Jag tänkte skriva ett första inlägg om hur och varför jag hamnade i Luleå.

Efter studenten planerade jag att ha minst halvår eller ett år utan studier. Och så blev det, sommaren/hösten 2016 jobbade jag. Jobb på bland annat Scandic och i en löpbutik i Karlstad som heter Löpex. Det var ganska kul att jobba, tjäna lite pengar, men redan efter några månader började jag få sug efter att plugga igen.

Min plan har sedan lång tid tillbaka varit att jag ska komma in på läkarlinjen, bland annat var det därför jag läste natur på gymnasiet. Att komma in på läkarlinjen i Sverige för mig är nästintill omöjligt, jag hade bra betyg på gymnasiet men inte toppbetyg.. Och att skriva tillräckligt bra på Högskoleprovet känns nästan som en omöjlighet också, iallafall just nu. Min chans att komma in på läkarlinjen är att plugga utomlands, ex. Riga eller Kraków. Men just nu ligger läkardrömmen lite på is, jag tänker att det är aldrig försent att ändra mig om jag skulle vilja läsa medicin senare i livet.

Tanken om att plugga till fysioterapeut startade för knappt ett år sen eller den har alltid funnits i bakhuvudet.

Jag är sjukt intresserad av människokroppen, hur den fungerar, hur vi påverkas av inre och yttre faktorer. Tipset om att plugga i Norrland fick jag från min kusin och min fysioterapeut i Karlstad. De båda har pluggat i Umeå.

Luleå däremot hade jag dålig koll på, jag menar det första som kommer upp i huvudet när man hör "Luleå Tekniska Universitet" är ju inte direkt att man kan läsa till fysioterapeut här.

Jag sökte till både Luleå och Umeå, när första antagningsbeskedet kom så var jag en av de första reserverna på båda universiteten. Troligtvis hade jag kommit in i Umeå också, men platsen i Luleå var mer eller mindre garanterad. Och jag gillar att utmana mig själv, jag ville göra något annorlunda, så jag valde att tacka JA till Luleå. Runt julafton förra året fick jag besked att jag kommit in. En minst sagt hektisk period väntade.. haha!! Med terminstart i mitten av januari, och ett träningsläger i Sydafrika inplanerat till slutet av januari 2017 så blev det lite kaos i planeringen, det är inte "bara" att flytta 110 mil upp i landet.. Men det löste sig!!! Mer om första tiden i Luleå i nästa inlägg!!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagen började med frukost tillsammans med Gustav, efter det skjutsade jag honom innan jag åkte till universitetet. Som jag skrev i första inlägget så pluggar jag till fysioterapeut på Luleå tekniska universitet, varför jag hamnade just här ska jag berätta om i ett annat inlägg. Just nu har vi nästan inga föreläsningar, så fokus ligger på tentaplugg inför tentan som vi har 26 oktober. Något som faktiskt är väldigt skönt, eftersom jag kan planera mina dagar precis hur jag vill. Det underlättar mycket för träningen, jag kan träna de tiderna dagen då jag känner mig piggast.

Jag tänkte även skriva ett eget inlägg angående min träning, hur mycket jag tränar och vilka distanser jag springer på tävling.

Idag, torsdag, vilket innebär att jag nu ska ta mig ut i det gråa höstvädret och springa 45 min distans varav 15 min tröskel.

Kan säga att jag en dag som den här saknar att träna i den Sydafrikanska värmen.


Likes

Comments

Hej, har funderat ett tag på att skaffa en ny blogg och äntligen blev det så. Bloggen kommer handla om min vardag, träning och hur det är att plugga till fysioterapeut här i Luleå. Välkommen!!

Likes

Comments