Hästarna

Var sjuk igår och är sjuk idag, huvudvärk och ont i halsen. Inte kul... Fy asså. Men jag ska försöka pallra mig upp till skolan så att jag är där halva dagen iallafall. Ligger i sängen nu och pluggar lite, ska gå upp och äta frukost snart, duscha och gå ut med hunden. Så att jag kommer igång lite så hoppas jag att jag kan gå till skolan ikväll. Måste iallafall till stallet i eftermiddag och fixa till Fordina, men de blir nog ingen ridning eftersom att jag mår som jag mår. Tråkigt men så är de.

Fordina är ju också en häst som jag bryr mig så mycket om och hon är lite speciell så jag sätter inte upp vilken ryttare som hellst på henne heller. Bara de som jag vet klarar av henne och som vet hur hon fungerar. Är jag med ich kan visa hur hon är, stå bredvid och visar hur man ska göra så kan vem som hellst rida henne för hon är super snäll. Men rider någon annan när jag inte är med så ska den veta vilken häst den har och göra med. Jag ska veta att personen vet vad den håller på med, vet hur man rider just Fordina och vet hur man får henne att jobba "rätt", Så jag är väldigt mån om vilken person som jag sätter upp på hennes rygg.

Man vill ju ha en häst som alla kan rida, de är ju verkligen ett plus i allt. Alla kan rida på Fordina men bara om jag är med, ska man rida att pass på Fordina så är de viktigaste för mig att man vet hur hon fungerar. De är liksom prio ett, vet man inte hur hon fungerar så sätter jag inte upp den personen. Nu kanske de låter som att jag är jätte dum när jag säger såhär, och någon kanske tänker att jag bara kan förklara hur man ska göra. Men så enkelt är det tyvärr heller inte, visst om de var så enkelt, men de är de inte tro mig. Jag har ridit många svåra hästar men har aldrig suttit på en så svår häst som Fordina, hon har lärt mig så otroligt mycket men jag lär mig fortfarande hur jag ska hantera henne i ridningen vissa dagar. Varje dag är en ny utmaning, vilket jag tycker är bra för jag lär mig så otroligt mycket av de och Fordina är fortfarande min älskling, ALLA dagar i veckan. Jag har ju även ett stort plus men min ridning, förutom att jag rider Fordina så rider jag ju tre andra hästar också. Så jag utvecklas så mycket som ryttare just nu, I höstas till exempel så var de svårt för mig att sitta på Fordina, men när jag sitter på henne nu så är de "lätt som en plätt" de känns så iallafall. Jag tycker dock de är super skönt, jag slipper liksom nu jobba så mycket själv för att få henne att jubba medan jag nu istället bara nästintill bara kan "sitta" där och bara göra de jag gör för att hon ska börja jobba.

Nu blev det en liten historia här ovan men vad gör de, de blev ett lite mera intressant inlägg nu när jag berättade lite om Fordina.

Är fortfarande på jakt efter en duktig ryttare som kan rida Fordina 1-2 veckor i början av mars. Jag ska nämligen operera mig och kommer int kunna rida på ett tag. Tråkigt men men..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det blev lite ändrade planer igår, jag åkte till stallet lite senare än vad jag hade tänkt. Kom till stallet ungefär vid 11.15, innan de hade jag åkt och shoppat lite grejor. Pilot fick ett nytt täcke och Fordina fick en ny grimma. Jätte gullig grimma faktiskt, en marinblå vanlig grimma som jag köpte marinblått ludd till. Fordina ska ha de skönaste, alltid!

När jag kom till stallet så red jag Doris i 20 minuter iallafall, honvär jätte duktig, skrittade bara henne på långa tyglar men hon var lugn och fin.

Efteråt så fixade jag stallet, mockade, packade hö, fyllde på vatten i hagen och fixade burkarna. När allt detta var klart så gick jag upp till cafeterian och åt min lunch. Kollade även på ett avsnitt på en serie som jag kollar på, eller kollar om rättare sagt. Jag har typ kollat på alla serier, sen kollar jag om dem typ två gånger, så nu håller jag på att kolla om The Vampire Diaries. Super bra serie verkligen...

