mat

2 bilder på min gooooda smoothie bowl🙏

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

anorexia, känslor, utmaningar

Hej! Jag ville bara göra ett litet inlägg för att önska er alla ett gått nytt år! Idag är det nyår och bara några timmar kvar på 2016, hur känns det?
Ja... 2016 har varit spm en jävla bergochdalbana (stav?😂), i början av 2016 så "kämpade" jag med min ätstörning som jag bara sjönk djupare och djupare ner i, avlivade min allra första "häst" (han va en ponny), fick en storhäst, blev friskare, fick problem med stallet och hästen, bytte stall och nu är vi här.

Jag verkligen ber till Gud att 2017 ska bli bättre. Jag vill bara att alla sjuka tankemönster från ätstörningarna ska FÖRSVINNA och att jag och hästen ska komma igång igen.

Jag hoppas även att ni ska få ett bra 2017, särskilt om ni haft det tufft detta året💕
Nu ska jag snart hugga in på en 3- rätters middag och sedan runt 01:00 en ostbricka.
Förra året styrde ätstörningarna mina handlingar hela kvällen/ natten och det var hemskt, ville bara ta livet av mig. Denna gången ska jag LEVA.
Ja, jag har ätit idag, jag har inte svält mig, och ändå ska jag äta här. Men, JAG BRYR MIG INTE.

Så ja, gott nytt år allihop och låt inte något dåligt komma i vägen för denna kvällen, ni förtjänar alla det bästa! HERRÅÅÅ! Vi ses nästa år😏😜😉

Likes

Comments

+/-

+ Vi har äntligen flyttat Darina till det nya stallet!

- Det är verkligen superdåligt väder...🌫🌪

+ Det är nyårsafton imorrn och jag är så taggad!

- Jag vet inte hur Darina reagerar på fyrverkerier och jag kan inte åka och kolla till henne då jag inte kommer vara hemma.

+ Jag ska få umgås med en utav mina bästa kompisar över nyår💕

- Det kommer säkert att regna osv då med...

Det var allt för nu, HERRÅÅ!💕

Likes

Comments

hästar, min dag, mående

Nu har jag och Darina äntligen flyttat!! Vi har då flyttat till ett annat stall ca 1 km längre bort från förra stallet, så vi har inte flyttat så långt, men jag tror att det är närmare till det nya stallet där vi står nu än till det förra stallet.
Vi har iallafall äntligen flyttat ifrån det gamla stallet, vilket känns både skönt, konstigt och lite ledsamt.

Jag har ju ändå varit i det stallet i lite mer än 2 år, ca 2,5 år, och det känns ju som hemma. Men samtidigt så klarar inte jag av att bli utskälld och nertryckt osv.
Och detta stallet som vi står i nu har ju oxå mycket bättre träningsförhållanden! Det finns paddock och ridhus så man kan alltid rida.

Lite synd är det ju då att Darina varit skadad och inte är fullt igång, så jag måste ju sätta igång henne innan jag kan börja träna osv, men jag är bara så himla glad över att Darina kan ridas så det bryr jag mig inte ett dugg om haha!

Som tur är så har jag oxå en kompis som jag redan känner där, och våra hästar (Darina och Greta) står faktiskt bredvid varandra i boxarna! #funfact
Så jag är ju inte helt ensam nu i början ;) Men dom andra som står där är supertrevliga så det ska nog gå.

Jag kommer cykla till stallet varje dag då det inte går några bussar dit vilket oxå kommer kännas väldigt konstigt i början, men det blir nog bra!
Jag är jätteglad över att äntligen få en plats på Götarsviks gård (spm det heter) , så nu är det bara att köra på!💪

Ha en bra fredag allihopa, HERRRÅÅÅÅÅ!!💕

Likes

Comments

planeringar

Hej! Hade tänkt att göra en Q/A här på bloggen! Det ska bli superkul och ni är fria att fråga vad som helst! Jag tänkte även att jag ,samtidigt som Q/A:en, skulle skriva 10 fakta om mig som ni inte vet.

Låter det kul? Jag tycker iallafall att det ska bli roligt då jag aldrig gjort detta förr! Kom igen och bomba med frågor nu! Yeey! Q/A: en kommer komma upp när jag samlat in några bra frågor så fråga på ba!😉💕

HERRÅÅÅ!!

