Djävulsdoften, Mons Kallentoft

Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig genom kvällar och nätter, och allt snabbare närmat sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bangkok.

Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt. Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer?

Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd.


Som ni kanske vet är detta min favoritserie. Mons Kallentoft tycker jag är fantastisk på alla sätt och vis och Malin Fors, huvudkarakt��ren, är spännande att få följa. Jag blir förundrad över hur en människa kan förstöra så mycket för sig själv, givetvis är det inte enkelt, det är hemskt. 

Djävulsdoften känns inte som en typisk 'Malin-bok'eftersom den utspelar sig på ett exotiskt ställe(Bangkok) där allting är annorlunda(iallafall om man jämför med Linköping). Jag tycker att boken är lite långsam i början men efter ca170 sidor kommer det igång och blir spännande. De bästa böckerna i serien är de fyra, fem första tycker jag och de senaste är inte riktigt i samma klass, enligt mig. Jag ser verkligen fram emot nästa bok om Malin och hennes utveckling. Ett läsmåste om man läst de tidigare böckerna.

4/5

Gillar

Kommentarer