Vad kostar det att resa jorden runt?

Vi kanske inte är ensamma om drömmen att göra en riktigt lång resa. Att vara borta i flera månader och kanske till och med ett helt varv runt jorden. Men det finns ju en sak som kan sätta käppar i hjulet. Pengar! Så sjukt tråkigt ämne att prata om men något vi alla ändå är beroende av på något sätt.

Så, här kommer (till slut) en sammanställning med olika kostnader från vår resa jorden runt i ett halvår. Två vuxna och ett barn som var 1,5 år strax innan vi åkte.

Det här är våra snittkostnader totalt för boende, mat, transporter och utflykter. Ja rubbet!

Land för land;

• Malaysia 676 kr/dag
• Australien 1222 kr/dag
• Bali 679 kr/dag
• Sri Lanka 819 kr/dag
• Singapore 1042 kr/dag
• Burma 642 kr/dag
• Thailand 722 kr/dag (fick dock en vecka på hotell som julklapp)
• Vietnam 819 kr/dag
• Filippinerna 932 kr/dag
• USA 2213 kr/dag
• Karibienkryssning 2412 kr/dag

Snitten känns ganska rättvisande för hur vi upplevde det i varje land i förhållande billigare-dyrare. I Asien var det inga problem att leva för 600-700 kr/dygn totalt för oss alla tre. Vietnam upplevde vi dock faktiskt som bland de billigaste både att äta och göra saker i men vi var där precis under kinesiska nyåret och då var nog hotellpriserna högre.

Vi levde gott och unnade oss allt vi ville göra!

Hotellen vi bodde på var enklare standard men ändå hyfsad nivå för Majas skull. Helst valde vi boende med frukost inkluderad för att spara tid och energi på morgonen. Gästrecensioner om trevligt bemötande och bra städat var mer värt för oss än fem stjärnor och guldkranar. För alla hotellnätterna totalt lyckades vi komma ner till 356 kr/natt i snitt, ändå rätt bra va!

Vi vågade aldrig riktigt äta på de allra enklaste gatuserveringarna utan försökte hitta vettiga restauranger till bra priser varje dag.

Det som dragit upp snitten i vissa länder är nog utflykter. Som i Sri Lanka där allt dessutom hade dyrare inträde för turister. Men den här resan var once in a lifetime och vi ville inte ångra att vi inte besökte de platser och saker som fanns att se där vi var.

Det var värt varenda krona, och för den som orkar räkna blev totalsumman faktiskt betydligt mindre än vad man kan tro.

Allt det vi upplevt är trots allt ändå helt ovärderligt!

Och nu börjar nästa äventyr, för vi har precis råkat köpa en husbil!!

Gillar

Kommentarer

FREEDOMtravel,
Alltid intressant med kostnader! Vi har också gjort en beräkning av vad vårt år runt Europa (med husbil!) kostade. Vi landade nog på ca 850 kr/dag (för två vuxna) i den beräkningen, och då räknade vi iofs in sånt som försäkringar, bilreparationer, läkarbesök, shopping och annat. Vi åt däremot nästan bara mat i bilen (väldigt sällan på restaurang förutom i Albanien), men kostnadsläget i Europa är ju på sina håll högre. Grattis till husbilen!!! För vår del blir det kortare äventyr just nu, men i övermorgon rullar vi med husbilen för tre veckor i Polen och Tjeckien. Vart planerar ni att resa med er husbil?
www.freedomtravel.se
ojadventures
ojadventures,
Villen bra budget ni höll er till ändå i Europa! Australien, USA och karibienkryssning drog upp vårt totala snitt med 400kr mer än er, så hade vi stannat i Asien hade det gått att leva billigare totalt. 😊 Det blev ett spontant infall med husbilen 😄 men jag hoppas vi kommer åka en sväng uppåt! Norge, Finland. Kanske Lofoten osv!? 😃
nouw.com/ojadventures
Jag och mina loppor,
Intressant! Vi har inte räknat efter än men tänkte också att göra det snart. Loggade alla kostnader, ner till varenda frukt och vattenflaska, så det borde inte bli så svårt. Kul att jämföra ländera och känslan av prisläget med det faktiska. Får känslan av att vi har spenderat lite mer/dag men så är ju vårt barn snart sju så vi har haft trippelrum och han äter lika mycket som vi gör.
www.jagochminaloppor.blog
ojadventures
ojadventures,
Kul att föra statistik! Magnus använde appen Google kalkylark som funkar ungefär som Excel och förde hela tiden in allt, så det har varit lätt att lägga in formler för att summera och dividera olika poster. 😀 Vår budget är ju mer som två vuxna eftersom hon sovit i vår säng, ätit vår mat och oftast rest gratis, förutom att det tillkommit blöjor 😁
nouw.com/ojadventures
Pernilla
,
Låter ju ändå helt okej. Det skulle vara lite intressant att jämföra med vad det kostar att vara hemma, det är ju ändå en hel del pengar varje månad. Kul med husbil! Vi "råkade" köpa en husvagn förra månaden 😊
ojadventures
ojadventures,
I Asien levde vi nog billigare än vad vi gjorde innan i Sverige. En månad totalt kunde gå på 18-20000 vi hade ju tex inte någon kostnad för bostad hemma, avställda bilar osv och hade avslutat så många fasta kostnader som möjligt under denna tid. Åh spännande, har ni någon tur planerad?
nouw.com/ojadventures
ida - attresamedbarn.se,
Ja det är i Asien man ska hänga!! 😊 Sån skillnad på kostnaderna, för oss också. Tycker också jämförelsen med livet hemma är intressant. Märker redan vad mycket pengar som rullar utan att jag ofta förstår till vad...
www.attresamedbarn.se
ojadventures
ojadventures,
Helt klart är det Asien som gäller för att leva på budget! 😊 Ja det gör det verkligen, vi som dessutom helrenoverar en lägenhet nu och råkade köpa på oss en husbil 😂
nouw.com/ojadventures
Emellie_Larsso
Emellie_Larsso,
Så bra inlägg, skulle själv vilja resa jorden runt!
nouw.com/emellie_larsso
ojadventures
ojadventures,
Åh tack! Hoppas du får uppfylla din dröm en dag! 😻😘
nouw.com/ojadventures
Ljuva Julia,
Vilket uttömmande inlägg, jag som är resrädd blev också peppad. Och husbil - WOW!! Var bär det tro?

tack för att du skrev, jag hade ingen aning om att NSD köpt reportaget ens (det var kuriren som intervjuade mig nämligen...) så det var dubbel lycka att få läsa detta 😊 Ska kolla in <3
ljuvajulia.se