När jag hade ätit up och klockan slog till 13.45 så gick jag och tog in Måns från hagen. Borstade och fixade honom, till dressyrträningen som började klockan 14.45, gick dock in i ridhuset och skrittade fram i ungefär 15 minuter innan träningen började. Det gick iallafall super bra på träningen, jag har bara ridit honom ungefär 6 gånger innan så håller fortfarande på att hitta knapparna på honom. Har lite svårt än så länge att hitta knapparna på honom direkt, men efter en stund hittar jag knapparna och han blir riktigt fin i slutet, en sån fantastisk ponny på alla sätt och vis.

Sist men inte minst så blev de senare Fordinas tur att jobba lite, men vad är sannolikheten att just när jag ska rida och de är inte Fordinas bästa dag så kommer de in 1000 andra som ska rida, de kom liksom in folk som inte ens har sina hästar på anläggningen så de var hästar som hon inte ens kände. Aja.. en av de skulle tömköra, och de sa jag verkligen stort NEJ till, Fordina blir galen när man rider och någon annan tömkör, men jag sa liksom.. Du får vara där nere på volten eller så tömkör du inte alls.. Klart slut.. Man måste ju också ta hänsyn till andra som kanske inte kan rida om någon annan tömkör så jag fick sitta där och skritta i 30 minuter innan jag kunde börja trava... Sen hade jag en tjej som skulle få testa rida på Fordina, alltså tjejen som äger ponnyn som jag hjälper till med. Så hon skulle ju få testa rida, men jag vill inte slänga upp henne om jag inte vet att Fordina är lugn liksom så jag fick vänta tills alla hade gåttut från ridhuset tills jag kunde börja trava.. Suck.. Men så är de..

Jag travade iallafall lite sen fick den andra tjejen som heter Filippa hoppa upp och testa. Filippa var jätte duktig, Fordina är jätte svår.. Den svåraste häst som jag har suttit på, hon är så speciell fast ändå världens bästa. Man kan inte puscha henne för mycket för då stänger hon av allt så man får ta allt i hennes takt men känner hon att hon är duktig så går allt så Fordina ärverkligen en häst som man verkligen måste berömma när hon gör rätt. Hon är också väldigt svår för har hon inte nått att göra, eller tänka på.. Om hon till exempel blir fin och sen känner jag att jag vill sitta och skritta precis så som hon är JUST nu.. då dröjer detinte länge tills hon hittar på något annat för då blir hon uttråkad. Så hon är väldigt svår på de viset, men Filippa var jätte duktig.. Kul också att se min häst från marken, har inte gjort de på nästan ett år.

Så kul var de.. hon är super fin i kroppen nu iallafall.

Nu ska jag iallafall snart till stallet, hoppas på att jag ska hinna rida båda hästarna idag, annars får Fordina vila för hon har jobbat på bra de senaste dagarna. Då rider jag bara Doris isåfall. Aja ska ta och göra iordning mig så hörs vi lite senare..


Likes

Comments

Sitter nu och kollar på Talang, sjukt kul att kolla på faktiskt.. Sitter bara och as garvar åt vissa, tårarna rinner ju nästan.

Ska sedan gå och lägga mig för de blir en lång dag imorgon, tre hästar ska ridas.

Ska till stallet kl 09.30, fixa stallet som tar ungefär 30 mi. Då klar kl 10, sedan ska Doris ridas, kommer nog ut med henne klockan 10.30 och rider 20-30 min, alltså skrittar henne på långa tyglar. Kommer sedan ät äta mat och ta det lite lugnt mellan 11-12, gå ut och gå med Pilot. Sedan ska Fordina ridas, familjen med ponnyn jag rider kommer förmodligen kl 12.30 när jag ska rida för att de ska få se lite mer vad jag menar och hur de ska göra med sin ponny, för de är samma jobb på både Fordina och deras ponny. Tänkte även att den äldsta tjejen i familjen skulle få testa lite på Fordina så att hon får in känslan på hur det ska kännas. De är lättare att se på Fordina vad som är rätt och fel, lite svårare att se på deras ponny.

