Header

INSPIRATION

Idag gick vi ut med att Amy har slutat hos oss. Lite hastigt kan man tycka men faktum är att vi pushat och peppat henne för att hon ska göra det hon vill här i livet. Sedan att hon fick jobb och skulle börja en vecka senare hade ingen kunnat förutspå. Hur som helst är det givetvis tråkigt men nu är det bars för att fokusera på vårt nya team som har utvecklats något enormt!

Vi var på makeupkurs igår och har alltid så kul ihop när vi åker tåg eller bara umgås. Vi var ute och åt på Pinchos och det var så gott! Hoppas Växjö kommer göra lika bra ifrån sig när dom öppnar 😊 här kommer lite bilder!

Likes

Comments

INSPIRATION

Nu är vi på väg hem från vår makeupkurs i Malmö. Det är så roligt att få lite ny inspiration och lite nya tips och trix. Här kommer lite bilder 😍

Likes

Comments

INSPIRATION

Just nu är vi på väg till Malmö eftersom vi ska på sminkkurs 😍 ska bli kul att få inspiration och ny kunskap. Jag tycker att smink är så roligt och tycker om att sminka mig själv och även andra, så det ska bli spännande. Mimmi passade på att ta en bild på mig på tåget, känns ju trendigt 👌🏼

Likes

Comments

MINA FÄRGER

Hej alla!
Måndag igen på jobbet 👍 fullbokad vecka framför mig och även sminkkurs på onsdag! 😍 ska bli roligt med lite ny inspiration.
Idag har jag ett fantastiskt hårsvall att jobba med. Vi beslutade oss för att göra en lätt strawberry-ton på detta blonda hår. Så snyggt och trendigt just nu 👌🏼🍓

Likes

Comments

OM MIG

I helgen har det varit Karl-Oskar dagarna i stan. Det har varit sjukt trevligt men man har lärt sig med åren att ta det lite lugnare 😊 Nu för tiden tycker jag det är så mycket roligare att vara med sina kompisar på hemmafest eller sitta och ta en drink på något trevligt ställe. Har blivit nästan lite allergisk mot dräggigt fulla människor 😟

Men vi hade iallafall supertrevligt och jag kände mig snyggare än vanligt. ÄLSKAR mitt nya hår 👌🏼

Likes

Comments

MINA FÄRGER

Igår hade jag en kund som ville gå från svart till brun. Hon hade färgat det svart hemma i ca 1,5 år och ville nu få en mer brun och mustig färg. Det är klart lättare sagt än gjort när man ska ta bort just svart färg.
Svart är det mörkaste och mest pigmentrika färg som finns och när man lägger det lager på lager är det svårt att veta hur ljust det kommer bli. Det kan släppa direkt eller ta flera gånger innan man blir bara den bruna nyans man vill ha.

Igår så fick vi det att släppa ca 1,5 steg i ljushetsläge. Det är för en kund kanske inte jättemycket men för oss frisörer är det ett jättesteg eftersom de nästa gång är mycket lättare. Och jag tycker personligen att de är bättre och roligare att gå ut med en snygg färg och ha de lite mörkare än att ha en färg som är orange bara för att man inte ska tona ner det.


Före/efter ⬇️

Slutresultat ⬇️

Likes

Comments

MINA FÄRGER

Idag tänkte jag svara på lite frågor och funderingar på hur man går tillväga för att bli blond och hur lång tid det egentligen tar? Kan man bli blond på en gång?

Att bli blond är ett stort projekt som jag tror att många rycker axlarna till och tror att det går att göra på en gång. Att bli blond från ett mörkt utgångsläge innebär ALLTID varma pigment och vill man upplevas så ljus som möjligt så måste det finnas lite värme kvar i färgen. Varför? Jo, för att ju mer kalla pigment du lägger in i färgen desto mörkare kommer din blonda färg att upplevas och ju mer varma pigment du har underliggande desto mer kalla pigment krävs för att det ska se kallt ut.

Som ni ser i bilderna ovan så upplevs den "gråa" färgen väldigt mycket mörkare än den mer "vitblonda". Men faktum är att båda färgerna är i grunden lika ljusa men sedan är det hur mycket man låtit den kalla toningen sitta och i slutändan slå över och bli grå.

När man ljusar upp ett hår från mörkt till ljust så får man alltid med sig såkallade underliggande pigment och dessa pigment har alla hår naturligt i sig, mer eller mindre. När man dessutom har ett hår med kosmetisk färg i (hemmafärg, tonig, "permanentfärg" eller dyl.) så finns det ännu mer varma pigment och dom kosmetiska pigmenten är ALLTID svårare att få bort än naturligt varma pigment, alltså dom varma pigment som finns i håret från början.

Som ni ser på bilderna ovan så har jag mig själv som exempel. Jag var väldigt mörk i mig själv, särskilt i botten. Min första centimeter hade jag min egen utväxt och resten är en kosmetisk färg. Mellanbilden är efter en avfärgning och man kan ju säga att håret är i detta läget så avskalat det kan bli och det är dom pigmenten som i grunden ger dig din mörka färg. Efter avfärgningen gjorde vi en keratinbehandlingen som tog bort frizz och drog ur ännu lite till färg, för att sedan ge sig på att slinga hela håret. Med denna färgförändring var jag beredd på att klippa av ca 10cm av mitt hår som var i en jättebra kvalité eftersom jag ville ha en kort frisyr. Skulle jag inte klippt av så mycket hade jag INTE kunnat bli så blond på en gång.

Denna process tog för mig och mina fantastiska kollegor 7 timmar att slutföra! Man kan säga att jag satt tre sittningar på en dag och det är mer än vad vi rekommenderar men eftersom vi är frisörer så har vi svårt att hitta tid hos varandra 😂 Så när man väl får sitta i stolen så passar man på att göra en hel makeover!

Likes

Comments

INSPIRATION

​Godmorgon alla!
Snart är det helg igen och det är snart Karl-Oskar-dagarna här i stan. Jag är ledig i helgen så det ska bli väldigt skönt! Även fast jag älskar mitt så är det alltid skönt att få vara ledig just på helgen. Veckorna går så himla fort just nu och helgerna om inte annat ännu snabbare.

Nu har Viktor jobbat hos oss i två veckor redan och det känns som den mest naturliga saken i världen. Det är så skönt att ha en frisör till på heltid eftersom de är ett sådant tryck på salongen! 

Jag tänkte påminna om att vi på salongen gör ju ögonbryn också! Det har ni väl inte missat? jag både färgar, vaxar och plockar dom och som ni ser blir det en väldig skillnad. 😍
Och ni har väl inte heller missat gårdagens inlägg om håret som accessoar? Det kan ni läsa här.

Likes

Comments