Dödligt dubbelspel, Susanne Ahlenius

Alice Wiklund och Tyler Rimes på Scotland Yard har precis avslutat en omfattande mordutredning. Rättegången är över, seriemördaren sitter inlåst men det räcker inte för Alice. Trots att hon höll på att bli hans sjunde offer vill hon få svar på en fråga som ständigt förföljer henne. Kan ondska gå i arv? Alice får kontakt med Ryan Kendall, seriemördarens tvillingbror. Kommer han att kunna ge henne ett svar?

Alice har återkommande mardrömmar, svårt att hantera vardagen. Hon vill gå vidare, lägga utredningen bakom sig men det är lättare sagt än gjort och när hon hittar ett skelett av ett barn i familjen Kendalls herrgård, blir det början på en mordutredning som kommer att ta dem trettio år tillbaka i tiden.

På teamets bord hamnar ytterligare en mordutredning, en kvinna har hittats död i ett badkar, strypt. Fallet är identiskt med mordet på Alices väninna, Ann von Walden, men vad har de gemensamt förutom tillvägagångssättet? Utredningen tar en oväntad vändning och Alices kollega, Tyler inser att han är anledningen till att Ann blev mördad. Alice & Co blir indragna i ett dödligt dubbelspel där någon sitter med en vinnande hand och väntar på nästa giv.

Som jag har väntat! Och äntligen är den läst. Först och främst, omslaget är fantastiskt, så grymt läckert! I den här boken får man ett djupdyk i det som skedde i första boken, eller snarare svaren på varför och hur men ändå lämnar det en del frågor(jag tänker på slutet..). Jag längtar redan efter nästa!

Jag gillar verkligen kombinationen 'erotisk deckare'- det blir ond, bråd död men också kärlek och romantik. Det är absolut mer sex i den här boken, ska ni veta(speciellt i duschen, ha ha). Huvudkaraktärerna är sympatiska och jag tycker om dem. De är nu ett sammansvetsat gäng och nya relationer växer fram samtidigt som de gamla stärks. Miljöerna är livfulla och med sina rika och generösa detaljer ger Susanne Ahlenius dem liv. Man kan bara inte släppa boken, jag hetsläste från första till sista sidan, och jag bara älskar både tonen och känslan boken ger mig.

Man bör ha läst första boken, innan man ger sig på 'dödligt dubbelspel'. Läs dem!!

5/5

Gillar

Kommentarer