Så hon ska få en liten lektion för att få känslan som hon ska sträva efter. Ska också bli kul att få se min häst lite från marken, har inte gjort de på nästan ett år, då jag hela tiden rider henne. Visst jag ser henne när jag longerar, men de är inte samma sak som när någon rider.

Efter de rullar klockan mot 13.45 ungefär om jag har räknat med tiden rätt. Sen ska jag ut och hämta in Måns från hagen sen ska jag göra iordning honom för ett ridpass, ska träna för ridskolechefen här på ridskolan, ska bli super kul. Så får vi se vad vi ska öva på. Jag ska iallafall om jag inte redan har sagt de, börja tävla Måns i dressyr. Hoppas att vi kan komma en bit tillsammans, världens coolaste ponny om jag får säga de själv.

Dagen är därefter slut och jag kommer vara helt slut, kommer säkert somna direkt när jag kommer hem.. Ska gå och lägga mig nu så att jag kommer upp imorgon, jag är dessutom väldigt trött så kommer nog ändå inte orka vara kvar uppe nå länge till. Ska dock ut med Pilot en stund först. Så vi hörs imorgon, sov gott...

(Bilden nedan är från min och Måns dressyr start i höstas.)


Likes

Comments

* Stallet klar

*Fordina riden

* Duschat

Vad nu?

Sitter och äter nu innan jag ska göra mig iordning för skolan. Vet intehur jag ska ha håret.. lockigt eller platt? Hur brukar ni ha erat hår? eller brukar ni ha håret uppsatt?

Efter skolan ska jag som sagt direkt hem och byta om, få i mig nått och äta, sedan vidare till nästa stall.. Vad brukar ni göra efter skolan? Pluggar ni eller vad gör ni..?!? Skulle vara kul och få veta vad ni gör.

Lite ändrade planer i helgen också, Doris ska skrittas igång nu så jag ska skritta henne både lördag och söndag. Ska få bli kul att sitta på henne igen.

Likes

Comments

De är sent och jag ska gå och lägga mig för är verkligen jätte trött, hoppas bara att jag kan somna. Annars blir de lite jobbigt för ska upp tidigt imorgon.

Jag har inte gjort något speciellt nu under de tre senaste dagarna, har varit i stallet och jobbat.

Men imorgon och framåt börjar de roliga komma.


Torsdag (imorgon): ska upp vid 07, åka till stallet vid 07.30 och ska sitta på hästen kl 08.00 är de tänkt, ska sedan fixa stallet och åka hem och fixa mig själv till skolan. Vet inte riktigt vad Fordina ska få göra imorgon, men tänkte mig något i stil med att travjobba i ca 1 timme, givetvis så jobbar jag i skritt typ 40 minuter av tiden. Vill ni veta varför, in å kika i inlägget där jag skriver om hur jag jobbar med hästarna. Eller tryck här..

Jag ska till skolan efter stallet, har bara två lektioner på torsdagar så går från 12.40 till 15.20, ganska chill schema om jag får säga det själv och jag går liksom ekonomi.

Efter skolan ska jag hem och äta, byta om och sedan till nästa stall. Eftersom jag rider i två stall nu så har jag olika kläder i varje stall, hos Fordina så har jag vissa ridbyxor, ett par ridstövlar, en ridhjäl, några ridjackor osv, Sedan när jag är hos ponnyn som jag hjälper till med så har jag andra ridbyxor, andra stövlar, annan jacka, annan ridhjälm. Endast för att slippa smittorisken, speciellt för kvarka. Så jätte viktigt att byta kläder och utrustning när man är i olika stall.

Vet inte riktigt vad jag har för plan med ponnyn imorgon men de återstår att se, beror på om tjejerna vill rida eller om de vill att jag ska rida.

