Header

Shotstohole är den hemsida jag tar till hjälp för att föra min statistik och se vad som behöver bli bättre. Det som är bra med denna hemsidan är att du behöver bara skriva i hur långt ifrån hålet du är hela tiden och vart du ligger, tillexempel 140m på fairway. Sen räknar sidan själv ut mängder med statistik, du kan även se vad som händer om du blir bättre på olika delar av ditt spel. Hela ditt team kan även ta del av statistiken, det bästa är att sitta ner med sina tränare och kolla hur många slag du kommer tjäna på att bli bättre på puttar ifrån tillexempel 1m eller 3m. Sen kan du även kolla vad som händer om du tillexempel träffar en fairway eller green mer per varv. Jag rekommenderar denna hemsidan till alla er golfare som vill ha koll på läget och skjuta lite bättre scorer.Peace out

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Träning

Träningspasset idag började med lite putt träning, fokuset låg på att puttar ifrån 5m och närmre. Efter att ha slagit en massa puttar runt om på green så gjorde jag min 1-5m övning som ni kan läsa om HÄR. Det var inte direkt något resultat att hurra för men mitt resultat idag blev -11. Därefter begav jag mig till driving rangen för att stämma av tempot och bollträffen. Redan nu vet jag att det kommer blåsa denna veckan, vilket gör att det är extremt viktigt att hålla koll på tempot eftersom Det är lätt att bli snabb i tempot när det blåser. Därefter begav jag mig ut för att spela nio hål, banan är i bra skick överlag. Så det ska bli kul att spela, det viktiga kommer att vara att behålla bollen i spel. Du får alltså inte bli ivrig och chansa utan ta chanserna när dem kommer. Efter varvet så gick jag ner till putting green för att sätta 20st 1m puttar i rad. Idag tog jag middagen på banan och nu är jag påväg hem för att köra lite bålstabilitet innan jag ska hämta Johan på flygplatsen. Johan kommer ner för att hjälpa mig med lite träning och även som caddie under min sista tävlingen.


Peace out

Likes

Comments

Träning, Vardag

Bilden ovan visar frukosten som jag fick i mig imorse. Jag måste säga att jag mår mycket bättre nu när jag får i mig rätt saker på morgonen. Jag tycker denna typen av frukost är väldigt enkel att göra samtidigt som att du får i dig rätt fetter, proteiner, vitaminer och du blir mätt. Avokado är ett måste till frukosten den innehåller 14 olika mineraler och vitaminer samt ett mycket nyttigt fett. Det är ingen annans val mer än ditt, så ta beslutet att du vill må bättre igenom att starta dagen på ett bra sätt.Peace out

Likes

Comments

Vardag

Dagen började sent idag efter en välbehövd sovmorgon. När jag gick upp lagade jag  en god och stor frukost så att jag skulle klara mig ett bra tag. 13.30 var det dags för ett besök hos sjukgymnasten, när jag var klar där så gick jag hem och duscha för att sedan åka ner till La Zenia. Josefine ville att jag skulle köpa lite grejer där som inte finns hemma, med det sagt så blev det inga egna inköp idag. När jag  kom hem igen var jag så extremt rastlös så jag hjälpte min bror med att dela ut hans flyers. Nu 3h senare så har jag delat ut lite mer än 1000st. Nu sitter jag och väntar på min mat på en italiensk resturang som bara ligger runt hörnet vid vårt hus. De gör den godaste pasta bolognesen som jag någonsin ätit, det är även riktigt skönt att kunna beställa här och ta med det hem. Nu när maten är klar går jag hem och njuter av maten framför tvn och avslutar kvällen där. 


Peace out

Likes

Comments

Träning, Tränare, Vardag, Tävlingar, Sponsorer

Att ha en målsättning när man håller på med en sport underlättar mycket under resans gång för att bli en bättre idrottare. När jag sätter mina mål så följer jag ingen direkt mall eller tänker på hur andras mål ser ut för säsongen, målen man sätter ska vara byggda utifrån vad man själv vill uppnå och hur fort man vill göra det. Många pratar om S.M.A.R.T när det sätter sina mål och det betyder specifikt, mätbart, accepterat, realistiskt och tidsbundet. Dessa fem punkterna är absolut viktiga att tänka på när man sätter sina mål, man ska sätta mål som är rimliga utifrån hur man själv är som idrottare. När jag sätter mina mål kollar jag först och främst på vad mitt stora slutmål är, utöver det sätter jag delmål för att ha något att sikta på längt vägen. Därefter kollar jag lite på min egna statistik och jämför det med den nivån jag vill till. Utifrån statistiken kan jag se vad jag behöver bli bättre på för att nå den nivån jag vill vara på när 2018 är slut. Här nedan har jag listat upp mina egna mål för 2018.


