​ta vara på varandra ​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

vad är feminism? jo, feminism är att kvinnor & män ska ha samma rättigheter. Jämställdhet. 

I Svenska Akademiens ordlista från 2006 definieras feminism som en ”rörelse för kvinnors jämställdhet med män”. Feminism skulle även kunna beskrivas som en ideologi som erkänner att vi lever i ett ojämställt samhälle, och som genom en feministisk kamp vill nå en ekonomisk, politisk och social jämlikhet mellan alla kön och ickekön. Feminismen är verktyget för att nå en jämlik värld. Feminismen är en rörelse ur vilken många feministiska inriktningar har utvecklats. Dessa inriktningar, eller feminismer, har genom åren fört den feministiska rörelsen framåt.  Unga feministers huvudideologi är intersektionell feminism, vilket synliggör hur olika maktordningar och identitetskategorier såsom exempelvis kön eller ickekön, sexualitet, etnicitet, klass och funktionsvariation är sammanflätade och samverkar. Detta är viktigt för att inte utestänga grupper från den feministiska rörelsen, som ska vara tillgänglig för alla och som  behöver utvecklas av och i hela samhället.  

Många tror att feminism är att " hata alla män ". Men nej det är det verkligen inte, alla män ska inte försvinna eller söka hjälp. Utan feminism är en strävan efter jämlikhet. 

Sen finns det ju exremfenism, som tex Zara larsson. Som hatar män, istället för att feminism ska betyda jämställdhet nu så krymper man männen så att kvinnor ska framstå som dom mäktigaste osv. Och är det rätt? Vi är människor och det är väldigt synd att många tror att feminism är något helt annat än vad det är. 

Jag kommenterade en tjej på twitter som skrev " alla män borde söka hjälp ". Jag satt och kolla på detta inlägg och tänkte... tjejen, nu går det över gränsen. Jag sa ifrån och svarade henne " så du menar du att din pappa, bror, morfader, förfader osv ska alltså söka hjälp? 

Jag kan förstå att man vill att män som våldtar kvinnor, behandlar kvinnor illa osv att dom ska söka hjälp för det blir mer o mer för att ingen gör något åt det, det blir som en "vana" istället. Och ska det verkligen va så? NEJ.

Men det är inte det, utan det är fel att säga att alla män ska söka hjälp, alla män ska bort, jag hatar män det är fel att säga. Alla män är inte dumma i huvudet, min pappa, bror, morfar, farfar, kusin osv är inte dumma i huvudet? Förstår ni min poäng? Det finns faktiskt män som tar hand om dig, som inget annat vill än ditt bästa. Det finns faktiskt sådana män. Även om folk har svårt för att tro det... men är det verkligen svårt att tro det?

Självklart har folk olika synpunkter, det kommer alltid att vara så. Men måste se att synpunkten går till en viss gräns. 

Man blir blind. Många säger " männen får mer lön, dom ser ner på oss kvinnor" här ÅTERIGEN det är inte männens fel att dom får högre lön det är arbetsprocessen, dom gör fel. Att dom inte ger kvinnor exakta summan av arbetssumman för varje timme man jobbar. Det är fel. Och därför finns feminism. 

tex. varför ska inte kvinnor ska hjälp? Alltså förstår ni vad jag menar, för jag menar inte att alla män är bäst och grymmast. nej nej, utan att det finns både bra och dom mindre bra men det finns även bra och mindre bra kvinnor. Och därför säger jag höj er, feminism är perfekt för den som vill att kvinnan ska ha lika många rättigheter.

Det finns så mycket, man skulle kunna diskutera detta i dagar! Men snälla tjejer & killar höj er. Den här världen är till för både kvinnor och män. Inte bara män/kvinnor. Vi alla är samma ras av olika kön. Det är dags att börja sammarbeta istället för att bearbeta mot varandra. 

MAKE LOVE NO FIGHT. 


Likes

Comments

oj oj oj oj!!!! Förlåt till den jäääätte sen uppdateringen, gud vad längesen det var! Vad har ni gjort på lovet? Jag har varit hos min käre morfar i Göteborg, jag har varit med vänner! Jag har äntligen gjort mina fransar det kommer bilder på det i ett annat inlägg, jag har gjort mina naglar hos min fina bästa vän Hanna!

Tyvärr klämde jag fingret i dörren så en nagel åkte av och jag har väldigt ont haha... Men skolstart igen, buhu är det ända jag kan säga. Kul att träffa kompisar oså, men usch vill ju sova!! Aja, håll utkik för bildern på fransar och naglar kommer komma upp! Ha det bra så länge !

Likes

Comments

​Min instagram

Till er som vill följa mig på min instagram kan ni klicka HÄR 

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp och var OERHÖRT trött, nu behöver jag verkligen lov!!!!