Fredag: Inget planerat förutom att gå i skolan och rida Fordina efter skolan, hon ska nog få göra samma sak som på torsdagen. Jobba mycket trav.. viktigt också att hon nu bygger upp sig på rätt sätt så skadan inte kommer tillbaka.

Lördag: Åker till stallet vid lunchtid, rider Fordina, hon får nog antigen ridas ute eller trava lite bommar inne i ridhuset. Fixar sedan stallet och efter de har jag dressyrträning med Måns. SÅ kul att rida och träna tillsammans med honom, så positiv ponny. Ska försöka gå någon som kan följa med och filma så ni får se vad jag menar med magisk ponny. Efteråt ska jag bara hem och slappa.. och då menar jag slappa, har haft mycket i skolan denna vecka och har pluggat mycket redan nu i veckan och blir förmodligen mer så nu på lördag tänker jag bara slappa framför TV:n.

Söndag: Morgonen i stallet om jag inte byter bort den eller säljer den. Återstår å se hur jag gör.. Fordina ska longeras eller skrittjobbas ordentligt, inge trav. Hon ska endast skrittas för att släppa lite på musklerna och bli mer lösgörande. Den bästa trän ingen för hästen är att skrittjobba. Jag tycker att det är superkul att skrittjobba. Jag kan sitta och skritt jobba Fordina i typ 45 minuter och sen kommer jag på mig själv.. Oj jag kanske borde trava lite också.. Aja men vill ni få en stark häst, mycket skrittjobb. för då använder hästen hela kroppen. Gärna mycket ökad skritt så den verkligen trampar på bak och jobbar igenom hela kroppen. Fordina tycker att det är jätteskönt att skritta på långa tyglar i en ökadskritt. Hon blir jätte avslappnad då.


Detta var hur resten av min vecka ser ut. Hur ser eran ut? Vad ska ni göra? Aja nu måste jag verkligen sova.. kommer somna framför datorn annars.. Men vi hörs imorgon... kramisarLikes

Comments

De har varit mycket stt göra nu de senaste två dagarna. Tiden har gått så fort så jag har inte hunnit lägga något åt sidan så att jag kan få upp ett inlägg.

Men nu kommer de upp ett iallafall, och jag tänkte fråga er en fråga..

Skulle ni vilja att jag gör en serie med inlägg som handalar om något speciellt?

Typ att kändisar svarar på frågor, både inom ridsporten och kndisar utanför de, även att till exempel ge tips om bra ridprodukter eller produkter överlag.. Vad tycker ni?!? Kommentera nedan eller skicka till mig privat om vad ni skulle tycka va kul att läsa om.

Likes

Comments

Hästarna

Inlägget kom en dag sent men ni ser i rubriken om vad de ska handla om.

Jag rider just nu tre hästar, red fyra innan men en är tyvärr skadad, super tråkigt men så är det. Precis när Fordina skulle komma igång på riktigt så blv den skadad. :( Men sånt är livet, de går inte riktigt som man har tänkt sig hela tiden, men jag tycker att vi kör igång med första hästen.


Nästa häst är Doris. Verkligen en super fin häst, asså verkligen. Jag vet inte om ni har sett något utav henne när jag bloggade tidigare? Någon som gjort de? Jag har iallafall ridit henne sean i somras och de har gått super bra, vi har varit ute i skogen, galopperat i snön och tränat i ridhuset. Har nog aldrig träffat en häst eller sto rättare sagt med så bra personlighet, Fordina har bra personlighet men kan vara lite sur vid ridningen ibland när de blir för mycket men detta sto är verkligen aldrig sur.

Så positiv till allt, de är superkul att få sitt och jobba med en sådan häst som bara vill lära sig mer och mer och göra rätt. Verkligen en häst i min smak.

Men hur jobbar jag med henne? Hon är så positiv till allt så henne behöver jag inte få att tänka positivt som jag behöver med Fordina. Jag skrittar alltid fram Doris i 5 min sedan kortar jag upp tyglarna och jobbar henne i skritten i 5 min för att hon ska komma igång i kroppen ordentligt innan jag börjar jogga henne.