Det stora målet med 2018 är att spela till mig någon sorts kategori på Europatouren, även om den kategorin bara ger mig en tävling så räcker det.

För att uppnå detta målet så måste jag bli vassare på nedanstående punkter.

1. Uppnå en så pass bra kontroll ifrån 110m och in att jag har ett snitt på 3% ifrån hålet.
2. Kunna slå olika slag ifrån samma ställe med samma kontroll på utfallet, vilket kommer göra att jag inte blir fast vid ett typ av slag. Jag ska alltså kunna slå ett högt, ett lågt, ett lugnt och ett fullt slag ifrån samma läge med mer eller mindre samma utfall.
3. Bli så vass jag bara kan i puttningen ifrån 4m och närmare.
4. Bli ännu bättre på course management, vilket menas med att ha en extremt bra förståelse om hur jag ska spela spelet golf ute på banan, för att spela det så bra som möjligt.
5. Ta mer eget ansvar över processen och allt som det innebär. Jag ska alltså vara VD över både mitt företag och min resa.
6. Jag ska fortsätta utveckla min kropp, jag ska alltså lägga ner den tid som behövs i gymmet för att både bli smidigare och starkare.
7. För att göra punkt 6 på ett bra sätt så måste jag börja äta rätt, jag måste alltså ta hand om min kropp och ge den rätt bränsle. Jag måste även bli bättre med fysträningen när jag är på resande fot.
8. Vinna en professionell tävling på internationell nivå.
9. Ta mig vidare till steg 3 på Europatour kvalet senare i höst.


Peace out

Likes

Comments

Vardag

Kvällen spenderades i Alicante för att kolla vad butikerna hade att erbjuda, det blev två nya plagg från dsquared2 som fick följa med mig hem idag.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Då var även sista varvet spelat. Även idag var en tung dag, gör två bogeys ifrån 80m och 90m. Det får inte hända ifrån dessa avstånden men ändå gjorde jag det. Överlag kändes spelet bra idag, jag ger mig själv extremt många chanser för birdie precis som jag sa att jag behövde göra för att plocka placeringar. Det hjälpte dock inte då jag inte fick i puttarna på dessa chanserna. Jag klarade även mitt mål som var att träffa minst 14 greener idag. Efter tre tunga dagar gör man valet om man ska gräva ner sig eller blicka framåt och ta med sig de bra grejerna som hänt under dessa tre dagarna, jag kommer såklart att ta med mig att jag slår bollen väldigt bra dem två sista dagarna. Score kortet kunde lika bra ha varit -3 idag. Några tävlingar under året så vill helheten inte fungera, då är det bara till att gå vidare och ta med sig allt det bra. Inför kommande tävling som börjar på måndag måste jag verkligen vara med i matchen direkt. Varje billigt misstag kostar för mycket när man väl summerar ihop det efter sista dagen. Jag är definitivt inte nojig över att puttningen inte känts på top denna tävling utan istället så är jag extremt glad över att jag inte någon gång tappar kontrollen och skjuter bort mig. Istället fortsätter jag kämpa på och tar hem en 10 plats av proffsen med knackigt spel. Efter varvet åkte jag hem och körde litet styrketräning för att klämma ut det sista ur kroppen. Efter att kört igenom ben och bröst tar jag ledigt resten av kvällen idag och även hela morgondagen. Vill ni kolla på resultatlistan så kan ni göra det HÄR .Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Två varv är spelade och det är snart dags för det tredje. Det är inte mycket som ska till för att det ska bli bra idag. Det viktigaste är att ha huvudet på rätt ställe hela rundan. Jag måste stanna i nuet, jag får inte gå och gnälla över saker som hänt och jag får heller inte försöka förutspå saker. Kan jag lösa detta så är jag helt säker på att det blir en låg score idag. Målet med varvet är att träffa mer än 14 greener, gör jag det så kommer jag ha många bra birdie chanser. Hela dagen kommer vara ut mitt i fairway sedan upp mitt på green och till sist i med putten. Jag är 100% redo så nu kör vi, vill ni följa dagens spel så gör ni det HÄR.


