Respeppen är tillbaka

Pirret och längtan efter nya äventyr fanns där redan när vi vaknade. Maja sov fortfarande medan vi smög upp och packade det sista i våra väskor, viskandes till varandra för att inte väcka henne tidigare än nödvändigt.

Sex nätter på samma plats med lugnt strandliv var visst precis vad som behövdes för att ladda batterierna. Några dagar har vi inte ens tagit oss iväg från hotellområdet utan bara hängt på stranden från morgon till kväll.

Vi började vänja oss vid den långa väntan på maten, så vi gick och beställde på restaurangerna redan långt innan vi var hungriga. Vi dealade på med tuktuk-chaufförerna och försäljarna som ville lägga på extra pengar för att vi inte är härifrån. Vi har känt oss lite jobbiga som jämt får säga till när vi inte är nöjda. Men det är ibland lite rörigt i Sri Lanka och vi har fått göra vårt bästa för att navigera i det.

Alla är vänliga och försöker nog så gott de kan, men ibland blir det ändå inte riktigt som vi önskade. Som att få maten varm, att den ska bli serverad samtidigt till oss alla eller att sådant inlämnat på tvätt faktiskt ska bli helt rent efteråt. Egentligen kanske inte så höga krav men inte alltid självklara i detta land haha.

Den sista tågturen längs västkusten från Weligama till Colombo gick längs havet. Trångt, varmt och svettigt som vanligt men igen också möten med barn och vuxna som lekte med Maja, gav frukt till henne och oss en sittplats. Medan alla små hus och byar passerade utanför vårt fönster och våra sinnen var fyllda av ro.

Sedan avslutade vi Sri Lanka precis som vi började. Med Jocke och Åsa på en resturang i Dutch hospital. Den här gången pratade vi om alla intryck, minnen, erfarenheter och upplevelser av ön och gav tillbaka den guidebok vi fick låna förra gången (Eyewitness travel guide, väldigt bra bok!).

En sista övernattning väntar nu innan vårt plan går tidigt imorgon bitti.

Next stop Singapore!

Gillar

Kommentarer