Vi har landat

Först tänkte vi att det var något fel på oss. Men så hittade jag någon som beskrev det med ett namn. En diagnos! Reströtthet eller travel burnout. Jag skrattade när jag läste artikeln om hur allt som var charmigt först till slut bara blivit irriterande. Att det till slut kändes jobbigt bara att gå upp från sängen.

Hade det här varit för en månad sen hade vi varit uppfyllda av lycka i hela kroppen bara av att gå på den palmkantade gatan med solen som skiner.

Vi provade gå på massage igår och fick ligga länge på varsin solsäng medan Maja sov i skuggan. Men ändå var det som att batteriet var urladdat.

Vad är det för fel på oss nu? Varför är vi så gnälliga hela tiden? Varför känns det aldrig helt bra? Men så fick jag ett meddelande av en som upplevt precis samma i detta land. Det där skavandet som tar vår energi. Kanske är det inte bara oss det är fel på då? Kanske är vi helt normala trots allt. Inte alls resutbrända utan att Sri Lanka helt enkelt bara inte är ett land för oss. Hoppet och lusten kom tillbaka igen!

Vi har åkt till det sista hotellet där vi också ska fira jul. Hela vägen hit var det nervöst vad som skulle vänta på oss. Vad skulle den där magkänslan säga nu då. Fyra olika rum fick vi titta på för att få välja det som skulle kännas bäst. Det blev rummet med balkong mot havet och stort hörnbadkar, minus bara att det är tre trappor upp.

Men nu har vi landat. Vi bor på Jaga bay resort i Weligama, sex nätter precis vid stranden. Det finns inte mycket mer att göra än att sola och bada, en pool som är helt okej och uthyrning av surfbrädor så Mange kanske får ge sig på ett åk igen.

Det är inte perfekt men det duger. Vi pekar hela tiden ut små saker som är positiva för att peppa upp varandra igen. Fast det är ju egentligen bara en enda sak som räknas och den har vi redan stor bock på.

Att vi får vara tillsammans!

Lugnet har infunnit sig. Det här blir bra.

Gillar

Kommentarer

Eva H
,
Jamen, det låter helt normalt med lite "travel burnout", faktiskt. Upplevde det ibland när vi var iväg 9-10 månader med husbilen. Ibland blev det för mycket med alla valmöjligheter, alla sevärdheter, allt solsken o all glädje man skulle känna hela tiden för att man var så lyckligt lottad, jämfört med de som gick o frös därhemma.
Tror att vi ibland upplevde att vara utanför alla sammanhang, jag menar en reste vidare hela tiden i sökandet efter "det perfekta" o blev det nåt litet missöde eller fel så glömde en bort hur bra allt var egentligen o blev gnällig.

Så gnäll på, snart vänder det igen!
ojadventures
ojadventures,
Hm har försökt svara men nu verkar det borta igen..? Det vore nog konstigt att vara konstant hög på resa, up and downs kommer komma men nu känns allt mycket bättre igen. 😊 Tack för dina kloka ord! 😘
nouw.com/ojadventures
Robert
,
Kan tipsa om Mirissa beach som ligger strax österut för bad. Är fint där också och finns lite restauranger på stranden. Rätt höga vågor där så går säkert inte att surfa dock. Är ni där kan ni äta billigt på dewmini roti shop som ligger uppe i byn på andra sidan vägen. Gott om man gillat roti, väldigt trevligt ställe... och billigt!

Västerut har ni en gammal stad som ligger i typ ett fort. Galle heter den. Utforska den någon dag ni vill göra annat. Väldigt blandad och trevlig arkitektur. Fantastisk solnedgång, om inte Maja är för trött 😊
ojadventures
ojadventures,
Superfint i Galle fort! 👍 Kanske får blir roti shop till middag idag.😊 Tack för alla tips!!
nouw.com/ojadventures
Britt
,
Förstår att det kan gå upp och ner. Kanske lite för att det är juletider nu? Ingen snö här och helgen är kort...men önskar er en God annorlunda jul och tillåt er att vara lite down, det får man... nästa jul kanske ni sitter runt granen och planerar nästa äventyr, för det var ju alldeles underbart!!! Kram!!
ojadventures
ojadventures,
Ingen hemlängtan har vi åtminstone. 😄 Ha en riktigt skön jul och tack för dina fina ord! Kram
nouw.com/ojadventures