Efter skritten börjar jag jogga henne i några minuter, jobbar på både raka och böjda spår för att hon ska komma igång i kroppen ordentligt även där. Efter de börjar jag alltid göra lite sidvärdsrörelser, skänkelvikningar, tagen bakdel, ja allt för att få henne med på vad jag vill. Efter de brukar jag galoppera lite, jag galopperar inte varje pass men gör jag de så brukar jag ofta först stå lite i lättsits, ha henne i en lite lägre form och försöka galoppera på lite så hon får arbeta igenom kroppen. Ibland räcker det för mig med att bara galoppera så där, räcker de inte så samlar jag upp henne och arbetar henne i en trevlig arbetsgalopp och gör lite olika övningar. Brukar jobba på serpentinbågar och på medellinjen så gör jag ett enkelt byte, med de menar jag att jag saktar av i skritt skrittar mellan 3-5 steg och sen fattar jag ny galopp vilket i detta fall blir höger om jag kom in i serpentingen i vänster, Sen gör jag den några gåner och sen kan jag vara nöjd.

De som jag arbetar med när jag jobbar henne beror lite på hur jag är just då, hur hon är i humöret, känns hon trött så brukar jag inte jobba så hårt utan bara jobba henne lite så att hon får rör och sträcka på sig.

Detta är hur jag jobbar med Doris och jag försöker även jobba varierat med henne, ut i skogen, rida i snön så att hon får en varierad träning.

Men de är tyvärr hon som är skadad just nu så vi får hoppas att hon återhämtar sig snart.


Nästa häst är ponnyn jag rider till en familj, en ponny som är pigg, har egna åsikter men verkligen super snäll. En ponny som är väldigt dåligt grundinriden som jag hjälper till att sätta mer grunder på.

Med denna häst jobbar jag som sagt med grunderna på, den ska lyssna på mig som bestämmer. Alltså träning om att jag bestämmer, tränar på galoppfattningar, men jag tränar först och främst på med henne att hon alltid ska vara lugn, i alla sammanhang, Hon kan lätt bli stressad i ridningen när hon inte förstår vad man menar och kan då lätt springa iväg, hon har galopperat iväg några gånger för att hon blir för pressad, hon förstår inte och för att då fly ifrån problemet så galopperare hon iväg. Så de gäller att vara jätte lugn som ryttare, döttrarna gör det jätte bra med mina tips om hur de ska fortsätta rida när inte jag är där.

Jag börjar alltid med att skritta fram henne om inte någon av döttrarna redan gjort de när jag kommer, sen jobbar jag henne i skritten med lite volter, skänkelvikningar och diverse. När hon är lugn så går jag över till trav, jobbar henne på samma sätt sen, skänkelvikningarna i trav har vi inte kommit till än. Blir hon minsta lilla spänd så saktar jag av till skritt där hon lätt lugnar ner sig för i skritten är hon trygg. När hon blivit lugn igen så övergår jag till trav och fortsätter jobba, blir hon spänd igen så övergår jag till skritt. Efter att hon blivit lugn i även traven brukar jag jobba henne där och sedan efter en stund gå över till lite galopp och brukar då galoppera på en volt och något varv på fyrkantspåret. Sen saktar jag av och gör ny galoppfattning, byter jag varv efter en stund och gör samma sak i nadra varvet. Hon brukar bli väldigt trött efter galoppen så då brukar jag avsluta med lite lägre form i trav och lite lösgörande övningar så hon får varva ner och slappna av och sedan saktar jag av till skritt och hoppar av.

Jag hoppar ALLTID av direkt när jag ska skritta av för att lägga så lite jobb som möjligt på hästen när jag skrittar av. Ibland kan jag ta en sväng i skogen för att skritta av och då hoppar jag inte av, men rider jag bara på banan så hoppar jag av, spänner upp sadelgjorden och skrittar i ca 5 minuter för hand för att hästen ska slippa ha mig på ryggen i onödan.

