Hej snuttebulls !
Så ledsen för att jag inte uppdaterat på ett tag. Men jag har vart varit extremt sjuk och mest sovit i flera dagar. Och haft väldigt mycket att göra. Nu när jag dessutom sovit bort flera dagar ökas stressen i kroppen med allt vad jag måste ta tag i som inte kunnat göras under dessa dagar. Så To-Do listan bara växer och växer.

Igår var jag och Madde på Ikea iallafall. Helt sjukt vad många timmar som springer iväg där inne! Det blev i allafall massa fint med hem. Så igår pillade jag med det sent in på småtimmarna.
Inte så smart, skulle sparat den energin efter en redan intrycksfull dag. Mår nämligen snäppet sämre idag än igår, med största sannolikhet på grund av att jag aldrig bara kan ligga och vila upp mig. Men men, bara jag är frisk till nästa helg så är jag nöjd 😃

Nu ska jag iallafall fortsätta att städa, inreda, sortera. Så jag kommer iallafall somna i ett sjukt fint hem ikväll 😃 Ska bli så himla skönt att få allt gjort idag. Även om energin är på botten idag så får jag dyka ner och hämta den igen 😂 När allt är gjort så har jag det borta från mina axlar. Först då finns det tid och rum för att vila. Nåväl, iallafall när hästarna också är färdiga. Många, många intensiva timmar framför mig nu men jag lovar att jag ska uppdatera med bilder om hur saker och ting blev.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min fina lilla flicka ❤️
Jag är så glad att hon lever och mår bra ❤️

Snart ska jag göra mig iordning för nästa intervju - med radio.
Det reportaget kommer att sändas i eftermiddag ❤️

Likes

Comments

Nu har precis tidningen varit här. Jag har berättat Bessies historia så många gånger så jag har svårt att komma ihåg allt om hur det gick till osv. Jag fick stanna upp flera gånger och tänka till när jag skrev om hela händelsen här på bloggen, men när man blir intervjuad så har man inte riktigt tid till att göra det. Men jag gjorde så gott jag kunde och försökte förklara hela händelsen så mycket som jag kommer ihåg. Blir säkert bra, reportaget får ni läsa imorgon i Sydöstran 👌🏼

Roligt var det iallafall! Och Bessie skötte sig superbra bland nya människor. Hon har verkligen utvecklats oerhört mycket mentalt efter denna händelsen. Det finns inget ont som inte har något gott med sig ☺️

HAHAHAHAHA alltså denna bilden! Vafan gör du Isabelle!? Haha 😂😂😂


Madde och Isabelle var med mig. Madde fotograferade dessa bilderna och Isabelle höll i Quin som gärna ville ta över rampljuset annars ☺️

Likes

Comments

Morning friends!
Vaknade i bra tid idag. Körde till sjukhuset så att jag var där kl 08 för att hämta ut Bessies medicin. Efter det körde jag och Isabelle till Ica för att köpa frukost. Blev frallor, så gott!
Jag köpte också chiafrön, så nu har jag gjort iordning en chiapudding som jag ska ha som mellanmål senare. Mättande och riktigt, riktigt rik på energi och andra mineraler och vitaminer. Som omega 3.

Efter att vi vart på Ica så åkte vi hem och släppte ut hästarna. Jag gjorde iordning Bessies ben och borstade henne lite extra idag. Det är hon värd. Täcket fick åka på idag också, det regnar ganska mycket.

Hennes ben börjar bli fina nu faktiskt! Svullnaden börjar lägga sig och man kan äntligen börja känna konturer i hennes ben igen. Så just nu går det åt rätt håll iallafall!

Nu äter vi frukost och ska snart gå ner till stallet och göra iordning allt. Har massor att göra idag! Tidningen kommer och ska göra reportage om oss om en stund, ska bli väldigt spännande !

Mer om det efter att dem har varit här ☺️

Likes

Comments

Idag har jag faktiskt lite ångest, tänk för exakt en vecka, vid denna tiden så var jag ute och försökte få upp Bessie från brunnen, och visste inte om hon skulle överleva eller inte.

Del 3.

På morgonen låg Bessie ner i boxen och ville inte gå upp. Det tog en stund innan jag fick upp henne. Hon hade nog väldigt ont och det spände säkert överallt eftersom att typ alla hennes muskler var skadade. Men när hon väl kom upp så la hon sig inte ner mer den dagen.

Veterinären kom ut senare under dagen för att kolla på hennes sår och ordna med hennes kanyl, som det hade blivit stopp i. Hon lindade båda hennes framben för att hon skulle få stöd och för att svullnaden skulle gå ner.

