Idag är det ca 1,5 veckor kvar till jul och oj vad skönt det ska bli.. Så detta inlägg får bli mitt alldeles första blogg inlägg någonsin. Förstår ni? Det är historiskt, att jag Oliver Nord, kille skulle börja blogga.

Eftersom de flesta stora bloggare man ser här på nätet är tjejer så kände jag, varför inte? Varför ska inte jag som kille kunna blogga som alla tjejer? Jag trotsar alltså "normerna" som finns i samhället där killar som bloggar klassas som att inte vara manliga. De får till exempel höra att det är bögigt att hålla på med något sådant som detta, men jag gillar tjejer och vill blogga då tycker jag att jag ska kunna göra detta utan att bli stämplad och nedvärderad av alla andra. Eller vad tycker ni?

Det finns många som mår skit dåligt av att bli nedvärderad och mobbad genom sociala medier och genom sina bloggar. Kolla bara på de allra största, de får säkert läsa flera hundra negativa kommentarer om sitt utseende eller sitt beteende. Detta gäller båda killar och tjejer men jag tror framförallt att tjejer får ta emot så mycket mer skit på nätet än vad killar får vanligtvis. Detta är inte okej någonstans men på någotvis får jag känslan av att de allra största bloggarna har börjat kunna hantera mobbningen eftersom det har börjat bli en del i deras vardag. Men sen finns det dem som kan gå runt och tänka en hel dag efter att ha fått till exempel en kommentar som "asså shit vad du är vidrigg" och ta emot det och börjat känna efter som om att det kanske är sanningen vilket det verkligen inte är. ALLA ÄR FINA PÅ SITT SÄTT, skit i vad andra tycker och tänker om dig trots att det kan vara svårt. Jag vet att det är skit svårt att bara acceptera sig själv helt plötsligt eftersom jag själv känner att jag varje dag måste se bra ut när jag går till skolan. Till exempel kan jag aldrig gå till skolan utan att ha lagt wax i håret, tagit prafym för folk ska tycka jag är cool som luktar gott, men framförallt så bär vi alla på en viss typ av kläder "märkes kläder" för att de är snygga me även för att det ska sticka lite i alla andras ögon och för att vi ska passa in bland alla andra.

Det var inte meningen att skriva så mycket om detta men vi måste lära oss att acceptera oss själva, för vi är bra som vi är. Lämna gärna en kommentar och följ mig gärna på min resa genom livet här på bloggen och jag lovar att nästa inlägg kommer jag berätta vem jag är och vad jag gör på min fritid.

Så ha det bra så ses vi. Over and out...

Likes

Comments