Hejhejhallå! Jag har en hel del att berätta för dig, jag förvarnar, men jag ska försöka hålla mig till det viktigaste och inte sväva iväg på allt för många sidospår (lovar dock inget). Vi kan ju börja med att jag har lyckats få jobb direkt efter examen, så jag är supermegalättad!! Det var precis det jobbet jag ville ha med. Jag har fått ett vikariat på 8 månader på klinisk kemi-laboratoriet på Centralsjukhuset i Kristianstad. Jag ville verkligen ha ett jobb i Kristianstad för att landa lite efter min resa och examen, och jag ville verkligen ha just ett vikariat så att jag inte känner mig för "fast". I tillägg känns det även jäkligt gött eftersom jag har sommarjobbat där innan. Nummer två är väl att jag äntligen har påbörjat mitt examensarbete (!!). Inte mycket, men det känns konstigt nog (med tanke på den mängd arbete som väntar) roligt och lite smått spännande. Detta är ju sista ansträngningen innan jag klarat av en hel universitetsutbildning och faktiskt får min yrkeslegitimation! Woop.

I onsdags var det ett evenemang här på D15. En (tydligen) känd man, Emilio Mendez, skulle komma och hålla i en föreläsning om entreprenörskap och self empowerment typ. Jag tänkte att jag lika gärna kunde gå på ett litet föredrag. Det visade sig dock vara en jättestor tillställning med massa fancy folk som kom hit utifrån alldeles uppklädda och allt. Massvis med servitörer som gick runt med olika typer av konstig mat och all gratis dricka en kände sig manad att smutta i sig. Det var securitymän i kostymer utspridda här och var. I hissarna till och med. Och man fick ett sånt litet coolt armband när man kom in som visade att man hade rätt att vara där. Det kändes som om jag var på en hipp liten hemlig fest för rika människor typ. Eller nåt. Jag trodde att kändisens snack skulle bli skittrist med de klassiska "ur mörkret kommer ljuset" och "tro på dig själv"-blabla. Det var det också.

iiiiiallafall. Efter snacket var det mingel som det så fint heter, och jag umgicks med ganska många från boendet och hade det superroligt. Lite pictuuuuures.

I lördags åkte jag och två andra (som också bor på samma ställe) till Antigua på en liten dagsutflykt. Det var nämligen El Festival de las Flores där eller "Blomfestivalen" på svenska, och jag hade ju inte turistat där dagtid någon gång så vi passade på helt enkelt! Otroligt jäkla vacker stad alltså. Nästan bara gågator med färgglada gammaldags hus och en vulkan i bakgrunden. På grund av festligheterna var det även vackra dekorationer med blommor i nästintill alla fönster och fantastiska blom-skulpturer utspridda över hela staden. Blommor i princip överallt. Färgglatt och härligt. Förutom att gå runt i staden och titta på blommor gick vi även på lite olika marknader och ett mysigt chokladmuseum, varefter vi till sist åkte till stadens utkiksplats. Mäktigt. Man såg hela staden i solnedgången med en vulkan i horisonten. Vi satt där och njöt av tystnaden efter en dag full av skratt, och så kom jag plötsligt på att jag är i GUATEMALA, att jag snart ska åka hem, och att jag ändå är ganska glad och stolt över mig själv. Ett sånt där litet mini-moment of happiness.

Varning för att det kan bli lite personligt nudåva (du får hoppa till sista stycket om du vill, lovar). Den sista saken jag har att berätta är att jag ska träffa min pappa om ca 1,5 vecka för första gången någonsin. Ni som vet ni vet, men om du inte vet så kan du få en kort liten sammanfattning. Till att börja med är detta absolut INTE ett känsligt ämne för mig. Det har helt enkelt blivit så att han har haft sitt liv i Peru och jag mitt i Spanien/Sverige, men vi har alltid hållit kontakten. Det är inget jag lidit av över huvud taget. Men nu när jag är på rätt sida av jordklotet för att ses har vi bestämt att han ska komma hit så att vi kan träffas. Och jag får väl ändå säga att det känns rätt konstigt efter så många år. Men även om jag i grund och botten är relativt neutralt inställd till det ska det trots allt bli lite spännande.

Idag åker jag hem om två veckor och en dag. Det känns overkligt. Overkligt och SKÖNT. Jag har dock två ganska tuffa veckor framför mig arbetsmässigt, en hel del utflykter planerade, och en long lost pappa att träffa, SEN är jag äntligen hemma igen. Nuuu är det slut på detta långa tråkinlägg. Du kan fortsätta kolla på kattvideos eller nåt nu.

Pussokram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments