Vår rutt för resan jorden runt

Planeringen för vår resa var inte alls klar den dagen vi åkte. Vi hade några veckor framåt bokade och vi hade en grov plan med olika länder på listan över vad vi gärna ville se.

Först nu har vi facit på hur det faktiskt blev!

Alla understrukna ord är länkar till våra inlägg från varje plats.

Vi startade i Malaysia. Tre nätter i Kuala Lumpur som lätt hade kunnat ökas till fyra eller fem, det fanns så mycket att se och göra. Sedan åkte vi till paradisön Perhentian Islands. Strax över en vecka som blev en perfekt start på resan med härligt strandliv, och tack vare lågsäsong på öarna var det riktigt lugnt och skönt.

Australien blev nästa kontinent där vi hängde drygt tre veckor. Ett land vi båda gärna velat besöka länge och nu hade Magnus en fd arbetskompis boende i Sydney där vi fick övernatta. Sedan fortsatte vi upp för östkusten. Gold coast, Brisbane och upp till Cairns.

Bali var ett drömresemål som lät härligt redan på namnet. Där var vi den månad som är tillåten på turistvisum och bodde i Seminyak, Ubud, Gili Air, Sanur, Nusa Lembogan, Uluwatu och Legian.

Nästa land var Sri Lanka. Som var lite kärvt ett tag för oss men hade helt fantastisk natur och sevärdheter. Vi gjorde en rundtur Colombo - Dambulla - Kandy - Ella - Tangalle - Weligama - Colombo. Ungefär 3 veckor allt som allt innan vi reste vidare.

Till Singapore som vi gillade massor och blev en förlängd mellanlandning på 2 nätter.

Innan vi landade i magiska Burma. Våra två veckor fördelades till Yangon, Mandalay och fantastiska Bagan.

I Thailand hade vi bestämt träff med mina föräldrar som kom och mötte upp oss i Bangkok. Vår julklapp i efterskott blev en vecka på Koh Chang och sen åkte vi vidare till Koh Kood också. Därefter skiljdes våra vägar åt, och medan dom åkte hem reste vi vidare.

...till Vietnam där vi lätt hade kunnat stanna längre men var försent ute och så kom kinesiska nyåret och ställde till det så vi skulle ha behövt svindyr expressansökan. Därför fick vi hålla oss till de visumfria 15 dagar vilket vi fördelade på Hanoi, nattåg med stopp i Dong Hoi, Hoi An och Ho Chi Minh City.

Filippinerna var sedan nästa stopp på drygt tre veckor. Boracay - Panglao/Bohol - Siquijor blev våra öar.

Det var också där någonstans vi fick idén om en Karibienkryssning som final på vår resa. Så vi pusslade på med platser och stopp för att fördela nätterna inför avgången. Det blev först en förlängd mellanlandning på Hawaii.

Sedan Los Angeles och så tvärs över USA till Miami, där båten gick från.

Kryssningen i Karibien där vi besökte Haiti, Curacao, Aruba och Bonaire, och så några dagar till havs där mellan!

Som sista guldkant körde vi ut till Key West en sväng innan planet gick hem till Sverige igen.

Så blev vårt halvår jorden runt fördelat! Genom 14 länder och 42 olika boenden - vårt livs äventyr!

Vi fixade det! Trots noll erfarenhet av att backpacka. För även om något kör ihop sig så löser det sig alltid på något sätt. Den skönaste är att allt gick så bra med Maja. Vi hade lätt packat om väskan vilken dag som helst och åkt igen (väldigt lätt eftersom dom inte ens är helt uppackade ännu).

Nu vet vi ju att det går, och att det till och med går hur bra som helst. Till alla som funderar på att dra iväg - bara gör det!

Gillar

Kommentarer

Ida
,
Hej! Jag har följt er blogg och måste bara säga att jag är sååå impad! Och inspirerad! Vilken fantastisk resa och vilken grym dokumentering! Res mer så att jag kan läsa mer 😉 nu måste jag ta mig en riktig funderare på om inte något liknande skulle kunna vara möjligt för mig, 'min sambo och vår lille son på snart ett år. Reste endel förut men trodde typ inte det skulle gå med barn. Har kommit på andra tankar tack vare er. Stort tack och ännu större lycka till i fortsättningen! /Ida, ett cyberfan
ojadventures
ojadventures,
Åh wow vilka fina ord! Tack snälla! 💖 För oss var det tvärtom - inget backpackande förrän vi fick kids! 😄 Allt är möjligt och barn är inget hinder, snarare en möjlighet! Hoppas ni får ta er iväg på många härliga äventyr i framtiden! 💞
nouw.com/ojadventures
TravelLovers
TravelLovers,
Så härligt!!! Och vilket fantastiskt sött att summera resan på!
nouw.com/travellovers
ojadventures
ojadventures,
Malena
,
SHITPOMMESFRITES!!! Vilken resa och även om jag följt er hela tiden så kan jag inte fatta det. Så länge, så många stopp, så många länder. Herregud 😊 Har ni ens fattat själva??? Hur är det att vara hemma? Kram <3
ojadventures
ojadventures,
Haha nä vi har nog inte heller fattat, och allt gick ju så fort! 😅 Det är helt okej att vara hemma. Kallt men roligt att träffa alla 😊
nouw.com/ojadventures
Britt
,
Jag har följt eran resa och är så tacksam att jag fått möjlighet att göra det, ni har gjort det jag själv borde ha gjort som ung, men nu fick jag göra det på sätt och vis ändå, genom din fantastiskt genomtänkta och fina blogg, med så många vackra bilder och tankar under hela resans gång! Ännu ett bevis på att man ska göra det man vill i livet, och att ingenting är omöjligt... Stort TACK och lycka till på er fortsatta resa i livet!!!! <3
ojadventures
ojadventures,
Tack fina Britt för att du velat följa och för dina alltid lika härliga ord! Jag tror inget är omöjligt för dig heller! 😊😘 KRAM
nouw.com/ojadventures
Jag och mina loppor,
Vilken fantastisk resa ni har gjort och så mycket fantastiska platser ni har hunnit med. Tack för bra inspiration!
www.jagochminaloppor.blog
ojadventures
ojadventures,
Tack själv att vi fick följa er resa! Det var så kul att se era bilder och texter 😊💕
nouw.com/ojadventures