Igår så tog vi en promenad in till stan för att kolla en stund på vintesimmet, usch vad kallt. Vi kollade inte så länge innan vi bestämde oss för att gå och fika en sväng innan vi gick hem. Väl hemma så tog vi vårt pick och pack och drog oss mot Umeå där vi befinner oss just nu. Sovit på hotell och nu väntar hotellfrukosten, har längtat.

Igår gick vi även in i graviditetsvecka 38 och bebis där inne räknas nu som färdigutvecklad och får mer än gärna komma ut. Ezther kom ju 12 dagar innan beräknat så man har ju nån slags förhoppning om att även denna bebis ska komma lite tidigare. Men så behöver det ju inte alls vara, tyvärr. Det återstår att se.

Bebis är nu cirka 48 cm lång och väger cirka 3 kg i början av veckan och cirka 3.17 kg i slutet av veckan.

Likes

Comments

Idag har vi varit iväg på alla ❤️-ans dag dejt alla tre💞 Så mysigt och Ezther var jätteduktig.

Likes

Comments

Idag gick vi in i gravidvecka 37 och en vecka kvar innan bebis räknas som ”färdig”. I 37 fulla veckor. Längtar verkligen tills vi får rå om bebis på utsidan och framförallt se om det är en pojke eller flicka. Är verkligen spänd på att se vad det är för kön. Just efter ultraljudet kring v.20 så var vi nästa bombsäkra på att det var en pojke då vi båda tycktes se något mellan benen. Men ju längre tiden går och ju mer jag läser om ”myter” och diverse om magform och hjärtljud osv så blir jag verkligen mer och mer osäker på om det verkligen var något mellan benen? Bebisen låg nämligen i en lite konstig position med armen också så den gick bakom ryggen och ner så, vem vet, det kanske var armen mellan benen. Blir spännande att se när den kommer ut.

Bebisen är nu i alla fall cirka 46cm lång och väger cirka 2.79 kg i början av veckan och cirka 2.97 i slutet av veckan.

Likes

Comments

Snart går vi in i vecka 37 och inte alls länge kvar innan den lilla där inne räknas som ”färdig”. 30 (29 nu när klockan slog över 12) dagar exakt kvar till beräknat idag, hur sjukt?! Har fortfarande inte riktigt förstått att vi ska få ta hem en till liten mini som är vår alldeles egen. Känner mig dock så sjukt mycket mer redo och självsäker denna gången och har verkligen tänkt stå upp för mig själv den här gången. Inte låta någon ”rycka bebisen ur händerna på en” om ni förstår vad jag menar. Kunde kännas så väldigt ofta när Ezther var liten då jag själv kände mig väldigt osäker och nästan orespekterad i vissa lägen och situationer. Var otroligt osäker som person då jag inte alls gillade att vara gravid och kände mig mestadels av tiden väldigt obekväm inför folk och kände mig otroligt liten som person efter 9 månader av osäkerhet. Kunde känna mig helt världelös nästan när Ezther blev ledsen och man blev lite obekväm när man inte riktigt vet hur man ska hantera det (vilket är helt normalt för en förstagångsförälder) och någon annan lyfte bebisen ut händerna och ville prova innan man själv ens hunnit tänka på varför bebisen är ledsen i första hand.

Tycker att det är lite av ett känsligt ämne då jag själv hör många (och har upplevt det själv) som tycker att man är väldigt taskig om man inte låter alla folk hålla i bebisen när den är nyfödd om man till exempel hälsar på någon. Själv tycker jag att man absolut själv borde få känna efter som nybliven mamma då man är väldigt skör och hormonell och helst vill lära känna bebisen själv först. Självklart förstår jag att vänner och familj vill känna och klämma och allt sånt men man kan faktiskt ta det lite lugnt och vänta ett tag också. Man behöver inte plocka upp bebisen utan att fråga och man behöver inte ta bebisen och byta en blöja utan att fråga då det kan bli väldigt känsligt. Kanske är helt ensam om att tycka såhär, jag vet inte men så har jag upplevt det.

