Header

3. Förberedelser, 2. Matchningsprocessen

Under matchningsprocessen händer det oftast att man pratar med värdfamiljer - genom Skype, Facetime eller bara genom mobilen. Under dessa samtal brukar man fråga varandra frågor för att kunna förstå jobbet hos just den familjen lite bättre. Under min matchningsprocess skrev jag ner alla frågor jag tyckte var viktiga och utgick från det under samtalen. Några frågor är viktigare än andra, så jag har inte heller ställt alla.

Tänkte i alla fall dela med mig av dessa så att ni som funderar på att bli au pairer eller är mitt i matchningsprocessen kan få lite idéer till frågor att ställa!

Childcare and Responsibilities

- What are the children like when it comes to bonding with other au pairs or babysitters?

- How does the au pair schedule look like?

- What household duties would I have?

- What do you think about me driving on duty? Are there any restrictions to where I could bring the kids?

- What is your experience with other au pairs?

- How do you handle challenging behaviour?

- What kind of challenges will I meet on behalf of the children?

- How do you expect me to act if the children won't listen or are throwing a tantrum?

- How many times a week does XXX play soccer etc.?


House Rules

- How is it with on-and-off duty car usage?

- Will I have a curfew?

- Are there any other household rules I should know about?


Family Lifestyle

- How does your schedules look like?

- Do you have any routines in your family?

- How is it with meals? Does the family sit together when eating?

- Do you have any pets?

- What do you like to do as a family?


Health or Special Circumstances

- Do the kids take any medications or are allergic to something?

- Do you follow a special diet?


Your Place in the Home

- How would I fit into the household?

- Do you want the au pair to be a part of the family? What does that mean to you?

- When is and isn't the au pair included in family activities?


Home, Community and Leisure time

- How does the au pair live?

- Can you please tell me about the area you live in?

- How is it with public transportation there?

- What is there to do with kids in the area?

- Are there any other au pairs there?

- What college options are there?

- Would it be okay for friends and family to visit?

- Would it be okay with overnight guests?

- Do you pay for the gas or do I pay for the gas I use in my spare time?

- Will you pay for a SIM card in the US or will I?

- Do you bring your au pair with you on vacations or does she stay at home?


Som sagt är några frågor viktigare än andra. Jag valde till exempel att inte fråga om SIM kortet, utan fokuserade mest på frågor om barnen, för att visa att det är det jag intresserad av. Man åker dit för att jobba, och därför är det även viktigt att visa familjerna att det är barnen man prioriterar. Jag hoppas att listan hjälper till i alla fall några av er! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

3. Förberedelser

Igår satt jag och bokade tid på ambassaden för att kunna få min visum, and it’s done! Jag ska, tillsammans med en annan tjej, gå till ambassaden den 21 mars klockan 08:30, så om en månad!
Jag är sååå glad att jag inte behöver gå själv eftersom jag skulle stressat sönder annars. Nu har jag sällskap och en väldigt bra en dessutom <3

Som vanligt kommer jag att uppdatera bloggen på söndag efter mitt Skype samtal med familjen!


111 dagar kvar.

Likes

Comments

3. Förberedelser

Som varje söndag pratade jag med min värdfamilj idag på Skype. Var mest pappan och pojken idag då mamman behövde åka iväg. Jag och pappan älskar samma typ av mat så det var såklart det vi pratade om mest, hahah. Han har redan lovat mig att visa mig deras bästa barbeque-ribs ställe och alla de restauranger som har italienskt mat, vilket jag inte klagar på! ;)

Lillen var också väldigt pratig idag och då berättade han lite om vilka glassorter han gillar och vad han gillar att leka. Han tackade mig även för vykortet jag skickade då han fick den i veckan. Han var så glad för en så liten grej och det värmde mitt hjärta <3 På tal om det, så har jag redan beställt en av presenterna som jag ska ge honom och den kom igår så ska hämta ut den imorgon på väg hem från jobbet. Bara för att vara säker att det blir en överraskning kommer jag inte att berätta här vad familjen får förrän de fått det, men jag vet redan nu att min lilla värdpojke kommer att älska sin present :D

Såklart bestämde vi att prata nästa vecka på söndag och det är även dagen innan jag ska till Polen, yay! Imorgon ska jag försöka boka tid på ambassaden, så uppdaterar er då!


