Så tjänar jag pengar på bloggen

Innehåller affiliate-länkar

"Åh hur tjänar du pengar på bloggen? Några tips?"

Den här frågan fick jag igår och jag tänkte att jag skulle svara på den i ett inlägg. Kan tänka mig att det är många andra som undrar samma sak och why not jag kan ge er lite tips! Jag kan börja med att säga att jag har bloggat seriöst i ca 3-4 år nu och man kan absolut inte få allt över en natt. Jag är långt ifrån där jag vill vara men jag är påväg och måste kriga mig uppåt. Det tar tid, energi, kraft och om man verkligen vill något här i livet måste man ge 110% hela tiden. Ja självklart är det okej att man inte orkar, mår dåligt eller har en dålig dag men man måste ändå få ut något. Om inspirationen och motivationen är borta, sök efter den och försök att hitta den! Det är bara fantasin och du själv som kan sätta stopp.

Det jag tjänar pengar på är Metapic, sidvisningar och samarbeten. Alla tre är super bra på sina sätt och jag skulle vilja rekommendera alla att använda just Metapic oavsett om man har eller inte har möjligheten till samarbeten. För er som inte vet vad det är så är det när man länkar till olika produkter. ( Ett exempel ser ni här nedanför. ) Det är smidigt, snabbt och enkelt! De du då tjänar pengar på är när dina läsare klickar sig in på dina länkar.

1an // 2an

Något annat som jag tjänar pengar på är sidvisningar och det är vad det låter som. Man får en viss summa för varje gång ens läsare klickar in på bloggen. En väldigt liten summa som oftast är på 0,2 öre. Den sista saken som jag tjänar pengar på är samarbeten. Det är min största inkomst och jag förstår varför samarbeten är så viktigt för stora influencers och det är just för att det är deras största inkomstkälla. Det är olika från person till person, företag till företag och från gång till gång hur mycket man får ut. Jag vill bara säga det att jag gör bara samarbeten med sånna företag som jag kan stå bakom och något som jag tycker är bra och tycker om. Man ska aldrig göra samarbeten bara för att. Något annat som man ska tänka på är att man inte gör gratis reklam åt företag. Du ska alltså aldrig lägga ut något på en produkt som du har fått gratis, företagen tjänar så extremt mycket på det. Om du får en rabattkod att ge ut till dina följare, se då till att du får en viss % av alla intäkter annars är tjänar du inget på det. Hoppas nu att tipsen hjälpte lite!

Gillar

Kommentarer