Kladdkaka med vitchoklad och saffran
Hej fina ni! Idag provade jag att baka något nytt och det blev kladdkaka med vitchoklad och saffran. Herregud så god den var! Om ni inte har testat att göra det här receptet så är det dags för det nu. Så himla mysigt att ha till adventsfikan och så kul att testa något nytt.

Ni behöver:
100 g smör
100 g vitchoklad
1 msk arom med smak av saffran eller 1 påse saffran
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en form med löstagbar kant
Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan när allt är smällt
Grovhacka chokladen och tillsätt smöret tillsammans med saffransarom. Rör tills chokladen har smällt
Knäck äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner äggen i smörbladningen och blanda väl
Rör ner mjölet, lite i taget
Häll ner smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Låt svalna helt, serveras med grädde

Det gick super fort att göra kakan och det var dessutom hur enkelt som helst. Det tycker jag är ett pluspoäng, då kan vem som helst baka och det blir bra! Jag kommer att göra den här igen och det är nästan så att jag ska bjuda mina kollegor med den här underbara kakan.

JAg gillar verkligen denna vita mer nu☺️
Mums 😍
Wow så gott! Måste ju testa detta