Kom ihåg när jag va yngre och såg folk med små nyfödda bebisar och man tänkte ”lyllo henne som får plocka upp bebisen när hon vill” och allt man ville var att gå fram och titta men det gjorde man ju såklart inte för man hade ändå någon slags respekt och vågade inte gå fram. Jag kom ihåg att jag tänkte att en dag när jag får en egen bebis så hoppas jag att folk kollar på mig och är avundsjuk men det känns mer som att man är väldigt orespekterad som ung och alla äldre tror sig veta bättre.

Väldigt flummigt inlägg kanske men kände att jag var tvungen att skriva av mig lite.


Den här gången är jag dock mer än redo för bebisen och alla dess motgångar och det kunde inte kännas bättre.✨

Likes

Comments

Ikväll har jag som sagt varit på Pinchos med Jennifer. Det var sjukt mysigt att bara få prata ut om allt mellan himmel och jord, och självklart supergod mat som vanligt.

Likes

Comments

Igår hade vi en riktig mysdag då vi både hann baka en kaka som jag varit sugen på såå länge (äntligen säger jag bara!!!) och äta langos. Hade verkligen söndagskänsla igår även om det var måndag. Tycker veckorna går så snabbt när Razmus är ledig då han är ledig på måndagar också och när han börjar sin jobbvecka så är det redan tisdag, fast det för mig känns som att det fortfarande är helg typ. Skönt!

Imorgon ska jag äta på Pinchos med en väldigt saknad vän. Ska bli så mysigt att bara få vara ifred och ta ikapp lite missad tid!

Likes

Comments

Hade en liten pinchos-dejt i veckan. Ezther var också me men alldeles för snabb för att få med på bild. Maten var en höjdare (som vanligt) och dom hade massor med nyheter. Har förövrigt jobbat min sista dag på Pinchos innan bebis kommer, känns tråkigt men samtidigt skönt då det var ganska jobbigt där på slutet. Men ska förhoppningsvis hälsa på massor och äta god mat.❤️

Likes

Comments

Idag gick vi in i vecka 36 och vet inte riktigt vad jag har att säga. 34 dagar kvar till beräknat, förhoppningsvis mindre innan h*n kommer ut. Kan inte riktigt säga att jag är less för det har gått så sjukt snabbt, men vill ändå att det ska vara över lixom? Svårt att förklara men vill ändå njuta av det sista då jag verkligen inte planerar att vara gravid igen på ett tag, om man ens nångång blir det igen. Men vill ju ändå ha min bebis utanför magen.
Har inte riktigt förstått än att vi ska få en till liten bebis som ska passa i dessa supersmå kläder och hålla oss vakna om nätterna. Sjukt.

Ezther har förövrigt slutat sova om nätterna. Hon har ju självklart sina perioder, precis som alla andra barn. Perioder där hon har sover länge på morgonen, perioder där hon kan sova i egen säng, perioder där hon behöver extremt mycket närhet (typ nu), hon hade till och med en period där hon kunde somna i egen säng utan att vi ens behövde vara i rummet. Nu har hon en period där hon är somnar på kvällen men är vaken på natten och har ingen som helst lust att somna om, och inte sover hon längre på morgonen heller. Har inget problem egentligen att vara vaken om nätterna och speciellt inte nu då jag ändå sover så pass dåligt. Men det är ganska frustrerande att inte veta vad det beror på eller vad man kan göra åt de eller varför hon ibland är otröstlig om nätterna. Mardrömmar? Eller kanske för att hon fortfarande har sina längre sovstunder mitt på dagen och bara helt enkelt inte är trött.

Likes

Comments

Igår så var jag och fixade mina naglar, blev supernöjd som vanligt👏🏻 hoppas på att kunna underhålla dom nu, kan dock bli lite svårt med en nyfödd men vi får se hur det går.

Har även hämtat ut paket i veckan som ni ser på bilden. Ett babynest, hittade ett väldigt billigt på rean så jag slog till på ett grått. Köpte även två sufflettpälsar till vagnen så nu hoppas jag att dom passar då jag har väldigt smala sitt-/liggdelar men jag tror att dom ska passa.

Likes

Comments