Likes

Comments

Hej! Jag läste igenom lite inlägg som kommit upp på senaste och jag märkte att det bara varit stallinlägg.
Alltså vad som händer med hästen, stallet osv.

Jag har ett simpelt svar på varför det är så, bc det är lov och typ det enda jag gör är att vara i stallet. I tisdags så åkte jag dock till Marieberg med min kompis för att shoppa lite så en haul kommer komma upp👌

Jag är ledsen för att det bara blir stallinlägg just nu, men det är för att just nu så kretsar mitt liv där haha! Om ni vill så får ni jättegärna kommentera vad ni vill läsa för inlägg!

Det kan vara om hästar, min dag, vad jag tänker om saker, livet, osv osv.
Ville bara flika in detta lite, men nu har jag sett till att det kommer ohästiga inlägg ett tag😅

Ha de gött, HERRÅÅÅ!💕

Likes

Comments

hästar, tankar

Nu ska jag tipsa om seriöst världens bästa, mest effektiva och ja, super super braigaste "läkemedlet" EVER.
Manuka honung.

Manuka honungen en medicinsk honung som triggar i gång läkeprocesser i t.ex sår. Det funkar både på djur så som människor och det är verkligen så bra!
Det ger resultat efter bara någon dag. Man smörjer på det på ett öppet sår och det kan då svida lite efteråt, men sedan efter några timmar så kan man redan märka hur såret liksom rengör sig själv för att sedan bilda en skorpa.

Honungen triggar som sagt läkeprocessen och innehåller renande och återfuktad e ämnen. Eftersom att det är en ren naturprodukt så är det väldigt få som får utslag eller helt enkelt blir besvärade, den hjälper liksom kroppen att starta med att läka såret på bästa sätt.
Det ända som är negativt med honungen är att den är så dyr. En 500g burk kostar runt 700 kr men jag lovar att det är verkligen värt vartenda öre!

Man kan köpa den i apotek eller i "hälsobutiker". Här nedan kommer en bild på Manuka honung👇

Jag använder då mest min Manuka honung till Darina, då hon haft oturen att blivit skadad mycket nu, och det funkar så bra! Jag ska nu visa er några bilder på hennes 1:a sår som jag behandlade med Manuka honung eftersom att min veterinär tipsade om det. Jag ska bara flika in att det alltså är 1 vecka mellan de två bilderna, och herregud vad skillnad det är.

På bilden till vänster så sticker svallköttet ut från såret och jag var orolig att vet skulle få skära bort det, men samma dag började jag med honungen, och bara 1 vecka senare (höger bild) så var allt svallkött borta och såret hade börjat stänga sig! Idag, 2,5 veckor senare, är såret läkt, bara en pytte pytte liten skorpa kvar.
Det var då som Darina fick sitt andra sår, en spark i hagen som var tvunget att sys. Efter 1 vecka med stygn sprack dem då Darina fick psykanfall i hagen, och det första jag gjorde var att behandla med Manuka honung.

Nu ska ni få se lite mer bilder, den till vänster är dagen vi började med honungen, och den till höger är idag, alltså ca 1 veckas behandling. Och kolla resultaten!!

Nu så var det ju 1 stygn kvar i såret när jag började behandla, så man ser inte hur mycket såret egentligen krymp, men det har det! Det är sån skillnad och det ser så friskt ut! Jag ska visa en till bild dör ni kommer få se hur såret sett ut med 3 dagars mellanrum, den kommer här.

I 1:a bilden var såret smått infekterat och köttet var vitt. I den 2:a bilden så har infektionen försvunnit, såret har gjort rent sig självt och blodkärlen har börjat "rödat" upp köttet så att det ser friskt ut, därav lite blod.
Och sen så i den 3:e bilden, som blev tagen idag, så har jag tagit bort skorpan som varit på såret (för att kolla så inget var producerats) och där under så var köttet rent och fint rosa, även lite skinn har börjat växa fram från kanterna.

Det är helt otroligt hur bra Manuka honung är alltså, SER NI VILKEN SKILLNAD?! Om ni har möjligheten att köpa den, GÖR DET! Priset är ganska högt, men som sagt värt varenda öre.

