De här bilderna representerar uppenbarligen hur mycket tid till jag har till övers om dagarna för tillfället.

Men, oavsett hur rastlös detta får mig att framstå, så ville jag presentera en nyfunnen favorit. Den lila sötpotatisen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej, kanske inte tillämpligt i Sverige att försöka byta ut läsk, mot något annat än eventuellt fun light, men här i Shanghai finns så obeskrivligt många typer av iste och jag älskar det. Alltifrån osötat till grönt till varmt iste (motsägelsefullt jaja). Känns framförallt mycket fräschare än att dricka läsk, lurar jag mig själv? Möjligt men eftersom innehållsförteckningen är fullt ut på mandarin så lever jag hellre i fullkomlig ovisshet.

Den ovan är min absoluta favorit, smakar mer te än sött.

här var en uppvärmd liten darling med smak av ingefära, superfräsch

Likes

Comments

Insåg precis att jag helt glömt Boracay... Finns kanske inte så mycket mer att säga än sol och bad dagarna i ända, avslutat med god mat och (en) kall bers... jag låter bilderna tala för sig själva

Likes

Comments

Mitt liv sen vi kom hem från Boracay? Mest suttit fast i Limbot mellan längtan tillbaka till värmen och en allt mer växande hemlängtan. Att det har varit kallt ute skulle också ha varit acceptabelt om inte det också inneburit att det blivit svinkallt inomhus - AC är de kinesiska elementen och jag kan inte fullt ut påstå att de har motsvarande egenskaper. Men att klaga tar en ingen vart, för vem har egentligen tid med att lalla runt i timmar på gatorna och lyssna på podcastavsnitt? Eller spendera för mycket tid på gymmet? Eller ligga kvar i sängen för länge?

Nej, jag har det sjukt soft just nu - men ska bli trevligt att komma hem till Svea ett tag.

Likes

Comments

Dålig uppdatering leder till att jag helt missat att berätta om Shanghai Debutante Ball. Jag och två tjejkompisar blev inbjudan till en middag där tjejer från b.la Kina, England och Hong Kong skulle debutera. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men blev rekommenderad att ändå köpa en ny klänning för tillställningen. Puh! jag hade nog snarare förväntat mig en typisk Kinesiska tillställningen, mindre uppklätt - så när vi anlände till Peninsula hotell så tackade jag min lyckliga ängel som sagt till mig att klä upp mig lite mer.

Kvällen inleddes med middag, detta var 3 utav de 5 rätter som vi bjöds på under denna kväll. HELT fantastiskt gott. Den första rätten var en foie gras med pepparkaka och clementin, sen kom det in tryffeltortellini med porcini svampsoppa, sen en confiterad bit torsk med potatispuree, efter det kom denna fantastiska köttbiten in och middag avslutades tillslut med en kaffemosse med frusen mango och chokladkaka. Vinet fylldes på kontinuerligt och så svältfödd jag har blivit på bra vin här i Kina så kan jag säga att känslan var fantastisk!

Efter middagen förflyttade vi oss till entren där vi fick se debutanterna dansa med sina dejter - kanske inte det "roligaste" uppträdandet men kul att se. Våra två killkompisar som agerade dejter till dessa debutanter, som för övrigt kallades "delights", var riktigt nöjda med att bli publicerade i China daily m.fl. Sen åkte vi vidare till Le Baron där efterfesten var.

Likes

Comments

Åt tidig "julmiddag", bestående av Hong Kong style mat, innan vi drar iväg mot varmare breddgrader. I år är julen väldigt olik jämfört mot förra året, då alla vänner höll sig på marken i Shanghai. Medan i år åker i princip alla iväg åt olika håll; England, Hainan, Guilin osv.

Men eftersom julkänslan är minimal, med 15 plusgrader idag, så gör inte det så mycket.

Väl mött

  • 119 Readers

Likes

Comments

​Om pytteynka två dagar åker jag och den här hårdhänte äntligen till Boracay i Filippinerna för att fira både jul och nyår. Obeskrivligt hur skönt det ska bli att få bada, sola och andas frisk luft i 11 dagar.

Även om jag måste erkänna att Shanghai vintern hittills har varit mild, så vill jag har värme och slippa allt krångel med  ständigt påpälsad fyra lager kläder. 


Väl mött

Likes

Comments

Äntligen och återigen ÄNTLIGEN. Efter två svettiga månader, med enbart ipad utan "riktigt" tangentbord för att försöka hålla upp takten med alla inlämningar (Ja, vi har princip bara inlämningar), så har jag äntligen fått tillbaka min dator. Helt bisarrt att jag i somras kunde skicka papper med dhl från SWE till Kina på 4 dagar, men det tog 4,5 VECKOR att skicka ett nytt tangentbord. Oavsett, älta är för det bittra. Misstänker även starkt att detta är någon ny typ av tangentbord, låter inte alls lika mycket när man skriver - vilket jag tror kommer uppskattas enormt av pojkvän som mer än ofta känner sig tvungen att fråga om jag "måste slå sönder tangentbordet" när jag skriver...

Följande hemkomst firades en fredag som denna med plugg förstärkt med öl, körsbärstomater och röd russin från en vagn på gatan. Sedan vidare till hot pot med Max familj som är i mellanlandning i Shanghai innan de bär vidare för dem till Boracay. Jag och Max ansluter på Onsdag...excited yes

Likes

Comments

Klassisk jul i shoppingmall

Trött plugg frulle, trött plugg, trött på iPad

Vegan lunch m Ellen

Klart bästa köttbiten...på ett bra tag

Likes

Comments

Och vips, mitt bland alla matstånd och trappuppgångar och sidogator så dyker dessa fantastiska portar upp emellanåt. Kan inte låta bli att förvånas över initiativet som tagits till att sticka ut, portmässigt, ur mängden

Och lite annat, inte portar...

  • 136 Readers

Likes

Comments