Tips för dig som ska till Bali

Åh vad underbart med Bali. Kan du inte skriva ett inlägg med tips om just Bali, boende mm.

Jag fick den kommentaren på ett utav mina tidigare inlägg om Bali resan. För er som har missat de så ska jag och min pojkvän åka till Bali om 13 dagar och det ska bli så himla roligt! Det är första gången vi båda åker till Indonesien men sen är det även första gången vi åker utomlands tillsammans. Jag funderar redan nu på om jag ska börja packa och lägga fram lite kläder och se om det är något som jag måste köpa nytt. Ni som känner mig vet ju att jag älskar att vara ute i god tid!

P och jag har bokat våra hotell på Booking.com och det kan många ha olika åsikter om, I know. Det är många som har rest utomlands och sen kommit till sina hotell och sen finns det inget rum men jag tänker att man kan inte veta förens man har testat. Så vi har än så länge bokat tre hotell och ska boka ett till via Booking.com, våran tanke är att vi ska bo tre nätter på ett hotell, byta hotell och sova tre nätter där och fortsätta så tills vi ska hem. Varför vi gör så är för att vi ska få uppleva och se så mycket som möjligt av Bali. Vi vill inte missa något! Visst vi kommer inte hinna se allt genom att göra så men vi kommer hinna se väldigt mycket mer än om vi bodde på samma hotell hela resan. Vi tittade även en heldel på Airbnb och letade efter boende men de var för det mesta bara villor som man skulle dela med andra resande och det var jag inte så intresserad av. Men det är också ett varmt tips till er som kanske resa själva, om ni vill träffa och lära känna andra människor kanske det passar perfekt för er!

Att åka till ett land som man aldrig har varit i är super spännande men samtidigt lite läskigt. Jag börjar bli en aning nervös och pirrig nu, därför har jag förberett mig lite genom att titta på youtube videos där de tipsar om allt ifrån boende, mat, surfing ställen, bra restauranger till vad man ska göra om man blir biten av ett varmblodigt djur och så vidare. Så det är verkligen ett tips jag har till er, gör era research innan ni åker!

Mitt sista tips i det här inlägget är att ta med sig resorb, dimore tabelleter, handsprit, våtservetter men även att vaccinera sig innan resan. Jag som inte har tagit Hepatit A och B måste göra det men även så är det bra att ta vaccin mot Japans hjärninflammation som är något man kan få om man blir biten av mygg som bär på det viruset. Jag har tagit min dos 1 utav både Hepatit A o B och japansk hjärninflammation, nu på lördag ska jag ta min dos 2 och sen när jag kommer hem ska jag ta dos 3. Om man tar den tredje sprutan får man ett skydd på flera år. När vi har gjort vår resa och kommer hem lovar jag att ni kommer få fler tips!

Gillar

Kommentarer