113 dagar kvar.

Likes

Comments

3. Förberedelser

Vet att det fortfarande typ är 4 månader tills jag åker, men har redan skrivit lite på min bucket list, haha. Denna kommer att fyllas på med nya grejer och även uppdateras så fort jag gjord något! :)

ÄVENTYR OCH UPPLEVELSER

[ ] Roadtrip

[ ] Åk på Route 66

[ ] Gå på drive-in bio

[ ] Fira Jul

[ ] Fira Thanksgiving

[ ] Fira 4th of July

[ ] Fira Halloween

[ ] Gå på en Broadway musikal

[ ] Gå på en baseball match

[ ] Gå på Amerikansk fotboll

[ ] Gå på en basket match

[ ] Simma med delfiner

[ ] Lära mig att surfa

MAT

[ ] iHOP

[ ] Carlo´s Bakeshop

[ ] TacoBell

[ ] Cheesecake Factory

[ ] IN-N-OUT

[ ] Five Guys

[ ] Chipotle

BESÖKA & SE

[ ] Grand Canyon

[ ] Niagara Falls

[ ] 9/11 Memorial

[ ] Disneyland

[ ] Walk of Fame

[ ] Pixar Studios

[ ] Hollywood Sign

[ ] Times Square

[ ] Universal Studios

[ ] Yosemite Falls

[ ] Rockefeller Tree

[ ] Four Corners

[ ] Brooklyn Bridge

[ ] Frihetsgudinnan

[ ] Central Park

[ ] Golden Gate Bridge

ÖVRIGT

[ ] Training School

[ ] Besöka minst 10 delstater

[ ] Läsa kurser på College

Likes

Comments

3. Förberedelser

Det här med att ansöka om visum...

Det enda jag har att säga att det är så jobbigt. Jag började som sagt i söndags, och tänkte fortsätta idag. Loggade in, och så fort jag tryckte på fortsätt står det "Session Timed Out", jag loggades alltså ut. Detta hände FEM GÅNGER. Till slut lyckade jag på något sätt komma vidare. Så fort jag fyllde i informationen och ville vidare - loggas jag ut. Igen. Detta fortsatte alltså ett bra tag tills jag satte mig vid en annan dator. Jag lyckades fylla i allt och skriva ut alla de dokument som behöver skrivas ut. Mitt visum ansökan är alltså klar.

På måndag ska tjejen jag ska boka tid tillsammans med ta foto till sitt visum och då ska vi även boka tid! Hoppas verkligen det finns tider så att vi kan gå tillsammans...


115 dagar kvar!

Likes

Comments

3. Förberedelser

Skulle på riktigt skrivit ett inlägg redan i söndags, men det gick ju bra... Tänkte därför kompensera det och uppdatera lite med vad som hänt sen i söndags.

I söndags, alltså den 11/2, fyllde jag år! Hela 19 år blev jag, vilket är lite sjukt då det känns som att jag fyllt 18 typ igår. Jag firade med middag med mina vänner dagen innan och på min födelsedag var jag bara med familjen! Då började jag även på mitt visum-ansökan. Det är SÅ mycket som behöver fyllas i så tänkte börja nu. Beställde då även mitt personbevis som kom igår. Ska även gå till en fotograf imorgon för att ta en bild så att jag kan ladda upp det och boka tid i ambassaden.

Förresten så har jag fått kontakt med några tjejer som också ska bli au pairer nu i sommar. Den ena ska jag faktiskt försöka boka samma tid med på ambassaden så att vi kan gå tillsammans. Funkar inte det så ska vi ändå försöka träffas, annars får det väl bli i USA då hon åker två veckor efter mig. Sen har jag även mailat CC kontoret och frågat ifall jag kan få kontaktuppgifter till de som ska åka samma datum som mig (var jätte orolig att jag kommer att få flyga själv). Fick då mejladress till två tjejer så nu har vi en gruppchatt på snapchat haha. En av de ska flyga från Köpenhamn så vi kommer nog inte ses förrän Training School (hon kommer dock bo typ en timma bort från mig i USA) och den andra tjejen ska flyga från Arlanda, så har någon att flyga med, yay!

Fick idag även en försenad födelsedagspresent från mina vänner, de köpte en bok om New Jersey till mig <333

117 dagar kvar!