Jag gick till skolan slutade 13.55 idag. Efter skolan träffade jag på fina tjejer Yasmin och Moa, vi gick till mc donalds och åt, sen till city gross och köpte ben & jerrys sen gick vi hem till moa och myste. 
Jag och Moa sminkade oss osv för vi skulle på mop festival och idag var det final + fin besök på katedral idag, nämligen Erik Segerstedt hälsade på idag! Oj vad snygg han va, han levde verkligen upp till " snygg erik" då han blev kallad det i idol. Men mop eleverna va otroligt duktiga, fick gåshud! Så fick man en gul boll som man skulle lägga i en låda som man skulle rösta på vilket bidrag som var bäst, tror det va 8 bidrag med. Jag röstade på bidrag 2, oj oj oj vilka talanger hoppas verkligen låten kommer ut någonstans så man kan höra den mer gånger för oj vad bra den var. 

Efter detta var klart gick jag, Moa och Julia för att ta kort med Erik. Efter det gick jag och Moa hem till Moa och åt glass och skrattade i mängder sen kom pappa och hämtade mig och nu sitter jag här och försöker plugga till mig företagsekonomi prov imorgon. Hatar att plugga men man får ta tjuren vid hornen och kämpa på bara för bra resultat. 

Imorgon ska jag sova över hos min älskade Yasmin, ska träffa hennes fina lillebror & mamma och dom nya familjemedlemmarna ( kattungarna ) det ska bli så mysigt. Så jag och Yasmin håller på att planera vad vi ska göra imorgon och förmodligen kommer ni se vad denna planeringen va inom kort tid. Ska bli så kul!! 

det var verkligen längesen jag va med Yasmin så det ska bli väldigt roligt och uppskattat. 


Likes

Comments

​Allt detta hittar ni på nelly.se 

Likes

Comments

TANKAR GÅR TILL BARN,FAMILJER,ANHÖRIGA,FÖRÄLDRAR SOM SITTER OCH GRÅTER IDAG FÖR HÄNDELSEN PÅ SKOLAN KRONAN I TROLLHÄTTAN. SVERIGE, DET ÄR DAGS ATT TA TAG I DETTA ELÄNDE NU, DET ÄR SKRÄMMANDE VI ÄR RÄDDA FÖR MÄNSKLIGHETEN, VAD HÄNDER? HIMLEN FICK I ALLAFALL IDAG 22 OKTOBER 2015 NYA ÄNGLAR, må gud finnas med alla.

Likes

Comments

Våra kära studier...
Ni som går i skolan, högskola/gymnasiet ni vet hur det är med läxor,prov och allt des like..
Ni vet hur oerhört stressande det kan vara och man känner bara nej, jag orkar inte skolan tar över min hjärna..
Man tappar motivationen osv glädje kanske till och med man känner sig kanske inte " fri ".
Jag vet hur det är, jag ligger ofta och stressar mig själv för jag planerar jätte dåligt.
Det är väldigt viktigt att kunna planera, och prioritera.
Det kan vara jätte svårt
Om man kan blir så, man ska bara ta det lugnt lös problemet och ta steg för steg gör INTE allt på en gång blir det jobbigt och det kan göra dig stressad osv det är inte bra för din hälsa.
Så mitt tips till er, ta det lugnt men ändå inte för lugnt och börja planera/prioritera!

  • 73 Readers

Likes

Comments

Som ni ser rubriken " vänner ". 

Det kan vara svårt ibland att hitta rätt vänner, man hamnar oftast i fel umgänge. Det kan ju bero på många saker, b.la sitt självförtroende. tror jag.

Man börjar röka, dricka gör dumma saker när man hamnar i det så kallade fel umgänge. egentligen ska ju inte detta påverka dig, men grupptryck.. 

Det kan ta jätte lång tid att hitta rätta vänner, men när du väl hittar dom så vet du att du har hittat dem. 

En riktig vän ska alltid finnas för dig vad som än händer, den ska leda dig på rätta vägar, ni ska skratta,gråta allt tillsammans, rätta vänner är helt enkelt dom som får dig att må bra dom som får dig att känna dig fri.

Känner du dig inte lycklig eller fri, du har en jobbig känsla som flyger runt i dit hela tiden, ångest osv då kan det bero på ditt umgänge, självklart det kan bero på andra saker också, men vänner är väldigt viktigt för än själv. Utan vänner och familj, vart hade du stått då? ensam?

Man måste ha någon att stödja sig på om man faller, man klarar inte sig själv, tyvärr! 

Man ska inte vara rädd heller för att " göra slut"  med en vän. Trivs du inte med din vän/bästa vän, känner du dig som jag sa där uppe, får du inte ha andra vänner? osv då är det ingen vän. Jag menar det är ju inte den enda tjejer/killen utan det finns ju andra som drömmer om att få vara din vän. 

Det mesta handlar om mod, styrka. Det är många som säger att dom har det, men egentligen är dom kanske väldigt svaga. Och det är inte alltid man står där och vill visa det inför andra. Men en riktig vän kan märka sånt på dig, just därför ha inte bråttom, vänskap köper man inte det bara kommer. 

Det finns oerhört mycket att säga om vänskap, jätte mycket verkligen. Men mitt råd är att, va stark och ha tålamod du kommer hitta din egna väg och rätt umgänge osv glöm aldrig vara stark bara för det behöver du vara, alltid. ​

Likes

Comments

​Jag är helt låst i den här hårfärgen, så himla snygg!

Så passande inför hösten, ni kan hitta mer bilder på Lydia Barakat

Likes

Comments