Nu är Juni snart 4 månader, och det verkar som att vi börjar få en ganska bra rutin med henne också om kvällarna. Sen en månad tillbaka lite drygt har vi kollat på Bolibompa på kvällen allihopa. Sen vet Nea att det är tandborstning och sängen som gäller, aldrig något bråk där! Vilket är skönt. Jeppe tar alltid läggning av Nea, eftersom jag ammar Juni till sömns.

Jag går alltid in i sovrummet och släcker ner, sätter mig i fåtöljen och ammar till hon somnar. Detta är alltså mellan 18-19 någon gång, lite olika beroende på när dem är trötta. Men innan 19 brukar jag inte vara ute från sovrummet oavsett. Vissa kvällar vaknar hon till efter nån timme - då är det oftast att hon behöver komma upp och rapa, sen somna om igen. Ibland vaknar hon när vi lägger oss runt 22 för lite mat men vanligast är att hon sover till 02 ungefär innan hon vill ha mat.

Jag tror dock att hon skulle kunna somna om utan mat, för det är inte alltid hon äter speciellt mycket. Hon vill bara snutta lite för att komma till ro igen. Men så har vi ju problemet att hon vägrar ta nappen. Men jag kämpar på med den och hoppas på att hon accepterar den snart. Då tror jag nätterna kommer gå ännu bättre!

Snart ska vi nog testa att ge lite ersättning och gröt också. Ersättning främst för att jag ska iväg på grejer snart och vi vill gärna se att hon tar flaskan innan det är dags. Gröt har vi bara positiva erfarenheter av från Nea, hon fick det vid 4 månader och älskade det! började också sova som en stock så ja, varför inte. Nog om det. Nu ska jag smyga ut från sovrummet och hoppas att Junsan sover vidare.

Vad har ni för nattningarutiner med era barn? Hur sover dem?

Gillar

Kommentarer

Igår hade vi en dag hemma. En riktigt hemmadag. Jag hade tänkt städa och fixa men sen bara struntade jag i allt. Satte igång några maskiner tvätt men inget plock med massa annat. Det fick vänta. Istället lekte vi massor. Byggde lego, hoppade i sängen, jagade varandra, mös i soffan fram tv:en och så hade vi några små bråk. Som det ska vara helt enkelt!

Efter middagen blev jag lite rastlös så vi tog oss ut en sväng. Gick runt huset och utforskade. Grävde lite, gick balansgång, kastade sten i brunnar och hämtade posten. Avslutade sen dagen med ett bad för den stora lillfröken. Så mysig dag!

Gillar

Kommentarer