Vilket land ska du till? 

​Jag ska till USA!

Vilken organisation åker du med?

​Jag åker med EF.

Hur/ var skulle du helst vilja bli placerad?

​Jag vet faktiskt inte... Jag har i princip ingen kunskap om någon av staterna förutom fördomar och fakta som alla vet. Jag tror jag kommer hamna i en stat som jag inte vet någonting om, typ Illinois.

Har du fått familj eller gjort stat- eller regionsval? 

Jag ansökte ganska sent så har inte fått familj än. Gjorde inget delstats eller regionsval för att jag helt enkelt inte vet vart jag vill hamna. Det verkar som att de flesta som väljer stat eller region väljer främst California eller staterna som man känner till, och jag fattar varför, men det skulle vara kul att hamna någonstans som man inte har någon aning om. Som typ Utah. Om jag skulle säga att jag skulle till Utah skulle folk kanske bli förvånade och tänka att det skulle vara en sämre upplevelse än att hamna i California t.ex. Men jag tycker att det skulle vara kul att hamna på något litet samhälle, och se delen av USA som man inte vet så mycket om. Dock ett problem med det är att ju mindre samhälle desto mer rasism och sånt brukar det vara... Jag har väldigt blandade tankar om detta och därför var det nog bra att jag inte gjorde något delstats eller regionsval.

Kommer du åka på något förberedelseläger? 

Jag ska vara på Welcome Days i New York i jag tror 3 dagar, vilket ska bli jättekul!

Vad ser du mest fram emot? 

Jag ser mest fram emot tills då jag verkligen känner mig hemma hos min värdfamilj och fått kompisar etc. Jag vet att det kommer vara svårt i början att anpassa sig så jag ser fram emot tryggheten, även fast ett utbytesår handlar mycket om att göra nya saker och gå ut ur sin comfort zone. Ser också fram emot alla nya saker jag ska göra och att få uppleva en helt annan kultur.

Vad fruktar du mest? 

Att min värdfamilj och jag inte kommer överens, att jag inte får några kompisar och att jag bara vill hem. 

Vill du prova på någon ny sport? 

Jag funderar på att prova på en sport men är dock inte så atletisk. Skulle vara kul att gå med i basketlaget för spelade lite när jag var liten så förhoppningsvis hamnar jag i en skola där laget är så pass dåligt att jag kommer med haha.

Vad kommer du sakna mest? 

​Självklart min familj och vänner. Kommer även sakna kulturen i Sverige, vilket kanske låter konstigt. Men kommer liksom sakna att veta och förstå hur saker och ting fungerar. Kommer även sakna min lägenhet och allt jag är van vid, det kommer nog ta ett tag innan det känns som att jag sover i min egna säng och inte den känslan man har när man är en gäst. 

I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen? 

Tror inte det, men det skulle vara jättekul att åka på deras Hawaii discovery tour! Man kan alltid drömma. 

Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland

Alltså vill besöka staterna i närheten, men vet inte vilken stat jag ska bo i. Har inga specifika ställen jag vill åka till tror jag, mest att jag vill till många ställen.

Tror du att det kommer bli ett bra år? 

Ja, och det hoppas jag verkligen!

Likes

Comments

Hej! Jag heter Olivia och i sommar ska jag åka iväg på ett utbytesår i USA. Där ska jag vara i 10 månader (!!!) och än så länge vet jag inte vart i USA eller ens min värdfamilj. Tanken med bloggen är främst att min familj ska kunna följa vad jag gör när jag väl är där och för mig själv så att jag kan kolla tillbaka och se hur jag tänkte och vad jag gjorde under mitt utbytesår. Jag är inte riktigt en bloggperson egentligen men efter att ha läst tusentals bloggar av andra utbytesstudenter tänkte jag ta och prova detta. Förhoppningsvis kommer jag uppdatera mycket under året.


Likes

Comments