Därför ska du vinterbada

Hej på er! Ni som har följt bloggen ett tag vet om att jag och min underbara mamma vinterbadar varje helg. Det är verkligen en av det bästa saker som jag vet just nu! Det är så himla kul och uppfriskande. Många av er har också ställt mycket frågor kring just vinterbad och jag tänkte därför skriva ett helt inlägg om just bara det.

Jag var en av de som inte brukade bada i Sverige, inte ens på sommaren. Men med tanke på Covid så hade jag inget val under sommaren 2020. Jag började bada i Sverige under den sommaren och fick upp ögonen för det. Det är ju ganska mysigt och fint! Tråkigt att jag har missat så många år av fina sommardagar och kvällar vid stranden. Men men det är inte försent för att uppleva det! Efter sommaren slutade jag aldrig att bada, vi fortsatte in i hösten men även under hela vintern.

Om någon hade sagt till mig för ett år sen att jag skulle vinterbada hade jag skrattat och sagt "aldrig i livet" Men tänk vad fel man kan ha och tänk vad bra det blev!

Det finns så mycket positivt med att just ta ett iskallt dopp i sjön och jag tycker att ni alla ska prova det! Om man är nybörjare kanske det inte är så bra att börja mitt i vintern utan att göra som jag gjorde. Bada på sommaren och inte sluta utan bara fortsätta trots vad det är för väder.

Min kropp har vant sig vid kylan nu och jag själv får en energikick, jag blir alltid super glad och pigg efter ett dopp. Det iskalla vattnet frigör stresshormoner och endorfiner. Det sägs också att om man vinterbadar regelbundet får man liknande effekt som att träna. Kroppen blir bättre på att reglera stresshormonerna i vardagen och man blir pigg. Förutom dessa effekter finns det också en hel del andra! Googla på vinterbad om ni vill läsa mer!

Som ni kanske förstår så gör jag det här för upplevelsen och själva stunden. Att få gå ner till bryggan med en termos full med varmt te, kvalitetstid med min mamma, komma ut i den friska luften och bli rik på upplevelser. Jag tycker att det är kul och en rolig grej! Att det finns positiva effekter ur ett hälsoperspektiv är bara ett plus i kanten.

Gillar

Kommentarer

LouiseEdling
LouiseEdling,
Åh vill så gärna prova det <3
nouw.com/louiseedling
agnesmathilda
agnesmathilda,

Jag är en badkruka även på sommaren, haha, men du får mig typ att vilja prova på att vinterbada! Men som du säger är det väl bäst att börja på sommaren 😊

nouw.com/agnesmathilda
MissMinnea
MissMinnea,
Jag skulle gärna vilja prova men jag vet inte om jag skulle klara av kylan, det känns ju som att jag skulle frysa till is och liksom inte kunna ta mig upp sen 😋
nouw.com/missminnea
LouiseEdling
LouiseEdling,
Åh blir så sugen på att vinterbada när jag ser dina bilder <3 Men föredrar nog att bästa innan!!!
nouw.com/louiseedling
saranilsander
saranilsander,

Åh låter så spännande, men är en sån badkruka Hahah. Hade dock varit kul att testa!🥰

nouw.com/saranilsander
sofilagerback
sofilagerback,

Åh låter så häftigt men tror inte jag skulle våga, är inte jätte förtjust i att bada på sommaren så tror inte jag skulle gilla detta heller 😅🥰

nouw.com/sofilagerback
johnssons
johnssons,

Åh vill prova men är ju en sån badkruka<3

nouw.com/johnssons
nellielillskog
nellielillskog,

Alltså vill testa, samtidigt som man vet att det är BRUTALT kallt. Haha, kanske får ge mig ut och bara köra!

nouw.com/nellielillskog
Desireekujala
Desireekujala,

Man blir ju så sugen att prova 😍

nouw.com/desireekujala
Angerts
Angerts,

Har inte tagit tag i detta ännu men måste ju pröva!

nouw.com/angerts