Hårvård level 100

Innan jag började med balsam-metoden letade jag runt på internet. På olika bloggar, hemsidor och youtube-klipp om hur man gjorde, varför man skulle börja med att bara tvätta håret med balsam och utesluta schampo helt och hållet. Vad som var bra med det och vilka ämnen i olika produkter man slutade använda. Jag hittade fåtal sidor och youtube-klipp som kunde hjälpa mig. Därför vill jag skriva det här inlägget, för att hjälpa er som vill eller redan har börjat med balsam-metoden. Ge er olika tips och berätta hur jag behandlar mitt hår.

Först börjar man med något som heter sista tvätten, det säger sig självt nästan. Det är den tvätten du tvättar håret sista gången med schampoo.

De produkterna jag använder för sista tvätten och de produkter jag rekommenderar är Coops egna schampoo, Coops egna balsam och hårinpackning från Oliv (finns att köpa på Åhléns & Kicks)

Sista tvätten, gör så här:

  1. Börja med att gå in och blöta håret i duschen. Tvätta håret med Coop extra schampoo. (skölj ur allt schampoo)
  2. "Tvätt-balsam" Applicera Coop extra balsam i hårbotten och ner till axlarna. Sedan applicerar du hårinpackningen från Oliv i hårlängderna. Låt det värka i 10 minuter.
  3. Skölj sedan ur inpackningen och balsamet och låt det luft torka.

KLICKA HÄR för att komma till Therese Lindgrens video där hon visar hur man gör sista tvätten.

När du har gjort sista tvätten är det viktigt att du håller koll på vilka produkter du applicerar i ditt hår och vilka ämnen som finns i produkten. Det finns några ämnen som är "förbjudna" att använda när man använder sig utav balsam-metoden.

De förbjudna ämnena: Silikoner, miniraloljor och sulfater.

Det står på baksidan av produkten i innehållsförteckningen vilka ämnen som finns i. Det är lättare att komma ihåg de "förbjudna" ämnena än det olika balsamerna man får använda och inte använda när man står vid hyllan i affären.

Sen när du har gjort sista tvätten och kommit igång kan du använda Coop extra balsam (appliceras som schampo) och Garnier Respons balsam Avocado oil &shea butter (appliceras som balsam) för vanlig hårtvätt. De här produkterna använder jag mig utav, otroligt bra och avokado balsamet luktar så gott!

Ibland brukar jag vilja använda hårinpackning och jag har alltid haft svårt att hitta en som passar just mig och då fick jag tipset att använda kokosolja. Jag brukar applicera kokosoljan i håret på kvällen, sova med det och sedan skölja ut det på morgonen. Det är otroligt bra, det luktar gott, blir lent och är bra för håret! 

Här finns också en länk där det står otroligt mycket och bra saker om balsam-metoden om du vill läsa på! KLICKA HÄR

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229