En resdag är det idag. Faktiskt min & Matildas sista gemensamma flygtur på denna resa.

Imorse ringde klockan 04:30, jag vaknade såklart inte så Matilda fick ruska om mig som vanligt. Vi smög upp och packade ner det sista i våra älskade ryggsäckar och även fast vi försökte vara tysta vakande Malin & Ylva ändå.

Det var konstigt och märkligt att säga hejdå till dem och jag ville verkligen inte lämna dem där i dubbelsängen egentligen. Nästa gång vi träffar dem är i Sverige, vilket är synd för de är de bästa tjejerna och vi älskar att resa med dem. Förstår inte att vi inte har delat rum förut innan, för det var verkligen det mysigaste.

Kön var lång på flygplatsen så jag hann med att boka min utresebiljett från Indonesien, som de inte ens kollade på. Hatar att boka flygbiljetter, de lägger alltid på massa avgifter i efterhand.

Sedan lämnade vi Fili. Precis som typ alla ställen vi besöker så vill vi tillbaka hit. För några nätter sen när jag inte kunde sova började jag planera nästa rutt.

På planet satt på längst bak, på sämsta platsen där man inte kan luta bak stolen. Matilda vilade på min högra axel och en random asiat tog sig friheten att vila på min vänstra. Jag blev lite irriterad på henne för jag är också liten (i sinnet), men egentligen tycker jag om mänsklig kontakt så jag lät henne ligga och lyckades somna ändå en liten stund.

Vi har rest så himla mycket under dessa dryga två månader som vi varit ute, men har fortfarande inte lärt oss att vi måste ha ordentligt med sömn innan vi ska resa. Så idag har vi mått piss på Kuala Lumpurs flygplats och ätit på olika restauranger, skrivit dagbok och druckit kaffe. Flyget är sent och vi har hängt i här i 10 timmar nu.

Har köpt en kjol på H&M också, samt noga valt ut 8 lindt-kulor på taxfreen. Det var väldigt längesen vi betalade med kort, det var kul.

Inatt någon gång kommer vi fram till Bali: Matildas sista destination & min nästsista. Kommer gråta när Matilda åker hem, det är ju hon och jag.

Nu ska vi ÄNTLIGEN boarda,
Mvh O

Juste. Asiens eluttag har förstört mitt mobilbatteri. Det tar slut supersnabbt. Det + all framtidsångest/planering är mina problem just nu

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjo

Sedan senaste blogginlägget har vi varit på Koh Phangan (4 nätter), på resande fot (1 natt på nattbåt) och Koh Lipe (4 nätter).

På Koh Phangan blev det mest fest. Strandfest första kvällen, djungelfest kvällen efter och full moon party den tredje kvällen. Sen var vi ganska slut. Vi hängde även på denna ö mestadels med svenskar: människor vi lärt känna på Koh Tao, vänner hemifrån och även några nya vänner vi lärde känna där. Allting gick väldigt fort och dagarna smältes ihop till en härlig blandning av småprat på stan med vänner, måltider för 50 bath, fniss i provrum, häng på hotellrum och buckets på stranden. Vi åkte även på en släng av mild magsjuka. Vi hade väldigt, väldigt roligt. Full moon party är en sak för sig: en stad som under ett dygn proppas med människor med färgglada målningar över hela kroppen. En lång rad av klubbar ihoptryckta på en strand där 40 000 människor dansar eller hoppar hopprep av brinnande eld. Något man helt enkelt borde testa på någon gång i livet - men kanske inget vi tänkte göra igen inom närmsta tiden.

Resan hit var lång men smidig och på den träffade vi två tjejer från Täby som vi har hängt ganska mycket med nu på Lipe. Koh Lipe är för övrigt bland det vackraste vi har sett och här ska vi stanna i 2 nätter till. Vattnet är turkost och glasklart. Det är så fint att man måste påpeka hur vackert det är nästan varje gång man ser det.

Den finaste stranden är Sunrise beach och längs den brukar vi gå promenader, sola och bada. Igår hyrde vi kajak med Malin och Ylva. Vi skulle "paddla runt ön" men insåg rätt snart att vi inte skulle hinna. Vi paddlade till norra änden av sunrise beach, la oss på rygg i våra kajaker och bara njöt.

Den finaste sanden finns däremot på pattaya beach och där är också solnedgången som vackrast. Sanden känns som potatismjöl och är nästan lika vit som det också. I förrgår promenerade vi till östra sidan av Pattaya beach, ända bort till klipporna och sedan började vi klättra. Vi tänkte att om vi klättrar tillräckligt långt borde vi komma till sunrise beach. Två timmar senare hade vi sett ca 300 krabbor, fina utsikter, simmat över delar som inte gick att klättra över, fått ett tiotal småsår på händer och fötter, blivit hungriga och fått rejält ont i fötterna - men tillslut stod vi ändå med fötterna på sunrise beach. Sen gick vi till king crab och slängde i oss middagen.