Denna ponnyn kommer verkligen bli en riktigt fin ponny som många tjejer och killar kommer drömma om, tänk dig världens gulligaste ponny som är världens snällaste och sen ett plus på de som är sjukt fin i ridningen. Snacka om att familjen har en drömponny.

Har ingen bild på ponnyn men de kommer säkert en bild så småning om.

Nästa häst är lilla busfröt Måns som är en ridskolehäst på Falu Ridklubb, men de är världens finaste ridskoleponny. Tror inte man kan hitta en så fin ponny om jag ska vara helt ärlig. Denna ponny är helt klart också en drömponny utöver det vanliga. Supersnäll i all hantering, supersnäll och rida. Men man måste komma till ridning för att han ska kunna arbeta utan att fjanta sig, är man lite osäker om ryttare och inte vågar säga till honom så börjar han fjanta, han kan bocka osv. Men är man bestämd som ryttare så gör han allt för en. Jag har tävlat dressyr på honom en gång och de gick lite sådär. Andra gången jag tävlade dressyr och de va tredje gången jag satt på honom. Men nu ska jag rida honom mera så får vi se om det går bättre nu.

Han jobbar jag endast med när jag har min tränare med och då bestämmer hon vad jag ska göra, men vi tränar på lite olika saker. Han kan de mesta, eftersom att han är ridskolehäst men har fortfarande mycket att lära. Min tränare rider honom nästan varannan dag och hon utbildar honom till ridskolan. Jag rider honom en gång i veckan på lektion för min tränare och då tränar vi på de som hon vill att jag ska träna på. Han var iallafall superfin när jag red honom sist, världens finaste ponny skulle jag säga. Finns någon video på honom på min instagram om ni vill kolla. Har inte så mycket mer att säga om denna ponny, lite svårt också och säga hur jag jobbar med honom eftersom att de är min tränare som väljer vad jag ska göra men vi tränar mycket tagen bakdel, övergångar osv.


Fordina är ju då sista hästen, världens bästa häst enligt mig som ni kanske kan föstå.

Hon är väldigt speciell, vissa dagar kan hon vara sjukt posivtiv till allt arbete medan vissa dagar kan hon vara trött grinig och inte vilja alls. De dagar som hon är trött och grinig får jag rida på hennes villkor. Henne jobbar jag iallafall med att hon alltid ska vara positiv till de jag försöker att förmedla till henne då hon inte alltid är positiv. Jag berättar lite nu hur jag gör nu när hon håller på att bli igångsatt.

Börjar alltid med att skritta för hand i 5 minuter, och då spänner jag sadelgjorden ett hål för varje varv, sätter alltid sadelgjorden löst inne i stallet, och sen spänner jag den efter hand som jag skrev. Tänk dig själv att ha något runt magen som spänns så mycket som de går och sen ska den sitta där, hellre då att man spänner lite i taget ellr vad tycker ni?

Efter att jag skrittat och spänt sadelgjorden klart så hoppar jag upp och skrittar fram henne i en ökad skritt i 10 minuter sen jobbar jag henne alltid i skritt i 10 minuter. Då jobbar jag mycker med övergångar, för att träna på att få fina halter, hon ska vara avlappnad i formen och diverse.

Ett hett tips för er med ston eller en häst över huvud taget har svårt att arbeta från bakbenen och lyssna på dig, ställ utåt tills hästen svarar och börjar arbeta från bakbenen, sedan stället du hästen innåt och tar den upp huvudet då ställer du utåt igen tills den lyssnar på dig och arbetar med bakbenen, har hästen huvudet rakt upp kan den inte arbeta med bakbenen. När hästen sedan lyssnar så ställer du innåt igen, har du en häst som ofta blir uttråkad, ställ lite utåt ibland och ha inte samma ställning och form hela tiden för då tappar den tålamodet. Ställlite utåt och sen lite innåt, gör en halt när den är utåtställd, få den att alltid fokusera och va uppmärksam på dig, BARA DIG. Den ska inte vara koncentrerad på något annat än just dig.