Vi fortsatte med hennes antibiotika och smärtstillande kur.

Dagen efter när jag borstade Bessie så upptäckte jag att hennes ena bandage hade läckt igenom. Det var blod hela vägen ut i det yttersta lagret, och det var många lager med både bomull, tidningar och lindor. Så jag började linda av allting. Det var verkligen helt, helt dygnsurt av blod. Och när jag kom ner till det innersta lagret närmast huden så började det lukta ruttet, det var massa massa blod som hade koagulerat. Jag trodde att det var hennes skinn som satt fast på bandaget så jag fick verkligen panik. Hur ska jag dra av detta för att få med så lite hud som möjligt? Tänkte jag.
Så jag tog natriumklorid och sköljde i såret medan bandaget fortfarande satt kvar. Och då såg jag päls. Och det var då jag insåg att det LYCKLIGTVIS inte var hennes hud utan det var koagulerat blod som lagt sig som en tjock hinna över.
Usch, det var verkligen riktigt riktigt äckligt! Och jag blev verkligen rädd med tanke på att det är väldigt allvarligt om benet faktiskt hade börjar ruttna, med hänvisning till den stanken som var.

Nästa ben.
Lindade av det också. Det såg ut att ha klarat sig bättre, inget blod iallafall. Men det hade läckt igenom med var istället. Så det var inte så mycket bättre det heller. Men inga otäcka hudincidenter där iallafall ☺️

Men under tiden jag lindade av ben nr 2 så började det blöda på hennes ben vars bandage hade läckt igenom. Det verkligen sprutade ut blod i en tjock stråle. Precis som att någon punkterat en blodådra.
Jag visste inte riktigt hur jag skulle få stopp på det eftersom att det sprutade med ett sådant tryck så kunde jag inte bara torka. Utan jag fick hålla hårt med en tjock bit bomull en lång stund innan jag kunde släppa. Jag satt så säkert 10 min för att vara på den säkra sidan. Därefter lät jag bomullen sitta kvar en stund medan jag grejade med hennes andra ben.
Om man zoomar in den första bilden så ser man det lilla hålet som det blödde ifrån. OBS, dessa bilderna är från den aktuella dagen som jag skrev om ovan. Hennes ben ser alltså inte ut såhär idag.

Därefter har jag inte haft bandage på henne. För det känns som att hennes sår måste luftas för att kunna läka. Däremot tror jag nog att jag ska börja ha henne lindad under nätterna nu så att svullnaden börjar dämpas mer. Och då kanske även mer var kommer ut, och då läker det fortare.

Bessie mår iallafall helt ok. Hon är såklart stel på grund av svullnaderna och såren, men hon äter och dricker som hon ska och verkar ganska pigg. Hon är ute i hagen hela dagarna så hon får möjlighet att röra på sig om hon vill. Jag är även ute och går med henne så hennes blodcirkulation kommer igång i benen.

Ni kommer att få följa Bessie varje dag på bloggen ☺️

Likes

Comments

Jag har inte presenterat mig ordentligt i denna bloggen egentligen. Så tänkte göra det nu.
Jag heter alltså Olivia Dahlroth, är 19 år gammal och bor i Karlshamn. Jag har sedan 10 månader bott på min första, alldeles egna gård, vilket är en stor dröm som har gått i uppfyllelse. Men det är inte bara guld och gröna skogar med detta. Det är tungt att sköta ett sånt här stort hus själv samt ta hand om alla marker och tillhörande byggnader.

Jag hoppade av skolan när jag var 16 år och arbetar numer enbart med hästar. Jag är utbildad seminör och tanken är att vi ska ha vår seminstation färdig till säsongen 2017. Så det är också ett spännande projekt ni kommer att få följa!
Utöver hästarna så är mina största intressen att sova (HAHA), och att träna. Skojar bara, det är skönt att sova men sover gör man på natten. Hur som helst. När jag inte rider eller är i stallet så gillar jag att planera, tänka på olika lösningar på saker och ting, läsa böcker (böcker som ger kunskap om hästar, ridning, unghästar). Ut och gå med hundarna med mera. Jag tycker om när det är tidspressat under dagen för att sedan ha det lugnt och avslappnat på kvällen.


På min gård har vi idag 10 st hästar. Dem tänkte jag presentera längre ner. Jag har tre hundar, Dansk-Svenska gårdshundar. Två kojfiskar i dammen, några fiskar i akvariet inne, samt 4 katter.

Jag tränar och tävlar i hoppning, vilket alltid har varit mitt absolut största intresse. Och målet med framtiden är såklart att ta mig till den absoluta elitnivån.