Peace out

Likes

Comments

Vardag

Hoppas ni alla har haft en super bra alla hjärtans dag, jag får tyvärr inte dela den med min andra halva. Trots att jag är i Spanien så hindra inte det Josefine ifrån att fixa en liten överraskning, gud vad lyckligt lottad jag är. Detta gjorde att en tung dag på jobbet förvandlades till en bra dag.


Peace out

Likes

Comments

Tävlingar

Då var även andra varvet spelat. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om dagens runda, det var väldigt mycket upp och ner idag. Det började extremt bra med att jag var -2 efter tre spelade hål. Sen så var jag på par efter nio, på tian så missar jag en slarvig retur putt vilket tar mig till +1. Jag tar tillbaka det direkt igenom att göra birdie på elvan. Efter den birdien och ett upplyft blev det lite kämpigare. Jag skriver på ett scorekort med 75 slag (+4) idag. Det är sjukt tråkigt då jag överlag slår bollen mycket bättre idag än vad jag gjorde igår. Det jag föll på idag var två dåliga utslag och för många missar på korta puttar. De missade drivarna som går i vattnet kommer av att jag är frustrerad och jag har inte bestämt mig riktigt vad jag ska göra utan blir lite snabb i min rutin på tee. Men men det är bara till att bita i det sura äpplet och köra på. Jag har ett varv kvar imorgon och då är det bara till att ge allt. Det finns trotts allt många birdie chanser där ute man ska bara få puttarna till att gå i hål. Imorgon gäller det att inte ha någon tvekan eller osäkerhet i besluten, det ska va full fart ända ifrån start till slut. Vill ni se vilken plats jag ligger på och övriga scorer så kan ni gör det HÄR.Peace out

Likes

Comments

Godmorgon på er alla, hoppas ni är lika pigga och glada som jag idag. Nu är det dax för dag två och jag är extremt taggad inför dagens spel, det ska bli roligt att få jaga toppen. Vill ni följa mig idag så finns länken i mitt förra inlägg. Idag är det även alla hjärtans dag och då blir man lite extra glad för att ge och få lite extra kärlek, det är nu man ska tillfället i akt och verkligen beskriva sin kärlek lite extra till sin respektive. Tyvärr kan jag inte dela denna dagen med Josefine, vi gör det bästa av det ändå och får fira den några dagar försent, älskar dig.Peace out

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

El Valle

09.06 slog jag ut på första tee, det var väldigt blandad golf idag. Stundtals så slår jag bollen suveränt medans några slag var extremt dåliga. Överlag kändes det dock som jag var väldigt passiv i mina utföranden, många puttar var korta i linjen. I några av slagen hade jag nog inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra vilket resulterar till att jag tvekar precis innan blllträffen. Jag kämpade dock på och försökte att inte bli frustrerad. När ronden var klar så stod det +2 på score kortet vilket jag får va helt ok nöjd med trots några enkla missar. Vädret såg lovande ut dem tre första hålen men sen kände man att det kom till att blir en väldigt blåsig dag, vilket det blev för oss alla och då blir El Valle som svårast. Efter varvet begav jag mig till putting green för att sätta mina 20st 1m puttar i rad. Efter lite putt träning gick jag upp till rangen för att hitta en bättre bollträff än den jag hade på banan, vilket jag gjorde rätt snabbt därför måste jag se till att ha en starkare uppställning från början. Jag ska alltså tänka på att ta fram bröstet och puta mer med rumpan, detta gör att bröst ryggen och rumpan blir mer aktiva i slaget. När jag kom hem så gjorde jag ett litet träningspass med fokus på armar, axlar och rygg. Vill ni se hur resultatlistan ser ut nu så kan ni göra det HÄR.


Peace out

Likes

Comments

Då var det dags för tävling nummer 2, jag är nu påväg till banan för att värma upp. När jag kommer fram så börjar jag med att värma upp och checka av mina grunder på rangen, därefter går jag och slår lite chippar och puttar precis innan jag ska slå ut 09.06. Mina mål med dagens varv är att träffa minst 13 greener, 12 fairways och att behålla lugnet igenom hela varvet oavsett vad. Vill ni följa mig så kan ni göra det HÄR.Peace out

