Missar i planerna

Så kommer de där gångerna när det blir helt åt skogen fel. Snurriga av att läsa på allt om städer, hotell, göra bokningar och planera - så blir det ibland missar.

Som tågresan när vi skulle åka vidare hit efter grottorna i Phang Nha. Vi visste att en 6,5 timmar lång tågresa väntade mellan Dong Hoi och Hanoi. Men då vi redan hade åkt tåg i Vietnam en gång visste vi också att det var helt okej. Sätena var rätt bekväma och gick dessutom att fälla ner långt bak, så det här skulle vi fixa.

Har du de uppblåsbara nackkuddarna så vi kommer åt dom ifall vi vill slumra en stund på resan, frågade jag Magnus i taxin. Jodå det hade han.

Någon skulle ha filmat våra miner när vi klev på tåget.

Vi hade tydligen inte bokat soft seats den här gången, vi hade bokat hard seats.

Det var träbänkar!!!

Vad i...!?

Det värkte i rygg och rumpor innan vi ens lämnat stationen. Att vi ens trott att det skulle kunna bli en sekund till vila kändes komiskt.

Inte heller Magnus enda önskemål om att få åka i färdriktningen hade vi lyckats med när biljetterna klickades i.

Vi försökte med handtecken peka och fråga konduktören om det fanns några soft seats lediga. Han kom då med varsin fleecefilt åt oss som vi vadderade sätena med. Det blev faktiskt bättre.

Vi kunde inte göra annat än att skratta åt det. Och alla timmarna gick sen förvånansvärt fort. Den sista biten dessutom i storslagen natur.

I Hanoi har vi haft det bra. En favorit här blev Dingo deli. Snygg restaurang med bra service och västerländsk mat. Så skönt att bara ha det lite mer som hemma ibland efter alla månader på ris. En annan restaurangfavorit blev Son Hoi slow food. Vietnamesisk mat lagad med underbara råvaror och mycket kärlek.

Mycket Pho har vi förstås ätit också, här är frulle på vårt hotell.

Nu blir det nog inte mer tåg. Inte i Vietnam och kanske inte mer på denna resa? Vi var för sena med att ta tag i visumansökan till Vietnam. Helt plötsligt skulle det krävas expressvisum tack vare kinesiska nyåret, vilket också höjde priserna från $20 till $200. Per person!

Så vi fick sålla i våra planer och avslutar med ett flyg till Ho Chi Minh-city ikväll där vi stannar fem nätter. Då håller vi oss inom de 15 visumfria dagarna i Vietnam och reser sedan vidare till nästa land - Filippinerna.

Ett land, där vi apropå planering, inte alls ännu styrt upp så mycket som vi borde.

Fast hur mycket vi än planerar verkar det ju ändå bli lite knasigt då och då. Men det ska nog ordna sig det också.

Gillar

Kommentarer