Tips inför samarbeten

- Gör bara samarbeten med företag som du själv kan stå bakom och som du genuint gillar. Om du själv inte tycker om det varför skulle dina följare då gilla de?

- Se till att du får en ersättning eller lön. Gratis samarbeten är egentligen inte ett samarbete utan det är mer som ett pr-utskick och det finns ingen lag på att du måste marknadsföra det om ni inte har en överenskommelse om de. (När du bara får gratis produkter och inget mer då är det ett pr-utskick enligt mig ) Om du får ekonomisk ersättning för ditt samarbete då är det ett samarbete och då måste du marknadsföra det och markera de med "annons eller sponsrat inlägg" eller om du tar emot gratis produkter och du och företag har kommit överens om att du ska lägga upp bild, ett inlägg eller liknande som är reklam

- Hitta en win-win-win situation det vill säga där företaget, du och dina följare vinner på att ha samarbetet. Alla går plus på det och alla blir glada

- När du väl har fått ditt samarbete är det super viktigt att du tänker på att publicera de rätt tidpunkt. När du vet att det är många som är inne på exemplevis bloggen. Ta hjälp av att titta på din statistik och utgå efter den. Låt de inlägget ligga högst upp i flera timmar, så dina följare inte missar de!

- Det här är nästan som punkten ovanför men för just Instagram. Om du ska lägga upp de via Storeis är det super viktigt att just den dagen är de nästan bara samarbetet som syns där. Lägg inte upp hur mycket som helst så samarbetet försvinner in i mängden.

Gillar