Spöken på Siquijor?

Vi somnar till vågskvalp då havet bara är några meter ifrån vårt fönster när det står som högst. Vaknar gör vi istället till alla tuppar som gal. Kanske det är de stora växlingarna mellan hög- och lågvatten som gör havsbotten rätt lerig? Så vi har än så länge hållit oss till att bada i poolen.

Siquijor (uttalas som att på engelska säga Sicky-whore) är en så pass lugn och stillsam ö att vi vågade hyra hoj igen. Det blev en tur upp i bergen. Genom byar med de allra gråaste och trasigaste små husen och skogen som trollband oss.

Mitt i ingenstans såg vi skylten där det stod HEALER och kunde inte låta bli att stanna. Framför huset var det bara lera och ut genom det fallfärdiga rucklet sprang små nakna barn. Men healern var inte hemma utan förväntades återvända om någon timme.

Vi körde vidare till grottan Cantabon men den visade sig vara förbjuden att besöka med små barn eftersom det kan vara väldigt halt där inne.

När vi stannade en bit längre fram efter vägen sa jag till Magnus; Jag är rädd här! Känslor av något spöklikt och skrämmande i skogen dök upp på ett märkligt sätt.

Vi fortsatte vidare till bergstoppen med ett trasigt utkikstorn, där vi mest också bara såg dis från molnen vi var mitt inne i. Och de tre flera meter höga korsen vända mot oss.

Växterna i skogen kändes anpassade till en värld för jättar med sina gigantiska blad! Istället för att följa vägen vidare ut till kusten vände vi om och försökte hos healern en gång till. Som ännu inte hade återvänt.

Trötta efter flera mil på sitsen återvände vi till vårt lilla hus, åt middag och Maja somnade. Så satt vi där med varsin telefon och slösurfade lite. Jag fick för mig att prova söka lite på healer och Siquijor. Sidan som kom upp gjorde mig tyst.

Siquijor är en ö känd för svart magi och onda andar. Många Filippinare som känner till historien har aldrig någonsin vågat resa hit. Deras healers anses också ha speciella krafter.

Skogen, känslorna, rädslan. Det kanske inte bara var fantasi...?

Nu bara måste vi ju tillbaka till den där healern igen!!

Gillar

Kommentarer