

Just nu och i de kommande 2 åren studerar jag natur på gymnasiet, och efter det är siktet inställt på att bli Sveriges första kvinnliga falskärmsjägare, vilket är min främsta motivation gällande träningen!

I övrigt älskar jag musik och lyssnar helst på band som 5 Seconds of Summer, Fall out Boy och The 1975

Detta är långt ifrån allt som finns att veta om mig, men det sparar vi till en annan gång!

Sky is not the limit, it's home

Likes

Comments