Utforskar Sanur

Sanur är lite lugnare, lite mer ordnat och inte lika livligt. Allt är mer tillrättalagt. Här finns solsängar och parasoll längs hela stranden, som förstås har en plattsatt strandpromenad att promenera efter. Lättrullat för barnvagnshjulen!

I vår Balimapp på pinterest står det att Sanur passar barnfamiljer och 40+. Och ja, allt är lugnare och mer lagom, som ett Bali light.

Direkt tillbaka i stan släppte vi lös bland den hälsosamma maten igen. Organic, raw food, gluten free, vegan. Vi har redan tre favoritrestauranger; Zula, Bali Buda och Soul in a bowl. Den sista har vi dock inte hunnit testa ännu, men såg härlig ut utifrån.

Vi åt bästa lunchen på Bali buda (som snart byter namn till Bali bunda).

Det finns bara en sak som går oss på nerverna här. Varenda taxibil som kör förbi duttar snabbt och hårt på tutan när de passerar. Ja kanske går vi där och inte har en aning om att vi vill åka taxi, men skulle ju kunna vakna till liv av det skarpa vassa tutet och komma på det helt plötsligt. Eller så känns det ungefär varenda gång som att man vill bara sparka in ansiktet på dom, som Magnus sa. Ja vi får nog sanera lite i språkbruket innan Maja blir större...

Lilla snäckan!

Kvällen avrundade vi på Night market. Middag på små plaststolar vid ett hopfällbart bord serverad från en av alla i raderna med små matvagnar. Sen var nog det organiska utraderat för denna dag.

Ännu lever vi strandliv, fast med också asfalt under fötterna. Vi laddar batterierna med bekvämligheter, innan nästa ö väntar på vår resa.

Gillar

Kommentarer