Likes

Comments

3. Förberedelser

Har idag bokat min hälsoundersökning, och fick tid för den 8 mars! Det är även runt då som jag kommer börja ansöka om visum och så, och det är förmodligen även då bloggen kommer vara mer levande, haha!

Förutom hälsoundersökningen har jag även fått hem mitt polisregisterutdrag så skickade det till Cultural Care. Har även fått kontakt med både au pairer som redan bor i New Jersey men även med au pairer som ska åka till USA. Har dock ännu inte hittat någon som åker samma datum som jag, så åker du eller känner du någon som åker till Training School den 11e juni från Arlanda får ni gärna höra av er till mig!

Något som inte har något med au pair resan att göra alls är dock att jag och min kompis bokat resa till Warszawa i Polen! Den 26e februari åker vi och är borta i fyra dagar, det är lite som en shoppingresa haha! Är verkligen super taggad och så fort jag kommer hem ska jag boka tid hos amerikanska ambassaden! :)

Jag ska som sagt prata med min värdfamilj på söndag igen (då fyller jag även 19, woop woop) så ett nytt inlägg borde komma antingen då eller någon gång nästa vecka!

Likes

Comments

3. Förberedelser

Igår, söndag, pratade jag med min värdfamilj igen. Vi pratade i en timme men kändes som typ en kvart, haha. Älskar de mer och mer för varje gång vi pratar. Igår pratade vi lite mer om vad som händer när min värdpojke blir sjuk, om min familj och besök och lärde känna varandra ännu mer. Tror verkligen jag kommer att trivas där!

Idag när jag kom hem låg även ett brev från de på mitt skrivbord. Mitt värdbarn har ett projekt i skolan som innebär att han ska skicka ”Flat Stanley” till mig, och sedan ska jag skicka ett postcard och beskriva landet jag bor i på den. På riktigt ska det skickas till någon i USA men mitt värdbarn ville skicka det till mig, gullis ❤️ Längtar så mycket att få träffa min värdfamilj, det är helt sjukt.

Likes

Comments

3. Förberedelser

I fredags fick jag brev från Cultural Care där all info inför visum ansökan fanns. Som jag nämnt innan kan jag dock inte ansöka om visum förrän i mars, så det måste vänta lite till.

Idag pratade jag även med min värdfamilj och vi bestämde oss att prata nästa söndag igen. Jag tror att vi kommer att prata på söndagar varje vecka för att verkligen hålla kontakten innan resa. Det var kul att få prata med de, och de bad mig att skicka mitt adress till de eftersom mitt värdbarn ville skicka något han gjort i skolan till mig, jätte gullig <3
De frågade även mig vad mina planer för min födelsedag var eftersom jag fyller år den 11 februari, så vi pratade även om det. De kom ihåg när jag fyller år och det är verkligen en så liten grej men tyckte det var sjukt gulligt och det betyder mycket.

Som sagt, bloggen kommer nog vara lite död framöver, men jag tror att det kommer att ändras efter mitt visum ansökan, för då kommer jag ha fullt upp, nu finns inte så mycket jag kan göra. Kommer dock uppdatera så mycket jag kan :D

Likes

Comments

3. Förberedelser

Jag och min värdfamilj (känns så sjukt att säga det) bestämde oss förra veckan att skypea idag och kl. 19 ringde de mig.

Jag uppdaterade de om allt som hänt här och de pratade lite mer om min schema samt hur sommarlovet kommer att se ut. Mina syskon kom in i mitt rum under samtalet så de pratade lite med familjen och min lillebror, som är ett år yngre än mitt värdbarn, pratade så mycket engelska att till och med jag blev förvånad.

Är verkligen så glad att jag valde denna familj, de verkar hur underbara som helst och vi har väldigt mycket gemensamt, vilket jag tycker är ganska viktigt. De påminde mig att jag alltid kommer att vara välkommen att hänga med på deras planer och det känns verkligen sjukt bra. Jag och mitt värdbarn kommer också väldigt bra överens (hittils, haha) och även vi har mycket gemensamt (maten vi gillar, tv-program etc) så jag tror att jag verkligen gjorde ett riktigt bra val.

Vi ska prata samma tid nästa söndag, så kommer att uppdatera er då! Kanske blir någon inlägg mer i veckan men just nu går allt segt så det är osäkert.

Likes

Comments