Här på Koh Lipe har vi inte fått någon ordentlig favoritrestaurang, men vi älskar vårt hotel "Mama's" (personalen är mysiga och det ligger centralt) och på Sunrise beach finns baren "Sea la vie" där vi älskar varje liten inredningsdetalj. Till och med toaletterna är vackra. Där brukar vi även få gratis mat och personalen är verkligen gästvänlig.

Olivia, 18 februari 2017 kl 14:00

Matilda och fullmånen!

Vi och våra två vänner Emilia och Linn på "Jungle party"

Bilder från själva full moon partyt!

Övriga bilder från Koh Phangan!

Vår långa resa till Koh Lipe

Vår första kväll på Koh Lipe

Våra vänner Malin & Ylva!

Bilder från Sea la vie

Likes

Comments

Hej alla föräldrar och andra nära & kära!

Vi har varit borta i 11 dagar varav 0 minuter av dessa dagar har gått till att uppdatera er på bloggen. De flesta vet nog redan ändå vad vi har haft för oss, men jag tänkte ändå skriva lite över vad som har hänt.

Vår resa började lite dåligt: inte för att något gick fel, tvärtom gick allting faktiskt precis enligt planerna: utan någon sten som rasade ner över någon väg, bagage som aldrig dök upp eller något annat dylikt som annars brukar hända oss eller våra kompisar. Vi båda är bara väldigt sömnkänsliga och när vi inte lyckades sova på flygresan (trots att vi prövade alla möjliga sovställningar) var vi ganska trötta när vi landande i Bangkok kl halv 8 på morgonen thailändsk tid. Vi höll oss vakna hela dagen genom att gå fram och tillbaka och titta på allt färgglatt som såldes på Khao San road. Vi båda gillade det vi såg av Bangkok, vi började planera vad vi skulle göra där när vi skulle återvända i slutet av månaden. Höjdpunkten på dagen var när vi bestämde oss för att ta en massage.

Kl 21 satte vi oss på en buss och klev inte av den förrän kl 5 på morgonen. Där väntade vi i två timmar innan vi gick på färjan till Koh Tao.

Efter den långa resan var vi minst sagt ganska trötta och jag kommer knappt ihåg någonting från vår första dag på Koh Tao, inklusive faktafilmerna om dykning vi såg som start på vår dykkurs. Men det gick ju bra ändå!

Följande dag fick vi för första gången testa dykutrustningen i en pool. Det var kul, men ingen av oss gillade övningen när vi skulle blåsa ut vatten ur cyklopen under ytan. Det var kul att lära sig andas under vattnet, men hela upplevelsen känns ganska lam jämfört med hur det var när vi fick dyka i havet för första gången följande dag.

Vi gjorde totalt 4 dyk i havet under vår open water kurs, sedan firade vi med vår dykgrupp med middag på vårt dykcenter. Både jag & Matilda fastnade för dykningen och ville certifiera oss för ännu större djup än 18 m - så vi signade upp oss på advanced-kursen som går ner till hela 30 m. Men allra först tog vi en dag ledigt och besökte den vackra ön Koh Nang Yuan (med på topp 10 över världens vackraste öar) med våra vänner Pär och Eric.

Advanced-kursen pågick sedan i 2 dagar och innehöll totalt 5 dyk. Ett djupdyk på 30 m, ett navigeringsdyk på 18 m, ett nattdyk (fantastiskt!!), ett vrakdyk på 27 m (vi fick dock inte gå in i vraket så mamma du kan vara lugn) och slutligen ett "slutprovsdyk" då vår instruktör stannade på båten medan vi dök. Vi firade advanced-kursen med en trevlig middag med Pär och Erik och sen spelade vi beerpong med vårt gamla dykargäng.

Att dyka har verkligen varit superroligt och verkligen en helt fantastisk upplevelse. Det är svårt att beskriva dykningen med ord utan att använda klyschor: men att gå ner längs ankarlinan är verkligen som att stiga ner i en helt ny värld. Det är så vackert där nere och man lever verkligen i nuet under ytan. Vi brukar skoja och säga att det inte finns några problem under ytan, eftersom att man inte tänker på något annat än det man upplever just nu. Matilda sa efter första dagen att "dyka är som terapi" och det är hon inte ensam om att tycka.

Igår spenderade vi vår sista heldag på Koh Tao med att äta på vår favoritrestaurang Intouch, promenera upp till en av öns många viewpoints (väldigt vacker solnedgång) och strosa runt lite på Koh Taos små gator. Även om vi ser framemot Koh Phangan, så hade vi gärna spenderat någon dag till på denna ö. Det finns fortfarande fler saker att göra, men jag är säker på att vi kan hitta på liknande roligheter på kommande plaster.

Olivia, färjan till Koh Phangan, 10 februari 2017 16:50

färgglatt i Bangkok

Pad Thai i Bangkok kostar endast 9 (!) kr.

Resan till Koh Tao

Några bilder från Koh Tao!

Här är vi med nästan full dykutrustning!

Mot Koh Phangan!

Likes

Comments