Header
Subscribe

Det finns ingenting som jag avskyr så mycket som att åka pendeltåg och tunnelbana. Ironiskt nog så visade sig perrongen vara ett väldigt coolt ställe att ta bilder på så jag hamnade här ändå. Nedan ser ni mig i en rätt så vanlig jobboutfit, vilket går hand i hand med mitt second hand intresse då kavajer och kostymbyxor är väldigt enkelt att hitta begagnat. Frågar ni min kära sambo så kan det vara så att jag har alldeles för många.. om man nu kan ha för många?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I tisdags hade jag en sån där lite sämre dag på jobbet, som man kan ha ibland. Enda rätta var att gå direkt från jobbet till Stockholm Stadsmission vid Fridhemsplan och shoppa loss. Ja köpte tre plagg och en väska. Bra för själen, skonsamt för plånboken och toppen för miljön.. Aa ni fattar :)

Likes

Comments

Jag älskar att resa. Om jag hade haft ett motto i livet så skulle jag bara sno min mammas line; flest pins på kartan när man dör vinner. För mig är det otroligt viktigt att se världen och som så många andra blir jag väldigt deppig och trött av mörker. Som tur är så åker jag och min kärlek till Dubai om tre veckor, yeey. Där verkar det finnas några lyx second hand butiker men förövrigt verkar kulturen i Dubai vara att man bara skänker bort kläder till behövande (hur bra som helst). MEN.. om någon som varit i Dubai skulle snubbla över denna blogg och råka veta om att det faktiskt finns second hand butiker för en normalinkomsttagare som mig, så skulle jag bli helt sinnessjukt glad om du vill dela med dig. Stort tack på förhand. Ps. Om jag nästan frös ihjäl när jag tog den här bilden? Svar ja! Ds.

Likes

Comments

I de billigare secondhand butiker måste man vara uppmärksam när man provar plaggen. Jag kollar dels om sömmarna ser bra ut och såklart även att alla knappar sitter kvar. Ett av plaggen jag köpte i lördags var dessa kostymbyxor från märket Laurèl. Det saknades dock en knapp, så jag informerade kassören om detta och fick en knapp på köpet. Sytråden har jag också införskaffat mig på secondhand då jag aldrig behöver en hel trådrulle. 

Likes

Comments

När man talar om problemen i dagens klädindustri är den vanligaste responsen mig veterligen att personen i fråga inte "har råd" att köpa bättre kläder. Som ni märker anser jag att ha råd är fel ordval, i alla fall för många av oss. Av egna erfarenheter är jag väldigt medveten om att man vill införskaffa flera klädesplagg för den budget som ändå faktiskt existerar. Jag kommer verkligen inte vara den som dömer någon för det, jag älskar kläder och jag drömmer snarare om en as stor walk in closet än ett fancy bröllop. MEN om den enda anledningen till att du handlar i dessa kedjor är för att du inte har råd med annat så vill jag rekommendera dig att tänka om. Byxorna nedan är av märket Filippa K och kostade mig 150 kronor, just saying.

Likes

Comments

Outfiten nedan är - trots att den kanske är lite somrig - vad jag har på mig på jobbet idag. För er som undrar så jobbar jag som redovisningsekonom på en redovisningsbyrå här i Stockholm. Det var allt, nu måste jag jobba vidare! Jag önskar er alla en underbar start på veckan.

Likes

Comments

Idag har jag blivit fotat "för första gången", lite så kändes det i alla fall. Jag och min kille gjorde en heldag av det hela, jag bjöd på lunch och han tog kort. DEAL DEAL DEAL (min kille är fantastisk). Jag har verkligen haft en sån himla rolig dag. Det har även varit otroligt lärorikt och nyttigt för mig att stå framför en kamera med förbipasserande människor som tittar. Jag är sjuk stolt över mig själv. Men guys jag har ingen aning om vad jag gör när jag klättrar runt på ett betongblock så ge mig lite cred for trying, haha! Alla kläder är såklart second hand men det kanske är ganska självklart vid det här laget :)

Likes

Comments

Vart jag sätter gränsen för vart de kläder jag införskaffar är tillverkade har förändrats över tiden. Klänningen och skärpet kommer från H&M ursprungligen och kan i vissas ögon säkert anses vara dubbelmoral. Min känsla är dock att det är etisk korrekt att köpa dessa plagg eftersom att jag har köpt dem begagnat. Ingen är perfekt och ingen kan göra allt, det är snarare många bäckar små som gör den stora skillnaden. Om du väljer att köpa ett second hand plagg istället för att handla detta från till exempel H&M så har du gjort skillnad. Min blogg är inte till för att predika om hur dåligt det är att köpa kläder tillverkade i exempelvis Asien, jag vill bara inspirera till fler second hand köp genom att visa hur otroligt fina begagnade plagg man kan hitta. Blazern är från Myrorna, märket är Ann Green. Kappan är inte köpt på second hand. Från en sak till en annan lördagskvällen spenderade jag och mitt hjärta på 39Wäst. De hade helt fantastisk mat och jag rekommenderar denna restaurang starkt!

Likes

Comments

Jag har två favoritbutiker när det kommer till secondhand shopping. 1) Myrorna på Adolf Fredriks kyrkogata 5, här handlar jag majoriteten av mina kläder. Allt är billigt och jag hittar ALLTID något. Påsen nedan innehåller tolv plagg för 1009 kronor, alla dessa plagg kommer jag att visa upp under veckan. 2) Judits på Hornsgatan 75 hit går jag när jag vill köpa lite finare kläder, det vill säga om jag känner att jag har lite mer pengar att spendera. Jag köpte bland annat min nyårsklänning där.

Likes

Comments

Innan jag började handla på secondhand så hade jag fördomar om att bara personer med en särskild stil kunde köpa kläder i sådana butiker. Detta resulterade ju såklart i att jag väldigt sällan satte min fot i dessa butiker och när jag väl gjorde det så kollade jag inte ens på utbudet. Kavajen jag har på mig är ett av mina första secondhandfynd. Jag var i Farsta Centrum men en vän som drog med mig in på Stockholm Stadsmission (om jag minns rätt). Först gick jag bara efter henne, kollade runt lite tafatt och kände mig mest i vägen. Tillslut så blev jag så uttråkad att jag började kolla in sortimentet lite mer noggrant & det var början på min saga... Förövrigt så hade jag en super trevlig fredag kväll på USINE med min fina vän Elin.

Likes

Comments

Secondhand
  • Blogkeen
  • Nouw