Det var allt jag ville säga för nu, HERRÅÅÅ!💕

Detta inlägget är INTE sponsrat, utan jag pratar utav mina egna åsikter och tankar.

Likes

Comments

hästar

Tänkte dela av mig av lite julbilder från idag💕 Jag var lite julprydd med min tomte luva (som Darina var himla rädd för ahahah) och Darina hade en liten röd rosett i pannluggen😌

Det var så mysigt imorse i stallet och jag bara tog det lugnt medans jag fixade med alla hästar och deras boxar, lösdrifterna osv.
Sen så tog mammsen lite kort på mig i ena hagen, (en tom hage då) och dom blev riktigt bra!

Så här kommer dem!
👇

Likes

Comments

utmaningar, känslor, mat

Idag är det jul. Julafton. Hur fort har det inte gått ändå? Det känns som att det var jul för 3 veckor sen, 2016 har gått i raketfart!
Det känns verkligen superkonstigt att det är jul idag, det är ju för det 1:a typ sommar här i Örebro med strålande sol och blå himmel, och för det andra så brukar jag ha sådan ångest inför julen.

Det är så skönt att ha en ätstörnings fri jul, det bara lättar i hela bröstet. Slippa sitta på en stol och räkna alla kalorier, slippa smygträna på toan och slippa få ångestattack på ångestattack hela dagen.
Denna julen ska jag LEVA. Jag är så taggad på julen i år. Jag ska börja dagen i stallet med min älskade häst och sedan åka till släkten för att fira hela dagen med dom💕

Jag ska äta god julmat idag och massa julgodis. Jag ska titta på Kalles jul och öppna julklappar med min familj. Sen ska jag avsluta idag med att åka till stallet igen för att släppa in, ta hand och säga god jul till min pålle.

Idag ska bli en BRA dag, en dag utan äckliga ätstörningar. Fyfan va kul det ska bli! Ha en riktigt bra dag, ta hand om er💕 GOD JUL!!!

Likes

Comments

hästar, tankar

På måndag (troligtvis) så ska vi flytta Darina till ett annat stall. Nu går det inte längre att stå kvar, av flera anledningar.
För det 1:a så går inte höstarna ihop. Darina klarar inte av att gå i en stor flock på 20 hästar då hon bara gått med högst 4 förut.
Hon blir sparkad och biten, och nu har det ju gått så långt att hon blivit sydd.
För det andra så bråkar stallägarna med mig hela tiden. De kallar mig b.la idiot och säger att jag bara bryr mig om min egen häst och tar död på de andra.. de skriker på mig inför de andra, (mina stallkompisar då) och jag får knappt varken mocka eller fixa annat längre...

För det 3:e så är det stallet vi ska flytta till så mycket bättre ridmässigt. Det har ett ridhus, stor paddock, massa olika hinder och skrittmaskin osv osv. Där står Darina inne på nätterna och i en "ensam" hage, men hagen ligger ju dock precis bredvid en annan hage med en annan häst. Det är typ som en enda stor hage som är avskärmad så att varje häst går för sig själv, men äter och är tillsammans med de andra höstarna.
Detta är då för att förebygga skador, hästarna mår inte dåligt av att inte ha någon annan i just son hage, eftersom att det står andra hästar runt omkring, i andra hagar.

Så ja, på måndag så flyttar vi, och jag kommer troligtvis aldrig kunna hälsa på i det gamla stallet som jag älskat så igen... där jag har ridit in unghästar och utbildat hingsten... Stallägarna verkligen hatar mig och jag tänker inte ta det mer.
Det var när jag fick Darina som det började. Jag kunde inte fortsätta utbilda deras hästar då jag fick en egen storhäst, och då var jag plötsligt självisk och brydde mig inte om de andra hästarna, de sa / säger tillochmed att jag aldrig gjort det, att jag bara "låtsas" gjort det?

Nej, det är verkligen sjukt det de säger... De säger också att jag borde googla på hur man tar hand om en häst för det vet jag ju tydligen inte..
Nu er det nokk, som de säger i SKAM haha.

Ville bara uppdatera er med detta, ha en fin fredag, HERRÅÅÅ!💕

Likes

Comments