På detta sätt som jag nyss skrev om måste jag använda på Fordina annars blir hon alldeles för ofokuserad och hon kommer i sin egen lilla värd och gör de hon vill och går dit hon vill. Därför måste jag alltid vara aktiv med henne och de jag gör, de kan inte gå fler än 10 sekunder att jag inte gör något för då blir hon uttråkad direkt och hittar på något annat.

När jag sedan ska börja trava så kanske jag börjar i högr varv och då travar jag ett varv, sen skrittar jag två varv och övergår till vänster varv och gör samma sak där, travar ett varv, sen skritta två varv, sen byter jag varv och gör samma sak om och om igen tills jag känner mig nöjd. Jag kan ju inte göra så för länge heller eftersom att hon håller på att sättas igång, men några gånger i varje varv brukar jag göra iallafall och sen hoppar jag av som jag skrev om ridigare och då spänner jag upp sadelgjorden och skrittar henne i ungefär 5 min.För mig som person är det väldigt viktigt att känna sin häst och vilket humör den är på, har jag tänkt att hoppa, göra en jobbig gymnastikövning men hästen känns alldeles för trött och inte riktigt med på noterna så gör jag inte den övningen, då kanske de räcker med bara ett kryss och skutta över några gånger. Då ändrar jag såklart min plan utifrån hur jag och hästen känns just då, jag ska inte bara göra de som jag vill, man måste också tänka på hur hästen känns just i de läget. Tänk dig själv om du har världens träningsverk från träningspasset igår, jag åker inte dit och tränar ett lika hårt pass idag igen för de gör för "ont". Vissa kanske gör de men jag tror att de flesta inte gör de utan de kanske bara går ut och går och stretchar lite extra efter för att minska träningsverken. Och de är precis samma sak med hästarna, gör de ett hårt pass så anser inte jag att de ska gå ett till hårt pass dagen efter. Utan att de istället ska gå lite lugnt, bara få röra på kroppen, stretcha lite och bara mysa som vi människor hade velat.

De är ju självklart också från individ till individ och vad man har för häst, har man en häst som är galen och het så kanske man behöver göra ett pass dagen efter men jag tycker fortfarande bara att man ska jobba lite kravlöst. Nu säger jag inte att alla gör så men de är mina åsikter om hur man ska känna av hur hästen är också och inte bara tänka på sig själv. Samma sak med tävling om man ska tävla, jag är såhär iallafall. Jag gör en sån noggrann planering innan tävling så jag får aldrig problemet att Fordina inte känns fräsch. Känns hon inte fräsch så startar jag inte, då avanmäler jag. När jag och min tränare skulle ha hoppträning till en tävlingen som var om tre dagar så var Fordina inte alls fräsch över huvu taget, tävlingen var en lagtävling men jag valde att ändå inte starta för Fordina var inte fräsch. Jag åkte veckan efter och kollade upp henne hos veterinären och fick konstaterat att hon hade två överansträngda bakben. Jag kan ju säga att jag är glad över att jag känner min häst.

Känner du din häst så vet du när det är något fel om den inte är som den ska, du känner även av att den kanske har träningsverk. Gör då upp en annan plan för din ridning. De är mitt bästa tips, istället för att sitta där på en volt och de går inte bra för att hästen inte orkar sen gårdagens pass.

Likes

Comments

Hästarna

Fordina travades idag och mamma filmade, hon är verkligen så fin nu men det finns mycket att jobba på. Hennes form är fortfarande lite ostabil men de ska vi jobba på. Hennes muskler ska stärkas, hela hon ska bli så jäkla snygg så att hon drar alla ögonen till sig på tävling. De har hon redan gjort när hon var på tävling i somras men nu ska hon bli ännu snyggare och vi ska verkligen bli ett team tillsammans. Hon är så jäkla snygg nu i skroppen också om man kollar på tredje videon.

Imorgon ska hon ridas lite, funderar på lite bomövningar i skritt sen kanske lite bommar i trav, super bra för att stärka kroppen.


Fick inte upp videon här så klicka på länken nedan för att se video.n

https://www.instagram.com/p/BeJHryDAZRK/

Likes

Comments