Likes

Comments

Dagen skulle börjat tidigt idag men tyvärr lyckades jag försova mig lite men var ändå på banan 08.15, för att spela inspelet 08.45. Jag har spelat El Valle många gånger förr och banan är väldigt fin över lag, Personligen gillar jag banor som är omringade av öken, tyvärr är inte skicket på banan super bra just nu. Det är många som kommer förlora och hänga upp sig på just detta eftersom de kommer bli arga och tycka synd om sig själva. Det är klart att man någon gång kommer slå en bra putt som styrs av linjen på grund av skicket men det är bara till att släppa det och gå vidare, det kommer hända alla spelare i tävlingen men det straffar bara dem som lägger ner ner fokus och energi på det. Efter inspelet idag gick jag till putting green för att sätta mina 20 1m puttar i rad. Jag var hemma vid 13.45 och då var det dags för mig att göra mina bålstabilitet och rörlighets övningar. Innan jag begav mig till min sjukgymnast åt jag en vitaminrik smoothie, efter sjukgymnasten sprang jag en runda på 3km. När jag stretchat ut benen ordentligt är jag nu ledig för resten av dagen. Den lediga tiden spenderas med att förberede mig inför tävlingen, åka till livsmedelsbutiken på La Zenia och handla det jag behöver i mat och dryck väg. Till kvällsmat är det fajitas som står på menyn innan jag ska sova i tid för att orka med de kommande tre tävlingsdagarna.


Peace out

Likes

Comments

Då var det dax igen, ett fullspäckat schema med mycket tävling och träning. Kan inte säga mycket mer än att det är sjukt gött och att jag ser fram emot att tävlingen ska starta.
Peace out

Likes

Comments

Contains affiliate links

TILL HENNE

TILL HONNOM

Här har ni några exempel på olika presenter inför alla hjärtans dag eller presenter om man bara vill skämma bort sin respektive. Ni kan klicka på produkten eller under respektive bild för att komma till produkterna, skäm nu bort era respektive ordentligt och ta hand om varandra.Peace out

Likes

Comments

Idag var jag på banan vid 11.15, jag startade mitt tränings pass med att göra min 1-5m putt övning. Ni kan läsa om just denna övningen här, mitt resultat idag blev -14 med en missad 1 meters putt. Efter det så tog jag lunch, jag unnade mig en baguett med ost, kyckling och majonnäs. Efter lunchen begav jag mig upp till rangen, jag startade med 20min teknik där jag endast tänkte på de saker som jag och Johan vill åstadkomma. Den sving rörelsen jag vill göra kan ni läsa om här. När jag kände mig färdig med svingen slog jag i 10min till mängder av olika mål i olika tempon. Sedan var det dags för wedge träning, det ända jag ville här var att hitta ett bra tempo och en känsla av att jag träffar bollen bra. Jag avslutade träningspasset med att sätta 20st 1m puttar i rad. Ikväll så blir det bålstabilitet och rörlighets träning.


Peace out

Likes

Comments

Det är så extremt tråkigt att idag behöva säga att Rögle förlorade igår och att det var så dåligt som det var, domarna va helt på motståndarnas sida vilket gör att det blev en otroligt tråkig hockey. Men för det ska man inte tråka ihop så det fick bli en tröst att sitta och leka med det nya inköpet efter matchen. Några som läser bloggen tycker att vissa bilder varit i lite dålig skärpa, men det förändras nu. Istället för mobil bilder kommer jag be folk som kollar att ta lite bilder med kameran. Ska även försöka använda kameran för att börja ladda upp filmer på bloggen så att ni mer utförligt kan se hur träningen ser ut.  Tidigare i veckan tävlade jag och kom tvåa, armbandet ifrån Thomas sabo på bilden ovan fick jag då som ett litet extra pris.
Peace out

Likes

Comments

Dagen började väldigt lugnt efter en sovmorgon, jag vaknade runt 10 tiden. Började dagen med att kolla några avsnitt på walking dead, efter det gick jag ner och åt en liten frukost eftersom det snart var dags för lunch. Runt 14 tiden åkte vi ner till La Zenia för lite shopping och lunch, vi åt på La Tagliatelle som ligger på la zenia. Jag åt focaccia med en hemmagjord oliv olja till förrätt, till huvudrätt blev det fläskfilé med pasta och pepparsås. Efter lunchen fortsatte shoppingen, vi åkte till Gore som är en mer exklusiv butik inne i torrevieja. Nu åker vi hem för att kolla ishockeyn på tv, Rögle möter idag Frölunda. Rögle har verkligen visat framfötterna de senaste matcherna, så det blir en väldigt spännande match att kolla på. Efter ishockey blir det tacos till kvällsmat och lite kortspel med mamma och pappa. Min lediga dag kunde inte bli mycket bättre, full av aktiviteter men ändån väldigt avkopplande. Jag kommer lägga upp ett inlägg senare ikväll eller imorgon där jag visar dagens inköp.


Peace out

Likes

Comments