Jag föder även upp Svenska Halvblod. Idag har jag 4 avkommor döpta efter mitt stuteri, Stuteri D'Lyon. Varav en av dem är Bessie, mest känd som "Hästen i brunnen". Hon är min absolut första avkomma, och ligger mig absolut närmst om hjärtat. Hon har alltid varit min lilla diamant. Och kapacitet, det har hon verkligen. Bara hon repar sig från olyckan så är det verkligen en häst som jag tror kommer kunna gå precis hur långt som helst. Hon har både språnget, attityden, viljan och framför allt galoppen för stora klasser.

Gården☝🏼️ Nu kör vi presentation av hästarna tycker jag! 

T.v 

Fuchsia, född 2007.

Efter Qalle-De La Gardie.

Fuchsia är otroligt snygg exteriört. Hon rör sig med riktigt svävande gångarter och hoppar dessutom riktigt, riktigt bra. Hon är verkligen vad vi i ridsporten kallar för en multitalang. Fuchsia har fått 2 föl, Quintendro D'Lyon & Febe D'Lyon. Mer om dem längre ner. 

T.h 

Stella McCartney, född 2008 

Efter Quite Easy-Irco Marco. 

Stellas mamma gick svår hoppning. Tyvärr krossade Stella sitt bak knä som föl och fick genomgå operation. Därefter har hon verkar som avelssto tillsammans med Fuchsia. Stella har jättefina gener och har lämnat fantastiskt fina föl än så länge! Det är Baloubess D'Lyon & Hailstorm D'Lyon.

Quintendro D'Lyon
Hingst född 2015.
Efter Quin I - Qalle
Quin är världens goaste hingst. Han är, och har alltid varit helt underbar i all hantering. Jag brukar fortfarande lägga mig jämte honom när han sover. Då lägger han alltid sitt huvud i min famn medan jag kliar honom. Så himla mysigt! Quin är också en snygg häst exteriört. Just nu är han dock i en liten växtfas. Hoppa kan han verkligen göra! Och det som är så bra med honom är att han har så positiv inställning till allt. Ska man löshoppa honom så släpper man honom på ridbanan så hoppar han själv. Ingen inhängnad behövs, han hittar hindret själv 😂

Baloubess D'Lyon
Sto född 2015
Efter Balou-Quite Easy
Världens underbaraste Bessie!
Hon är en väldigt känslig och skeptisk häst. Hon låter ingen okänd komma nära. Men vinner man hennes tillit så har man hela hennes hjärta. Hon har mycket temperament och kommer nog ta lite längre tid på sig att "landa" efter att hon har blivit inriden. Men jag tror också att om man ger henne all den tiden hon kommer att behöva, så är detta en riktigt, riktigt bra häst. Hoppningen har hon i blodet, det finns det ingen tvivel om.

Måste rida nu, kommer skriva Fortsättning Bessie - Del 3 ikväll. Så ni får hela historien.

Samt presentera dem andra hästarna.

Men nu är klockan mycket och har mycket att göra! Så vi ses sen ☺️

Likes

Comments

Alltså shit! Jag är chockad alltså! Tack så hemskt mycket ni som följer min blogg! Jag är van vid att ha typ 3 läsare, och nu har det blivit så många 😂
Känns lite overkligt ☺️ Men det är roligt! Keep reading!

Första listan är Hela Sverige, kategori hästar & ridsport. Andra listan är Blekinge, hästar och ridsport. Hur roligt som helst! 😃

Likes

Comments

Likes

Comments

Varit ute och gått en runda med Bessi för andra gången idag. Hon har inte fått smärtstillande idag så hon har lite ondare än vanligt. Men hon ska få smärtstillande ikväll. Hennes ben töms på var när vi är ute och går, vilket är superbra. Så nu har jag precis tvättat hennes sår med hibiskrub och smörjt med en mjukgörande salva. Nu ska hon ut i hagen igen till Quin, och jag och Isabelle ska rida. Därefter ska vi nog åka till Börjes för Bessie behöver lite mer bomull och olika salvor.

Likes

Comments

I helgen ska vi tävla igen.
110 & 115 i Osby.
Nästa vecka ska vi till Helsingborg. 110 och debut 120 😍
Veckan efter det ska hon vila från tävling innan hon ska till Värnamo och hoppa 115 & 120, och därefter näst sista tävlingen i år som är Trolleholm, 120 & 125 😍 Det blir dessutom min debut i 125. Förhoppningen är att vi ska kunna göra en 130 på sista tävlingen i år som är Åstorps Christmas Show. Hästen kan, det är bara jag som ska hålla nerverna i schack!

Likes

Comments