Skolångest

Snart kan man räkna på händerna hur långt det är kvar tills skolan börjar. Tråkigt att sommaren gått så fort.... Vilket som betyder både nackdelar och fördelar. För min del är det mest fördelar då man får in rutiner, träffar folk och inte sover bort hela dagarna. Sen är nackdelarna väll att man får press och då kommer min presstationsångest in i till 110%...

Ni som ska börja i gymnasiet, välkomna! Kul att ni äntligen sätter foten i den riktiga skolvärlden där plugget betyder mer än någonsin. Hahah nej skojar bara! Det jag skrev i ett tidigare inlägg om man inte trivs eller det är något som inte känns bra. Hoppa av eller byt direkt! Det är inte värt att du ska plåga dig själv och gå kvar! Det blir bara bättre av att ta ett nytt beslut och ändra på det direkt! Du kan komma tillbaka till skolan när du känner dig redo, mår bättre eller vad det beror på! Det gjorde jag! Så om ni behöver rådfråga någon finns jag alltid att fråga! :)

Det kan finnas massor av olika anledningar till varför man hoppar av skolan och jag tycker alla förklaringar är okej förutom "jag orkar inte" för att man är lat... Men annars ska ni känna att allt är okej! Så ni ska inte känna att er ursäkt inte är "tillräckligt bra" gå efter din egna känsla så kommer allt lösa sig. De olika anledningarna till varför du vill hoppa av och ta en paus kan vara för att du mår psykiskt dåligt, har det jobbigt hemma, inte trivs i din klass, blir mobbad, inte gillar lärarna, känner dig otrygg, inte gillar skolan du valt och så vidare.

Du går ju i skolan och skaffar dig en utbildning för din egna skull, inte för någon annan. Det är viktigt att komma ihåg! Så gör det som känns bäst och gör det för dig själv!!

Ni som känner att ni är jätteotaggade jag har inga speciella tips till er förutom att det kommer bli kul, jag kan nästan lova er det. Gå in med en positiv inställning det hjälper alltid! Om ni har skolångest kan ni ta en sak i taget. Plugga på det som är det viktigaste som tillexempel om du har tre prov en vecka pluggar du på de du kan minns om, de prov som kommer först eller så pluggar du på allt varje dag men lägger ner max 30 minuter på det. Det är nog mitt bästa pluggtips! Att plugga och repetera varje dag. Nöt in det i huvudet! Sen att alltid alltid alltid hänga med på lektionerna. Desto mer aktiv du är desto roligare kommer det att bli!

Gillar

Kommentarer

niklasmatrix
niklasmatrix,
hej vilken fin bild gå gärna in på min blogg och kolla vad jag har lagt upp och följ mig gärnanouw.com/niklasmatrix
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229