Så får du bättre hy

Mina tips och knep för att få bättre hy kanske är de bästa som finns, helt ärligt!

- Pilla inte i ansiktet, du får en himla massa bakterier på händerna och om du tar de i ansiktet kan de kan komma i porerna och det ger er finnar.

- Drick mycket vatten, Det är inte bara bra för hyn utan det är också bra för hela din kropp, de rensar kroppen på gifter, du tränar bättre, minskar risken för huvudvärk, undviker att bli förkyld, förebygger förstoppning, går ner i vikt och de ger dig bättre hår. Så om du inte redan dricker vatten bör du börja med det:)

- Tvätta ansiktet med vatten morgon, kväll och efter ett svettigt träningspass, alla kan vi vakna upp på morgonen och känna oss lite ofräscha i ansiktet då är de extra viktigt att skölja av de med ljummet vatten. Det kan bli som en hinna på ansiktet när du vaknar upp och om du hoppar över att skölja bort de innan du sminkar dig stänger du igen porerna. Det kanske inte är så många som vet det är men svett kan täppa igen dina porer också vilket som leder till finnar.

- Egen handduk till ansiktet, att ha en egen handduk till ansiktet är en regel! Du ska alltid ha en ren och fräsch handduk som du tvättar ansiktet med och du ska absolut inte blanda handduken för händer med den för ansiktet. Dina händer samlar som sagt jättemycket bakterier och om du torkar bort de på en handduk är det inte den bästa iden att torka den i ansiktet efteråt.

Bilder från Weheartit.com

- Använd inte mycket smink, när du använder för mycket smink täpper det igen porerna och det kan ge dig finnar.

- Stressa mindre, stressar du mycket bildas mer androgener som täpper till porerna och gör att akne kan bildas.

- Tvätta mobilen, din mobil är en av de saker som samlar mest bakterier och när du pratar i telefon och tar den mot ansiktet fastnar bakterierna på huden.

- Sluta rök, behöver inte säga mer än så

- Ät fett, Att inkludera nyttiga fetter, som avokado och nötter, i din kost är ett bra sätt att hålla huden mjuk och smidig.

Gillar

Kommentarer

emmakmoberg
emmakmoberg,
Så bra tips fina du! 🌸
nouw.com/emmakmoberg
oliviamalm
oliviamalm ,
Tack Emma 😇
nouw.com/oliviamalm