Falco, Mons Kallentoft & Anna Karolina

En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på någons order?


En polis anmäls försvunnen och hittas kort därpå brutalt mördad. Hans senaste uppdrag var som hanterare vid infiltreringen av en stor knarkliga. Nu kräver infiltratören, vars identitet är okänd, kriminalinspektör Zack Herry som kontaktperson.

Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i sin nya kärleksrelation dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människoliv på spel.

Femte boken om Zack men första boken i en helt ny konstellation i form av författarduon Mons Kallentoft och Anna Karolina. Två av mina favoritförfattare! Herkulesserien, med Zack som huvudkaraktär, är en favoritserie och alla tidigare böcker har fått full betygspott av mig. Det blir inget undantag nu heller. Falco har precis allt en modern kriminalroman ska ha. Den är rapp, rå och helt oemotståndlig. Den har både karaktärerna, drivet och miljöerna. Handlingen är spunnen av aktuella ämnen som skapar en skakande och spännande historia. Man slängs direkt in i en actionfylld handling och sedan är man fast, till sista sidan är läst.

Zack är en av mina favoritkaraktärer, förmodligen för att han skiljer sig från andra huvudroller i deckargenren. Det är en karaktär som fängslar, väcker intresse och som inte är den 'typiska' polisen utan kämpar mot två olika sidor av sig själv. Hans livsval står i stora kontraster mot den han 'borde' vara, vilket ger djup till hans karaktär och får honom att stå ut. Han är beviset på att man ibland kan vara sin egen största fiende.

Men i den här boken har Zack andra fiender också. Det är en skickligt vävd intrig med överraskningar längst vägen och ett becksvart mörker. Ännu en gång står grova brott i rå miljö i fokus, tempot är högt och spänningen är intensiv. Ingenting censureras, det fula och det trasiga. Allt är som det är och det är direkt på, utan några krusiduller eller inlindningar. Ingenting lämnas heller åt slumpen, alla trådar knyts skickligt ihop och boken är otroligt välskriven. Falco är omöjlig att inte sträckläsa och kvalar in som en av de bästa i serien. Herkulesserien har fått en förnyad ton i språket och håller fortfarande extremt hög kvalité. Nu längtar jag redan efter nästa bok, för Falco är en fullträff!

Jag avundas dig som har böckerna om Zack Herry kvar att upptäcka! Det bästa är att läsa dem i ordning, förstås. Klart ett perfekt mission i sommar.5/5


Recensionsexemplar från Bookmark förlag, 2018

www.bookmarkforlag.se


Gillar

Kommentarer