Brownies med mintkrisp

Äntligen har jag lyckats få fram en perfekt #brownie där den är härligt segkladdig i mitten och krispig på utsidan. Med det här recepten kan du äta brownien som den är eller toppa med supergod kaffetopping och mint. Det bästa är att den är minst lika god fjärde dagen som första. Du vill inte missa denna alltså!

Du behöver
125 g smör
200 g mörk choklad (Jag använde coops bak och dessertchoklad)
4 ägg
2,5 dl socker
1 msk kakao
1,8 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Topping
75 g smör
Nescafé lyx, 2 tsk kaffepulver till 2 msk vatten (Går bra med 2 msk starkt bryggkaffe också)
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Mintcrispströssel eller krossad marianne

Så här gör du
Sätt ugnen på 170 c. Smält smör i en kastrull och låt chokladen smälta i smöret. Vispa ägg och socker så det blir riktigt fluffigt, tar ca 3-5 min. Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Vispa så allt blandas och häll till sist i smör och choklad-smeten. Häll smeten i en form (lite mindre än en ugnsplåt) klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 25-28 min.

Glasyr
Smält smöret i en kastrull. Sänk till lägsta temperatur och häll i kaffe och kakao. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och salt och vispa tills klumparna är borta. Häll på glasyren när kakan har svalnat lite. Toppa med krossad marianne.

Lycka till :)

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Åh vad gott 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229