Best friend in Moscow


(Русский ниже!)

Phew, what a week!

I’m certainly feeling the limits of my energy supply now that I’m carrying a little human with me everywhere I go. During a normal work day I don’t feel much difference, I manage to work and then even hit the gym without too much effort. But boy does that change when there are disruptions in my routines, especially related to my sleep. One of my best friends (Mikaela) was here visiting during the weekend and of course that meant lots of catching up and late nights. Getting less sleep resulted in quite severe headaches. But it was so worth it and well compensated by the love and joy I got from hanging out with my bestie.

Mikaela and I first met when we were 15 after a guy we both dated turned out to be an asshole (in dating both of us at the same time). Young feminists as we were, we didn’t tolerate such behavior and decided to drop him and become friends instead. We boosted each other’s confidence, creativity and self-worth during our endless walks along Ribban (seaside Malmo), we went to cool nightclubs and parties and forged planes on how to take over the world. Mikaela made me believe I was actually a pretty good writer (in Swedish that is, haha), while I taught her how to walk in heels, haha. This sisterhood was important in making us the women we are today.

There’re something so special about childhood friends who were there with you during your formative years, when you were so pure but also lost in trying to figure out how to fit into the world. I realized during the weekend that underneath all the layers of experiences and knowledge I can still sense that 15-year-old girl with her desires and feelings.

I really miss my old friends and feel quite bad that I left them back in Sweden. Since moving to Russia five years ago, I’ve spent all my energy on my career and husband, leaving little time for friendships. I’m so glad that my old friends are still my friends and that we can spend time together just like before whenever we get a chance.

Mikaela is a litterature freak so a visit to the Bulgakov museum was a must


We were so immersed into hanging out so this ended up being our only selfie


The mandatory coffe and ice cream on the cushions at Uilliam's


We went all the way to Peredelkino to visit Boris Pasternak's dacha which is now a museum. This area is like a little romantic Russian fairytale



Пфу, ну и неделя!

Я теперь точно чувствую что есть лимит моей энергии, везде нося с собой маленького человечка. В будние дни я справляюсь нормально, работаю полный день и потом еще и в спортзал могу сходить без проблем. Но если хоть чуть нарушить мою рутину, сразу заметно что все не как прежде, особенно если ложится спать позже чем я привыкла. На выходных ко мне в гости приехала лучшая подруга, и это конечно означает много болтани и поздние вечера. Так что головная боль меня преследовала все выходные. Но, это того стоило, ведь я получила много любви и радости от времени с подругой.

С Микаелой мы в первые встретились в 15 лет, оказалось что мы оба встречались с парнем, который оказался козлом (встречаясь с нами одновременно). Будучи юными феминистками, мы посчитали что он не стоит нашего времени и решили стать подружками. Мы помогали поднимать друг другу самооценку, верили в наши творческие способности и просто поддерживали друг друга во время бесконечных прогулок по Риббану (приморской залив в Мальме), мы ходили в самые крутые ночные клубы и вечеринки и планировали как мы покорим мир. Микаела открыла мое желание к писанию а я ее научила ходить на каблуках, хаха. Это сестричество играло важную роль в том, в каких женщин мы в итоге превратились сегодня.

Есть что-то особенное в друзьях детства, которые были с нами в то врем когда мы пытались понять кто мы и какая наша роль в этом мире. В эти выходные я поняла, что под всеми слоями опыта и знаний, 15-летняя я все еще там находится со своими желаниями и чувствами.

Я очень скучаю по своим друзьям и чувствую себя виноватой, что оставили их в Швеции. С тех пор как я переехала в Россию пять лет назад, я потратила всю свою энергию на карьеру и на мужа, оставляя не много времени на новые дружеские отношения. Я очень рада что мои «старые» друзья все еще со мной готовы дружить, и что мы можем проводить время вместе, как и раньше, когда есть такие возможности.


Likes

Comments

Subscribe